روند نزولی قیمت ارز ادامه دارد؛
دلار به ۱۴۰۲ برگشت
قیمت دلار امروز با کاهش ۳۰۰ تومانی درست در کف کریدور ششم قرار گرفت، اما کریدور پایینتر را نیز تاچ نکرد. روند عرضه و تقاضا در بازار ارز در تعادل قرار دارد و معاملهگران این موضوع را حاصل تلاش بازارساز میدانند.
به گزارش منیبان به نقل از تجارت نیوز، قیمت دلار طی حدود ۵۰ روزی که از سال جدید میگذرد پیوسته در کریدور ششم نوسان داشته است، اما امروز قیمت اسکناس آمریکایی به پایینترین حد خود از ۲۸ اسفند سال گذشته تاکنون رسیده است.
قیمت دلار امروز با کاهش ۳۰۰ تومانی درست در کف کریدور ششم قرار گرفت، اما کریدور پایینتر را نیز تاچ نکرد. روند عرضه و تقاضا در بازار ارز در تعادل قرار دارد و معاملهگران این موضوع را حاصل تلاش بازارساز میدانند.
اسکناس دلار از ابتدای اردیبهشت به طور پیوسته در کانال کاهش قیمت قرار گرفته است. رقم معاملاتی امروز کمترین قیمت برای دلار طی سال جاری است.
قیمت دلار روز یکشنبه با کاهش ۷۰۰ تومانی در کف کریدور ششم قرار گرفت. سیاستگذار با کمک بازارساز و ارزپاشی به سرمای معاملات بازار ارز دامن زده است. به نظر میرسد دلار برای برگشت به کریدور پایینتر در روزهای آینده آماده است.
دلار در آخرین معامله دومین روز از آخرین هفته اردیبهشت در پله سوم و کف کریدور ششم بسته شد. به اعتقاد معاملهگران، مسائل سیاسی و اخبار، سیگنال صعودی یا نزولی به این اسکناس نمیدهند. آنها دلیل کاهش پلکانی قیمت دلار را نبود ریسک جدید در بازار و سیاست ارزپاشی بانک مرکزی عنوان میکنند که توانسته قیمت دلار را در مسیر کاهشی قرار دهد.
بازار کمعمق معاملات ارز در حالی هفته پایانی اردیبهشت را سپری میکند که به رسم پایان هر ماه پول در بازار کم است و معاملات کمرمق و بیجان میشود. از سوی دیگر، معاملهگران معتقدند بازارساز با ارزپاشی درصدد است تا قیمت دلار را به کریدور ۵۰ هزار تومانی برگرداند. آنها میگویند این فشار تقاضاست که مانع برگشت دلار به کریدور پایینتر شده است.
کارشناسان اقتصادی با اشاره به فریز قیمت دلار از سوی سیاستگذار میگویند قیمت کالاهای اساسی، کالاهای مصرفی، لوازم خانگی، لوازم الکترونیکی و خودرو بیش از دلار افزایش قیمت داشته است؛ بنابراین میتوان نتیجه گرفت قیمت این اسکناس از طرف سیاستگذار فریز شده است.
تحلیلگران بازارهای مالی معتقدند برای کنترل قیمت دلار باید حجم نقدینگی کنترل شود و متناسب با افزایش حجم نقدینگی رشد اقتصادی داشته باشیم. در صورتی که این دو پارامتر به مرور زمان نه صرفاً مقطعی تداوم داشته باشد، ثبات یا کاهش قیمت دلار واقعی خواهد بود.
به اعتقاد معاملهگران بازار ارز، اگر در روزهای آینده سیاستگذار قیمت دلار را به کریدور پنجم سوق دهد، فشار تقاضا این محدوده را کمدوام و مقطعی خواهد کرد. آنها معتقدند دلار آماده سقفزنی میشود اما زمان دقیق آن مشخص نیست.
به عقیده تحلیلگران فنی بازار دارد به آخر برج نزدیک میشود و این بیجانی بازار برای افزایش بیشتر خواهد شد. از منظر آنها عدد طلایی دلار هرات در روز یکشنبه 59 هزار و 560 تومان بوده که تا زمانیکه زیر این باشد میتواند همچنان به سمت پایینتر حرکت کند. .
از منظر فنی حمایت مهم قیمت دلار هم کف ۵۹ هزار تومان است که اگر از دست برود قیمت میتواند هدف ۵۷ هزار تومان را در سر داشته باشد. از منظر فنی بازار میتواند در کف ۵۹ هزار تومان یک استراحت و اصلاح کاهش داشته باشد.
با تجربههای بازار هم به بازارساز توصیه میکنند افت بیشتر دلار خریدار را به بازار میآورد. آنها معتقدند تزریق بیشتر قیمت را برای خریدار مناسب میکند.
مقصد بعدی قیمت دلار کجاست؟
قیمت دلار هرات در روز یکشنبه به کاهش خودش ادامه داد و زیر کف حمایت مهم تثبیت شد. با این تثبیت قیمت دلار هرات در زیر مرز حمایت، قیمت دلار در تهران و سلیمانیه هم در معاملات عصر وارد کانال 59 هزار تومان شدند.
با این حال که بازار ارز از ابتدای هفته روند نزول به خودش گرفته و از محدوده مشخصش خارج شده اما قیمت سکه در کانال 41 میلیون متوقف شده است.
قیمت دلار هرات روز یکشنبه را در 59 هزار و 980 تومان شروع کرد و در نیمه اول با کاهش به مرز حمایت 59 هزار و 700 تومان رسید. در ادامه و در نیمه دوم قیمت دلار هرات با کاهش بیشتر در 59 هزار و 500 تومان بسته شد.
البته قیمت دلار هرات در پشت خط به کاهش خودش ادامه داد و به سمت کف کانال 59 هزار تومان حرکت کرد.
قیمت درهم امارات در 16 هزار و 390 تومان و در زیر مرز مهم خودش بازگشایی کرد و با کاهش به 16 هزار و 300 تومان رسید.
در همین حال ؛دو توییت در بازار یکشنبه در بازار مهم تلقی شدند. توییت اول توییتی بود که سیروان بارزانی زده بود و حذف کرد. سیروان بارزانی، مقام نظامی و از سرمایهداران بزرگ اقلیم در توییتر نوشته بوده که مقامات بانک مرکزی ایران در حال رفتوآمد به اقلیم کردستان عراق هستند.
توییت دوم ادعای عضو اتاق بازرگانی بود که نوشته، بیش از سه هفته است امکان ثبت سفارش مواد اولیه تولید وجود ندارد و تولیدکننده عملا با کمبود مواد اولیه برخورد کرده، ظاهرا امکان تامین ارز وجود ندارد و این وسط تولید کننده قربانی شده است
بحث داغ بازار در روز یکشنبه صحبتهای نماینده جدید مجلس، آقای صمصامی بود. نماینده منتخب جدید مجلس گفته از خرید و فروش طلا و سکه باید 90 درصد مالیات گرفت. البته این ویدیوی آقای صمصامی یک هفتهای است که نقل محافل بازار شده.
نکته بازار این بود که بورس حمایت روانی را از دست داده و اگر زیر آن تثبیت بدهد فشار فروش بیشتر میشود. در نتیجه این اتفاق هم شاهد خروج سرمایه از بازار سهام خواهیم بود.
قیمت درهم روز یکشنبه با رقم ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد و کاهش ۱۱۰ تومانی داشت. تتر روی رقم ۶۰ هزار و ۳۵۰ تومانی ایستاد و کاهش ۷۰۰ تومانی داشت.
قیمت پوند انگلیس با ۷۵ هزار و ۴۱۰ تومان بسته شد و کاهش ۹۰۰ تومانی داشت. یورو نیز با افت ۴۰۰ تومانی روی رقم ۶۵ هزار و ۲۱۰ تومانی معامله شد.
گفتنی است اسکناس و حواله دلار روز یکشنبه تغییر قیمت نداشتند. اسکناس دلار با رقم ۴۴ هزار و ۸۷۹ تومان و حواله دلار با رقم ۴۱ هزار و ۹۰۴ تومان عرضه شد.