در آمریکا انجام میشود؛
دستورالعمل جدید برای درمان کودکانِ چاق
براساس دستورالعمل جدید آکادمی پزشکان متخصص اطفال در آمریکا، چاقی افراطی در کودکان باید از ابتدا با دارو یا جراحی تحت درمان قرار بگیرد.
به گزارش منیبان؛ این اولین دستورالعملی است که آکادمی پزشکان متخصص اطفال در این کشور طی ۱۵ سال گذشته درباره چاقی کودکان منتشر کرده است.
در این گزارش هشدار داده شده که اقدام دیرهنگام در این موارد ممکن است به بیماری و مشکلات جسمی مزمن و ادامه دار در حیات کودک بیانجامد.
نزدیک به ۱۵ میلیون کودک در آمریکا دچار چاقی افراطی هستند.
چاقی در کودکان به میزان قابل توجهی به دیابت نوع دو و فشار خون بالا منجر میشود.
براساس توصیهنامه جدید این آکادمی، اولین گام در مقابله با چاقی افراطی در کودکان باید تغییر در رفتار و سبک زندگی باشد اما در عین حال بر درمان به موقع نیز تاکید شده است. این توصیه نامه برای اولین بار پیشنهاد میکند که میتوان دستکم از ۱۳ سالگی از دارو یا جراحیهای مخصوص کاهش وزن استفاده کرد.
دکتر "ایهوما انلی"، یکی از نویسندگان این توصیهنامه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است: ما شاهد ادامه افزایش وزن و احتمال چاقی افراطی در سن بالاتر هستیم.
این توصیهنامه پزشکان را تشویق میکند که به چاقی افراطی به عنوان یک بیماری بیولوژیکی نگاه کنند و نه مشکلی در سبک زندگی چرا که تحقیقات نشان داده که ژنتیک و هورمون بر وزن تاثیر میگذارند.
در عین حال رویکردی جامع در درمان را توصیه میکند که دارو و جراحی زمانی به کار بروند که درمانهای جدی و متمرکز رفتاری مثل تغییر سبک زندگی موثر واقع نشود.
به گفته مرکز مقابله و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC)، در یک دهه و نیم گذشته نرخ چاقی افراطی در کودکان مرتبا رشد داشته و از ۱۷ درصد به ۲۰ درصد رسیده است.
آمریکا نسبت به سایر بخش های آمریکای شمالی و اروپا نرخ بالاتری از چاقی افراطی در بین کودکان را دارد.
در همین حال نرخ چاقی افراطی کودکان در سراسر جهان نیز رو به افزایش است.
بر اساس داده های تحقیقی در سال ۲۰۱۶ میلادی، ۱۲۴ میلیون کودک و نوجوان چاق افراطی در این سال در جهان زندگی میکردند. این آمار در سال ۱۹۷۵ تنها ۱۱ میلیون کودک و نوجوان در جهان بوده است.