موثرترین راه کنترل ویروس کرونا

دانشمندان دانشگاه‌های مختلف جهان در تحقیقی مشترک تنها یک راه را موثرترین روش جلوگیری از شیوع ویروس کرونا عنوان کردند.

موثرترین راه کنترل ویروس کرونا
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان به نقل از مدیکال اکسپرس، به گفته کارشناسان هرگونه تلاش در آینده برای کاهش شیوع کووید-۱۹ باید در مقابله با انتقال نزدیک هوایی ویروس باشد که به عنوان راه اصلی گردش آن در نظر گرفته می‌شود.

بر اساس اظهارات جدید متخصصان، به احتمال زیاد ویروس کرونا از طریق استنشاق و نه از طریق تماس با سطوح یا مسیر‌های هوایی با برد بیشتر بین افراد در فاصله نزدیک منتقل می‌شود، اگرچه این مسیر‌ها نیز می‌توانند موثر باشند.

کارشناسان دانشگاه‌های لستر، ادینبورگ ناپیر و هنگ کنگ، ویرجینیا تک و NHS لانارکشایر ادینبورگ، می‌گویند که بیماری همه‌گیر ویروس کرونا به تازگی به تعریف مجدد انتقال ویروس در هوا کمک کرده است.

به گفته آن‌ها، در مورد تعاریف دقیق انتقال ویروس از طریق هوا، از قرن گذشته تاکنون سردرگمی وجود داشته است که در آن‌ها تفاوت بین قطره منتقل شده توسط هوا و هسته قطره منجر به سوء تفاهم در مورد رفتار فیزیکی این ذرات شده است.

افراد آلوده به سارس-کووید ۲ هنگام بازدم، بسیاری از ذرات تنفسی کوچک و پر از ویروس را تولید می‌کنند. به گفته کارشناسان برخی از این موارد تقریبا بلافاصله توسط افراد در یک مکالمه کوتاه و با فاصله کمتر از یک متر استنشاق می‌شوند، در حالی که مابقی در مدت زمان طولانی پراکنده می‌شوند.

به گفته آن‌ها اقدامات پیشگیرانه استفاده از ماسک، حفظ فاصله همه به کاهش مسیر‌های معمول انتقال چه از طریق تماس مستقیم با سطوح یا قطرات و یا از طریق استنشاق آئروسل‌ها کمک می‌کند؛ با این حال آن‌ها استدلال می‌کنند که یک تفاوت اساسی در نیاز به تاکید بیشتر بر تهویه است، زیرا کوچکترین ذرات معلق می‌توانند ساعت‌ها در هوا باقی بمانند و این یک مسیر مهم انتقال است؛ بنابراین اقدامات برای اطمینان از جایگزینی یا تمیز شدن هوا از اهمیت بیشتری برخوردار است اقداماتی از قبیل باز کردن پنجره‌ها و استفاده از سیستم‌های تهویه هوا که باید انجام شود.

علاوه بر این کیفیت ماسک‌ها برای اطمینان از محافظت موثر در برابر آئروسل‌های استنشاقی مهم است. ماسک‌ها معمولا از فرود آمدن قطرات بزرگ در قسمت‌های پوشیده صورت جلوگیری می‌کنند، اما ذرات ریز موجود در هوا می‌توانند به هر شکافی راه پیدا کنند. به گفته آن‌ها ماسک‌های با کیفیت بالا با کارآیی فیلتراسیون بالا و مناسب بودن از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

کارشناسان نتیجه گیری می‌کنند کووید-۱۹ ممکن است فصلی شود و ما مجبور خواهیم بود مانند آنفلوآنزا با آن زندگی کنیم، بنابراین دولت‌ها و رهبران بهداشت باید به این موضوع توجه کنند و تلاش خود را بر مسئله انتقال از طریق هوا متمرکز کنند.

محیط‌های ایمن داخلی نه تنها برای محافظت از افراد واکسینه نشده بلکه برای جلوگیری از انواع مقاوم به واکسن یا تهدید‌های جدید هوا که ممکن است در هر زمان ایجاد شود، مورد نیاز است.

بهبود تهویه داخلی و کیفیت هوا، به ویژه در بهداشت، کار و محیط‌های آموزشی به همه ما کمک می‌کند تا در حال حاضر و در آینده ایمن بمانیم.


ت ت
کدخبر: 15063 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین