مجازات آزار رساندن به همسایگان چیست؟
اگر یکی از اهالی ساختمان اقدام به آزار و اذیت سایر همسایهها کند، مجرم شناخته میشود و دادگاه به او حکم حبس خواهد داد.
به گزارش منیبان؛ زندگی در همسایگی کسانی که بدون مراعات با رفتارهایشان از موجبات سلب آسایش دیگران هستند معضلی مبتلابه اکثریت افرادی است که در ساختمانها زندگی میکنند.
مجازات آزار و اذیت به همسایه
چنانچه فردی مرتکب جرم مزاحمت همسایه گردد و طرف مقابل اقدام به طرح دعوی مزاحمت همسایه در محاکم قضایی نماید، در صورت محکومیت با مجازات جرم مزاحمت همسایه روبرو خواهد شد. در خصوص حکم مجازات مزاحمت همسایه بر اساس ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵ بخش تعزیرات که اشعار میدارد: “هرکس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیر متعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی گردد یا مردم را از کسب و کار باز دارد به حبس از سه ماه تا یک سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.” مجازات فرد مزاحم عبارت است از:
مجازات سه ماه تا یک سال حبس
تا ۷۴ ضربه شلاق
در اغلب موارد مانند سر و صدای همسایه یا مزاحمت در مشاعات و مواردی از این قبیل در ابتدا پرونده جهت صلح و سازش به شورای حل اختلاف فرستاده میشود. معمولا افراد به صلح و سازش رسیده و طی یک گزارش اصلاحی قاضی به رفع مزاحمت و اعاده وضع به حالت سابق رای خواهد داد. در صورت عدم صلح و سازش پرونده به دادسرا فرستاده خواهد شد. چنانچه رای به حبس یا شلاق مندرج در مواد مذکور داده شود به دلیل تعزیری بودن و در صورت عدم وجود سابقه محکومیت و با توجه به بند ب ماده ۶ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری و قانون مجازات اسلامی این حبس و شلاق قابل تبدیل به جزای نقدی در حق دولت خواهد بود.
همسایه مزاحم
روند شکایت از مزاحمت همسایه چیست؟
شکایت از همسایه با طی کردن سه مرحله ارسال اظهارنامه قضایی، تنظیم استشهادیه و تنظیم صورت جلسه کلانتری است.
ادله اثبات مزاحمت همسایه چیست؟
از جمله موارد ادله اثبات مزاحمت همسایه میتوان بهصورت جلسه کلانتری و استشهادیه محلی اشاره کرد.