ماجرای طلاق غیابی خانم وکیل از شوهر فیس بوکی
زنی که 5 سال فقط از طریق فضای مجازی با شوهرش در ارتباط بود، در نهایت تصمیم به طلاق غیابی گرفت.
به گزارش منیبان به نقل از سایت جنایی؛ خانم وکیل ۴۰ ساله با مراجعه به دادگاه خانواده به قاضی پرونده گفت که در فضای مجازی(فیسبوک) با پسری به نام رامین که مهندس کامپیوتر و ساکن کشور بلژیک بود، آشنا شدم. رامین میگفت با توجه به این که در غربت زندگی میکند، دنبال یک شریک خوب و شایسته برای زندگیاش است. آشنایی ما در فضای مجازی نزدیک به ۶ ماه طول کشید. رامین به من ابراز علاقه کرد و پیشنهاد ازدواج داد. حسابی اسیر احساسات هیجانی شده بودم. موضوع را با پدر و مادرم درمیان گذاشتم و متأسفانه با وجود مخالفت خانوادهام به خواستگاری پسر مورد علاقهام جواب مثبت دادم. از آن جا که رامین در ایران سکونت نداشت و ساکن کشور بلژیک بود با پدرش هماهنگ کرد و در استانبول به وی وکالت داد تا من به عقدش دربیایم. بنابراین قرار شد که او مقدمات اقامت مرا در کشور بلژیک فراهم کند، بعد از عقدمان از طریق تلفن و شبکههای اجتماعی با یکدیگر در ارتباط بودیم و هربار از وی درباره اقامتم سؤال میکردم، میگفت پیگیر کارهایم است اما با گذشت ۴سال و نیم وعده، سرانجام در اسفندماه سال گذشته ارتباط تلفنی و مجازی رامین با من قطع شد. چندین بار با او تماس گرفتم، اما جوابگو نبود تا این که برایم پیام گذاشت و به خاطر این که قادر به گرفتن اقامت برایم نشده است، خواست حلالش کنم. با دیدن این پیام شوکه شدم و … . برای چندمین بار شماره وی را گرفتم اما پاسخی دریافت نکردم و اکنون با گذشت ۵ سال از آغاز این ماجرا به دادگاه آمدهام تا به صورت غیابی از همسرم جدا شوم و از این بلاتکلیفی خسته شدهام.
عاشقشدن در بستر اینترنت
فضای اینترنت و ارتباطات مجازی بستر ارتباطی بسیار ساده و راحتی را فراهم کرده که مخاطبان آن میتوانند به گفتوگو با افراد مختلف بدون داشتن هیچ شناخت و اطلاعاتی از آنها بپردازند. در این شرایط، عاشق شدن پدیده قابل انتظاری است که از طریق کلمات تایپ شده انجام میشود. افرادی که در فضای مجازی عاشق میشوند میتوانند به سرعت به توصیف علایق خود بپردازند تا نظر طرفمقابل خود را جلب کنند. اگرچه ممکن است چندین ماه یا حتی یک سال طول بکشد تا دو نفر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و در فضای حقیقی به هم نزدیک شوند اما این امر فقط با کلیک روی ماوس یا لمس صفحه نمایش گوشی تلفنهمراه در چند دقیقه انجام میشود.
احتمال بالای مورد سوءاستفاده قرار گرفتن در این روابط
افراد دروغگو و فریبکار بسیار زیادی در فضایمجازی وجود دارند. محققان در تحقیقی متوجه شدند ۸۱ درصد از افرادی که در شبکههای مجازی فعالیت دارند درباره قد، وزن، سن و مواردی از این قبیل به طرف مقابل خود دروغ میگویند و تمایلی به بیان حقیقت در پست و پروفایل خود در اینستاگرام ندارند. اینترنت به کاربران کمک میکند بتوانند بهترین حالت از شرایط خود را به جامعه نشان دهند و به همین دلیل گاهی اوقات در بیان این مسئله اغراق میکنند. به این ترتیب باید قبل از آن که ارتباط ما با طرف مقابل عمیق شود بتوانیم راست و دروغ صحبتهای او را مشخص کنیم. این همان کاری است که انتظار میرفت این خانم وکیل از آن آگاهی می داشت تا ۵ سال از بهترین سالهای عمرش با این تصمیم اشتباه تلف نمی شد.
اگر در فضای مجازی عاشق کسی شدهاید…
اگر از طریق شبکههای اجتماعی از قبیل اینستاگرام یا تلگرام و … با کسی آشنا شدهاید و تصمیم به ازدواج گرفتید، به شما پیشنهاد میکنیم که قبل از عمیقشدن رابطه و ایجاد هرگونه حسی بین شما حتما با یکدیگر ملاقات حضوری داشته باشید تا اگر این آشنایی به خوبی پیش نرفت، به لحاظ احساسی ضربه نخورید. در این شرایط بهتر است به اتفاق پیش آمده به عنوان یک تجربه یا درس نگاه کنید. در فضای مجازی شما میتوانید اطلاعات زیادی را درباره یکدیگر به دست بیاورید اما همچنان ممکن است درباره برخی زوایا از قبیل برخی جنبههایی که باعث ایجاد تفاوت بین تصورات شما و واقعیات میشود، رویا پردازی کنید. اگر واقعا عاشق کسی شدهاید باید حتما بانظارت خانوادهها او را در دنیای واقعی ملاقات کنید تا اطمینان حاصل کنید که آیا رویاپردازی شما با واقعیت مطابقت دارد یا خیر. به این ترتیب امکان تصمیم گیری در این خصوص فقط از طریق ملاقات حضوری با فرد مدنظر و سپری کردن وقت زیر نظر خانوادهها با او میسر میشود تا شما بتوانید به خوبی به پردازش واقعیات بپردازید.