بهترین روشهای برای حفاظت از حریم خصوصی کدام است؟
کسانی که حریم خصوصی دیگران در فضای مجازی را زیر پا بگذارند مجازات میشوند، اما بهتر نیست که خودمان نیز از اطلاعات شخصیمان در این فضا محافظت کنیم؟
به گزارش منیبان؛ همه باید برای حفاظت از اطلاعات و ایمنسازی سیستمها و دستگاههای الکترونیکی خود تلاش کنیم. اقدامات بسیاری برای حفاظت از حریم خصوصی در فضای مجازی و افزایش امنیت سایبری وجود دارند.
درباره روش حفاظت از حریم خصوصیتان سوال کنید
یکی از بهترین کارها برای محافظت از اطلاعات شخصی در اینترنت این است که هنگام انجام هر تراکنش آنلاین از خودتان این ۴ سؤال را بپرسید:
چه کسی اطلاعاتم را جمعآوری میکند؟
آیا ارائه این اطلاعات برای انجام معامله و خرید و فروش کالا یا خدمات ضروری است؟
برای دادههایم چه اتفاقی میافتد؟
ارائه این اطلاعات چه عواقبی دارد؟
پاسخ این سوالات را باید در سیاستنامه حریم خصوصی وبسایت یا شبکه اجتماعی مدنظرتان پیدا کنید. معمولا در این سیاستنامه، مقررات جمعآوری، استفاده یا افشای اطلاعاتتان و روشهای محافظت از آن نوشته شده است. این سیاستنامه اغلب پایین صفحات وبسایتها یا کنار بخش معرفی آنها میآید.
میزان به اشتراکگذاری اطلاعات شخصی را محدود کنید
دنبال روشی هوشمندانه برای محافظت از حریم خصوصی آنلاین خود هستید؟ در شبکههای اجتماعی بیش از حد درباره خودتان اطلاعات منتشر نکنید. ارائه اطلاعات بیش از اندازه در اینستاگرام، توئیتر و مانند آن میتواند دسترسی مجرمان سایبری به اطلاعات شناسایی شما را راحتتر کند. در این صورت، ممکن است هویتتان دزدیده و جعل شود، قربانی جرایمی مانند کلاهبرداری اینترنتی یا قلدری سایبری شوید یا اینکه مجرمان به اطلاعات مالی شما دست پیدا کنند.
برای محافظت از حریم خصوصی در فضای مجازی، بهتر است که از واردکردن اطلاعات واقعی در بخش «درباره من» شبکههای اجتماعی خودداری کنید. لازم نیست همه بدانند که شما در چه سالی یا در کجا متولد شدهاید. ارائه چنین اطلاعاتی در فضای مجازی، شما را هدفی آسان برای سرقت هویت میکند.
علاوه بر این، نباید هیچوقت بخش تنظیمات حریم خصوصی در شبکههای اجتماعی را نادیده بگیرید. با استفاده از این بخش میتوانید تعداد افرادی را که مطالب شما را میبینند محدود کنید.
گذرواژهای پیچیده انتخاب کنید
کار مهم دیگری که باید در شبکههای اجتماعی و بهطور کلی فضای مجازی انجام بدهید، توجه به گذرواژه یا پسوردهایتان است. برای تمام حسابهای کاربری خود در اینترنت گذرواژههای مطمئن و پیچیده انتخاب کنید تا از هکشدن اطلاعاتتان جلوگیری شود. بهترین گذرواژه ترکیبی از اعداد، نویسههای خاص و حروف بزرگ و کوچک است.
همچنین بهتر است از گزینه احراز هویت چندمرحلهای که در بیشتر شبکههای اجتماعی تعبیه شده استفاده کنید. با فعالکردن این گزینه، احتمال هکشدن حساب کاربری یا اینکه قربانی حمله سایبری شوید، کاهش چشمگیری مییابد.
حواستان به مرورگرتان باشد
شرکتها و وبسایتهای اینترنتی هر کاری را که اینترنتی انجام میدهید رصد میکنند. هر تبلیغ اینترنتی، شبکه اجتماعی و وبسایت، اطلاعاتی درباره موقعیت مکانی یا عادات وبگردی شما جمعآوری میکند.
برای حفاظت از اطلاعات در چنین مواقعی، میتوانید از افزونههای مرورگر مانند uBlock Origin استفاده کنید. چنین افزونههایی از اجرای بدافزارها در مرورگر جلوگیری میکنند. نصب آنها راهی آسان برای مسدودکردن تبلیغات نیز هست.
راه دیگر برای تامین امنیت مرورگر این است که سراغ وبسایتهایی بروید که در آدرس اینترنتی آنها عبارت «https» و تصویر یک قفل سبزرنگ کوچک درج شده است. این عبارت نشان میدهد که اطلاعات شما رمزگذاری شده و ایمن است.
آنتیویروسی قدرتمند نصب کنید
امروزه ویروسهای اینترنتی و بدافزارها مانند یک دهه پیش رواج ندارند، اما هنوز تمام نشدهاند! بدافزارها ممکن است یکی از این خطرات را به همراه داشته باشند:
دسترسی غیرمجاز به اطلاعات شخصی و مالی
کنترل رایانه از راه دور توسط هکرها
ردیابی موقعیت مکانی افراد
میتوانید با چند کار ساده از اطلاعات شخصی خود محافظت کنید. نصب برنامه آنتیویروس قدرتمند یکی از این کارهاست. این برنامهها باید مرتب بهروز شوند، چراکه سازندگان چنین برنامههایی هر روز روشی جدید برای حفاظت از اطلاعاتتان کشف میکنند. پس باید بهروزرسانی خودکار این برنامهها را فعال کنید یا اینکه بهمحض انتشار نسخه جدید، آنها را بهروز کنید. همچنین بهتر است سیستم فایروال رایانه خود را فعال کنید. این سیستم از دسترسی غیرمجاز دیگران به اطلاعات شما جلوگیری خواهد کرد.
علاوه بر این، باید به امنیت سایر دستگاههای الکترونیکیتان مانند تلفن همراه نیز توجه کنید و تمام اقدامات گفتهشده را برای آنها نیز انجام بدهید.
از اینترنت وایفای ایمن استفاده کنید
شبکههای اینترنت بیسیم یا هاتاسپات همیشه امن نیستند. اتصال به اینترنت وایفای ناشناس به صاحبان آن اجازه میدهد تا تمام کارهای اینترنتی یا رایانهای شما را زیرنظر بگیرند. پس بهتر است از اتصال به وایفای ناشناس خودداری کنید. در صورت استفاده از وایفای عمومی نیز بهتر است وارد حسابهای کاربری مهم مانند ایمیل یا حسابهای مالی نشوید.