این زن با این قیافه زیباترین زن دوره قاجار بود/ عکس
دختری نوجوان که ظاهرش با معیارهای زیبایی آن زمان متناسب بود. برای همین خیلی زود مهرش به دل شاه نشست. شرایط دراماتیک (!) تا آنجا پیش رفت که دختر چوپان، چارهای جز راهیِ تهران و کاخ گلستان و همراه شدن با خدم و حشم ندید.
به گزارش منیبان به نقل از رکنا، خانه تاریخی و کمتر شناختهشده انیسالدوله (سوگلی ناصرالدین شاه قاجار و مشهور به نخستین ملکه ایران) در تملک اتحادیه صنف گوشت گوسفندی تهران است. همین بهانه عجیب، کافی است تا برای تهیه گزارش راهی این خانه تاریخی با ارزش و در فهرست آثار ملی شویم. به ویژه این روزها که سریال پرطرفدار «جیران» پخش میشود.خانه سلطنتی یا عمارتی یک طبقه که پشت دیوارهای بلند، آجری و رسوب گرفته در جایی از جنوب خیابان ولیعصر (عج)، بالاتر از چهارراه مولوی، روبهروی مهدیه تهران، از نظرها پنهان شده است.
جایی کمتر کسی از اهالی و کسبه، از آن مطلع است. رهگذران هر روز و هر ساعت از کنارش میگذرند، بیآنکه بدانند در پس همان دیوار بلند، آجری و رسوب گرفته، عمارتی است خاطرانگیز که بخش مهمی از تاریخ کشور در آن رقم خورده است. هنوز هم بعد از بیش از 170 سال، زیباست و مجلل.
از حیاط و حوض فیروزهایاش گرفته تا تالار و ایوان با طاق نیمدایرهای، اندرونی 8 دَر و سالن شاهنشینش، چشم را مینوازد. البته به شرطی که مجوز ورود به ملک «اتحادیه و شرکت تعاونی صنف تهیه و توزیع گوشت گوسفندی تهران» را داشته باشید!
بله؛ درست خواندید! برای بازدید از این بنای ملی باید نظر مساعد مسئولان اتحادیه صنف گوشت گوسفندی تهران را جلب کنید. تا انتهای گزارش همراهمان باشید تا از چرایی «مورد عجیب خانه انیسالدوله» آگاه شوید!
از سمت میدان راهآهن، وارد خیابان ولیعصر (عج) میشویم. مسافرخانههای قدیمی و هتلهای تازه قد عَلَم کرده 2 طرف خیابان دیده میشوند؛ شلوغ و پرهیاهو. حدود 500 متر، خیابان ولیعصر (عج) را به سمت شمال، پیاده پیش میرویم. درست روبهروی مهدیه تهران، تابلوی بزرگ «اتحادیه و شرکت تعاونی صنف تهیه و توزیع گوشت گوسفندی تهران» نمایان میشود.
اما برای یافتن خانه انیسالدوله باید بیشتر دقت کرد و از نگاههای روزمره فراتر رفت. اینگونه است که تابلوی کوچک و تقریبا ناپیدایی با مظنون، «خانه انیسالدوله» از لابهلای انواع تابلوهای شهری، راهنمایی و رانندگی و درختان چنار قدیمی و جدید، به سختی دیده میشود. اگر علاقهمند به تماشای سریال «جیران» باشیم با یافتن همین تابلوی کوچک و ناپیدا، صحنههایی از سریال در ذهنمان مرور میشود.