دلایل تغییر رنگ دندان چیست؟

کارشناس مسئول سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی خراسان شمالی گفت: هر تغییر رنگی در دندان نشان‌دهنده وجود پوسیدگی نیست و عوامل مختلفی می‌توانند باعث تغییر رنگ دندان‌ها شوند.

دلایل تغییر رنگ دندان چیست؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ مهین یاهوئیان، کارشناس مسئول سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی گفت: بسیاری از این عوامل که باعث رسوب رنگ روی دندان می‌شوند، با سایش و تمیز کردن سطحی، کنده خواهند شد. به این تغییر رنگ‌ها، «تغییر رنگ‌های خارجی» می‌گویند.

او بیان کرد: عوامل دیگر که در نسج دندان نفوذ می‌کنند و با سایش و تمیز کردن سطحی برطرف نمی‌شوند، «تغییر رنگ‌های داخلی» نامیده ‌می‌شوند.

دکتر یاهوئیان به برخی عوامل تغییر رنگ‌های خارجی اشاره کرد و گفت: مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی مانند چای، قهوه، کاکائو و نوشابه‌های رنگی که می‌توانند تغییر رنگ‌های منتشر زرد، قهوه‌ای و حتی نارنجی ایجاد کنند همچنین مصرف قطره آهن در بچه‌ها و دهانشویه کلرهگزیدین نیز در تغییر رنگ دندان اثر می گذارد.

او ادامه داد: مواد غذایی با رنگ‌های سنگین مانند میوه‌های پررنگ مانند آلبالو، شاتوت، انار و … یا مصرف زیاد سس سویا، دخانیات، سیگار و تنباکو و بهداشت ضعیف دندان، تغییر رنگ‌های قهوه‌ای روشن تا سیاه ایجاد می‌کند و هرچه بهداشت ضعیف‌تر باشد، رسوب مواد رنگی بیشتر است.

یاهوئیان سپس به برخی عوامل تغییر رنگ‌های داخلی اشاره و بیان کرد: فلوراید، دارو‌هایی مانند تتراسیکلین و هم‌خانواده‌های آن، برخی بیماری‌های ژنتیک، افزایش سن، ضربه به دندان و ترمیم‌های قدیمی از جمله عوامل تغییر رنگ های داخلی است.

او درخصوص فلوراید گفت: این عنصر اگر در دوران تشکیل دندان‌ها به حد کافی مصرف شود، می‌تواند بسیار مفید باشد و باعث افزایش مقاومت دندان‌ها به پوسیدگی شود، ولی اگر میزان مصرف آن بیش از حد شود (مانند مناطقی که فلوراید آب آنها از حد مجاز بالا‌تر است)، اصطلاحا در دندان ایجاد فلوروزیس می‌کند که به شکل تغییر رنگ‌های سفید گچی تا قهوه‌ای دیده می‌شود.

یاهوئیان عنوان کرد: برخی لکه‌های سفید روی دندان بر اثر حل شدن مواد آهکی نسج دندان ایجاد می‌شوند که در واقع همان آغاز روند پوسیدگی است و با اصلاح تغذیه و بهداشت می‌تواند دوباره آهکی شود. اگر این آهکی شدن مجدد همراه با جذب رنگدانه انجام شود، باعث تغییر رنگ در آن ناحیه خواهد شد.

او خاطرنشان کرد: بیشتر تغییر رنگ‌ها به درمان خاصی نیاز ندارند مگر آنکه از نظر زیبایی برای بیمار مشکل ایجاد کنند که در این حالت دندان‌پزشک با سنجیدن شرایط، درمان مناسب را انتخاب خواهد کرد.


ت ت
کدخبر: 14329 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین