گران قیمت ترین ماشین عروس ایران را در اصفهان ببینید/ عکس
مسئولیت طراحی داخل اتاق رولزرویس بر عهده "آلن شپر" گذاشته شد. آقای "یان رابرت سن" مدیر مجموعه بزرگ رولزرویس از "یان" خواست که در کنار طراحی مفهومی، باید قدرت و لوکس بودن همیشگی این مارک حفظ شود.
به گزارش منیبان، هنگامی که به فضای داخلی کوپه رولزرویس مینگرید، چوبکاری دست ساز با ترکیبی از چوب سرخ و بلوط قرمز در اطراف قاب و شاسی های پنجره ها بیش از هر چیز سرنشینان را مجذوب خود می کند. داشبورد نیز که با ترکیبی از آلومینیوم و چوب تزئین شده بر زیبایی آن افزوده است.
به سراغ صندلی ها میرویم. در طراحی صندلی های این رولزرویس کوپه، "یان" اوج هنر خود را بکار گرفته است. برای ایجاد فضای مناسب، لبه صندلی ها قوس دار طراحی شده اند که همین امر فضای کافی برای دو نفر در صندلی عقب و یک شخص فربه در صندلی جلو را تضمین میکند.
"یان شپرد" برای ایجاد فضای مجلل درون کابین، چراغ های هوشمند LED را در قسمت های مختلف سقف تعبیه کرد.
طراحی خارجی ـ شکوه گذشته، تکنولوژی فردا
"یان کامرون" مدیر بخش طراحی رولزرویس اعتقاد دارد هدف از بکارگیری فیبرکربن در بدنه 101 EX، القای شکوه گذشته و بکار گیری تکنولوژی روز بوده است.
در نگاه نخست متوجه میشوید طراحی101 EX از حالت همیشگی، سنتی با چهار چوب خاص و خطوط شکسته، در آمده است. در نتیجه "یان" و همکارانش با طراحی خطوط منحنی در نمای کناری بدنه تعادل را در طول و عرض رولزرویس ایجاد کرده اند.
"یان" میگوید: "جالب توجه ترین بخش طراحی این اتومبیل مفهومی، درهای منحصر بفرد آلومینیومی آن است که به سبک درهای درشکه در جهت عقب باز میشوند.
جالب است بدانید باز شدن این درب ها که یاد آور خودروهای دهه 30 و 40 است، بصورت الکترونیکی توسط دکمه صورت میگیرد.
در مجموع طراحی بدنه این کوپه مفهومی را میتوان متناسب با نیازها و خواسته های هزاره سوم دانست.
پیشرانه ـ قلب آلومینیومی
رولزرویس از پیشرانه تمام آلومینیومی 12 سیلندر بهره میبرد. این موتور قدرتمند با حجم دقیق 6749 سی سی و 453 اسب بخار قدرت زمان بندی باز و بسته شدن سوپاپ ها و VVL مجهز میباشد.
سیستم انتقال قدرت ـ Steptronic پیشرفته
وظیفه انتقال قدرت این کوپه لوکس بر عهده جعبه دنده 6 سرعته خودکار Steptronic بسیار پیشرفته میباشد که در نتیجه استفاده از چنین سیستمی، در 9/5 ثانیه سرعت خودرو را از حالت سکون به یکصد کیلومتر بر ساعت میرساند.
شایان ذکر است که این جعبه دنده جدید، باعث صرفه جویی بیشتر در مصرف سوخت شده و استفاده از آن راحت تر از مدل فانتوم است.
شاسی ـ سازه فضایی
شاسی تماما آلومینیومی دست ساز این هیولای کوپه، سازه ای فضایی دارد.
جالب است بدانید در طراحی سازه های فضایی این شاسی کاملا از اسکلت پل ها الگو برداری شده است. در این میان نقش مهندسین عمران در ساخت این پروژه سنگین و پیچیده را نباید فراموش کرد، چرا که مقامات رولزرویس آن را قوی ترین شاسی جهان میدانند.
فرمان پذیری
رولزرویس 101 EX را باید یک اتومبیل ایده آل با هندلینگ و فرمان پذیری مناسب برای رانندگی دانست. اما علیرغم بکارگیری فیبرکربن در ساختار بدنه، وجود پیشرانه قدرتمند و با وجود شاسی و سیستم تعلیق فوق العاده نمی توان آن را یک اتومبیل اسپرت دانست. زیرا بسیار سنگین و غول پیکر است. این مسئله وضعیت حرکتی خودرو را تا حد زیادی زیر سوال میبرد. خودروی کند و سنگین وزن اما لذت بخش برای یک راننده جسور و زیرک.
پایان سخن
رولزرویس 101 EX را علیرغم جثه غول پیکر باید اتومبیلی با شکوه گذشته و تکنولوژی روز دانست. خودرویی که هر چند توانایی رقابت با سوپر اسپرت های خیابانی را ندارد اما از شخصیت و ابهت به مراتب بالاتری برخوردار است. کوپه ای مغرور برای هر انسان رویا پرداز و جاه طلب.
مشخصات فنی خودرو:
تعداد سیلندر: 12
تعداد سوپاپ: 48
حجم موتور: 6749 سی سی
حداکثر قدرت: 453 اسب بخار
حداکثر نیروی تورک:531 پوند-فوت
شتاب صفر تا 96: 5.9 ثانیه
حداکثر سرعت: 250 کیلومتر بر ساعت
گیربکس: 6 دنده اتوماتیک