هشدار، گوشت چرخ نکرده هرگز نخرید اگر...!

سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند اظهار کرد: شهروندان تنها گوشت چرخ کرده‌ای که در حضور آن‌ها آماده می‌شود از قصابی‌ها تهیه کنند.

هشدار، گوشت چرخ نکرده هرگز نخرید اگر...!
پیشنهاد ویژه

 به گزارش منیبان :عبداله حمزه ئی گفت: بازرسی و نظارت بهداشتی بر فرآورده‌های خام دامی از تولید تا عرضه توسط کارشناسان دامپزشکی برای کنترل و پیشگیری از بروز بیماری‌های مشترک بین انسان و دام درحال انجام است.

وی افزود: با توجه به امکان تخلف برخی مراکز عرضه مواد پروتئینی در فروش گوشت از پیش چرخ کرده واحد نظارت بر بهداشت عمومی شبکه با موارد مشابه برابر مقررات برخورد قانونی می‌کند.

سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند بیان کرد: توجه به هشدارهای بهداشتی دامپزشکی و تهیه فرآورده‌های خام دامی از مراکز مجاز عرضه که تحت نظارت دامپزشکی است مطمئن ترین راه تضمین سلامت شهروندان است.

حمزه ئی یادآور شد: لازم است شهروندان در موقع خرید گوشت به شکل ظاهری، رنگ و بوی آن توجه کرده و در صورت مشاهده تغییر رنگ و بوی بد مراتب را به شبکه دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند. خرید گوشت از پیش چرخ  شده غیربهداشتی بوده و می‌تواند سلامت مردم رابه خطر بیندازد.

وی خاطرنشان کرد: شهروندان علاوه بر تهیه گوشت از مراکز معتبر باید به مهر و لیبل لاشه‌ها که توسط دامپزشکی صورت می‌گیرد توجه کنند.

سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند بیان کرد:عرضه گوشت نامرغوب به صورت چرخ کرده یکی از رایج‌ترین و شایع‌ترین روش‌های فروش گوشت نامرغوب به شمار می‌رود و برخی واحدهای قصابی اقدام به چرخ کردن گوشت و سایر اجزای لاشه دام می‌کنند.

حمزه ئی ادامه داد: از جمله تقلبات احتمالی در گوشت چرخ‌کرده می‌توان به استفاده از گوشت حیوانات پیر و لاغر و دیرپز، گوشت مانده و تاریخ منقضی و فاسد، گوشت منجمد یخ‌زدایی (دیفراست) شده، استفاده از گوشت سایر دام‌ها که ارزش غذایی پائینی دارند (مانند سنگدان، گوشت گله گاوی و...) و حتی استفاده از گوشت تک‌سمی و یا گوشت حیوانات دیگر مخلوط با چربی گوسفندی ترکیب شده و چرخ شده اشاره کرد.

وی افزود: در گوشت چرخ کرده فله‌ای به دلیل اینکه بافتش در اثر چرخ کردن از هم گسسته شده و همچنین خون آبه ایجاد می‌شود، امکان رشد باکتری‌های بیماری‌زا در آن افزایش یافته و سریع‌تر دچار فساد می‌شود.

حمزه ئی به مردم توصیه کرد: بهترین روش برای تهیه گوشت چرخ کرده سالم مراجعه به قصابی معتبر دارای مجوز، تهیه گوشت، شستشو و چرخ کردن آن است که با این کار اطمینان کامل از سلامت گوشت و نداشتن مواد افزودنی یا نگهدارنده حاصل می‌شود.


ت ت
کدخبر: 178055 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین