رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی:

سلامت مردم سپس از انتخابات جزو اولویت‌های ما است/ به هر قیمتی که شده باید از تجمعات جلوگیری شود/ وزارت کشور و شورای نگهبان باید با کاندیداهای متخلف برخورد کنند

حسینعلی شهریاری گفت: برای ما ابتدا سلامت مردم و سپس انتخابات در اولویت است چرا که سلامت مردم امری مهم و حیاتی‌ست که باید جدی تلقی شود بنابراین باید دقت داشته باشیم اگر کاندیدایی برخلاف پروتکل‌های بهداشتی رفتار کرد سریعا با او برخورد شود تا جان مردم به خطر نیفتد.

سلامت مردم سپس از انتخابات جزو اولویت‌های ما است/ به هر قیمتی که شده باید از تجمعات جلوگیری شود/ وزارت کشور و شورای نگهبان باید با کاندیداهای متخلف برخورد کنند
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ علیرضا رئیسی، صبح روز شنبه 1 خردادماه سال جاری در حاشیه ستاد ملی مقابله با کرونا درباره تصمیمات اتخاذ شده برای انتخابات پیش رو گفت: «در خصوص پروتکل‌های انتخابات هدف اصلی ما این است که محیط به گونه‌ای سالم و رعایت پروتکل‌ها به گونه‌ای اطمینان بخش باشد که منجر به مشارکت پر شکوه مردم شود. پر واضح است که اگر مردم از نظر سلامتی احساس اطمینان نکنند ممکن است برای شرکت در انتخابات تردید کنند بنابراین باید کاندیداهای محترم کاری کنند که حداکثر رعایت پروتکل‌ها به عمل آید تا مردم با خیال راحت در انتخابات شرکت کنند بنابراین ما اصل را بر تبلیغات حداکثری گذاشتیم و تجمعات باید به حداقل برسد.

رییسی تاکید کرد: هرگونه تجمع در فضای بسته برای نامزدها ممنوع است. این اماکن از قبیل سالن اجتماعات، مساجد، سالن ورزشی، سالن پذیزایی و... به جز موارد خاص در صدا و سیما که به شکل نشست خبری و با جمعیت محدود برگزار می‌شود اما در فضای باز این امکان وجود دارد که نامزدهای انتخاباتی با رعایت پروتکل‌ها و فاصله گذاری فیزیکی بتوانند سخنرانی کنند. این مراکز همچون استادیوم‌های روباز، فضای باز مدارس و سایر سازمان‌هایی که چنین محیطی دارند، است.

او افزود: در  ۸ متر مربع در فضای باز یک نفر حضور داشته باشد. استادیوم‌های ورزشی بزرگ می‌توانند با ۳۰ درصد ظرفیت در فضای باز فعال باشند. مسئولین باید به گونه‌ای برنامه ریزی کنند که درب ورود ‌و خروج مجزا باشد تا سبب تجمع نشود و کلیه شیوه‌نامه‌های بهداشتی باید رعایت شود. وزارت ورزش و جوانان و سایر دستگاه‌هایی که دارای ظرفیت با محیط باز هستند در مراکز استانی و شهری باید با نامزدها همکاری کنند تا مراکز را در اختیارشان قرار دهند.

رییسی ادامه داد: وزارت کشور و استانداران موظف شدند در هر استان مکان مناسب مطابق با شرایط وزارت بهداشت در اختیار نامزدها قرار دهند. هرگونه تجمع در فضای سربسته ممنوع است البته برای ستادهای انتخاباتی با توجه به رنگبندی شهرستان‌ها در مناطق قرمز ۱۵ نفر، نارنجی ۲۰ نفر و زرد ۳۰ نفر می‌توانند در فضای بسته با رعایت پروتکل‌ها حضور داشته باشند. هرگونه مراسم استقبال و راه اندازی کارناوال تبلیغاتی ممنوع است.

او افزود: از طرفی صدا و سیما نقش مهمی بر عهده دارد و برای کاهش تجمعات میزان برنامه‌های خود را افزایش داده است. تقریبا زمان نسبت به دوره قبل ۲ برابر شده است و این بسیار کمک کننده است. برای کاهش تجمعات وزارت ارتباطات موظف است ترتیبی اتخاذ کند تا اختلال اینترنتی به حداقل برسد.

رئیسی گفت: در انتخابات ریاست جمهوری رئیس ستاد مرکزی و ستادهای استانی و شخص نامزدها باید مسئولیت بپذیرند تا از رعایت پروتکل‌ها اطمینان حاصل کنیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: در زمان رای گیری تعداد صندوق‌ها افزایش یافته و تمهیدی اندیشیده شده که فاصله گذاری برای افرادی که میخواهند رای دهند رعایت شود و صف با فاصله باشد و خط کشی منظمی وجود داشته باشد و بیشتر در فضای باز حضور داشته باشند، درست است که صندوق‌ها ممکن است در فضای بسته باشد اما به گونه‌ای تنظیم کنند که تعداد افرادی که وارد فضای سربسته می شوند حداقلی باشد. امیدواریم با حداکثر تلاش انتخابات پرشور با سلامتی و مشارکت بالا داشته باشیم.»

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی ابلاغ شده توسط کاندیداهای ریاست جمهوری و شوراها گفت: براساس ابلاغیه وزارت بهداشت و درمان کلیه تبلیغات کاندیداها باید در فضای باز و دور از سالن‌های سرپوشیده و مساجد برگزار شود مگر اینکه در یک سالن سرپوشیده بیشتر از 15 نفر حضور نداشته باشند و تهویه سالن نیز سالم باشد ضمن اینکه افراد حاضر در سالن‌ها باید از ماسک استفاده کنند و شست و شوی دست‌ها و ضدعفونی محل نیز نباید فراموش شود.

او افزود: وزارت بهداشت و درمان از وزارت ورزش و جوانان درخواست کرده تا فضاهای باز و استادیوم‌ها را در اختیار تبلیغات کاندیداها قرار دهد تا از حضور مردم در فضاهای بسته تاجایی که امکان دارد خودداری شود. قطعا این وزارتخانه در انجام این کار همکاری خواهد کرد.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان تاکید کرد: مشکل کرونا در کشور هنوز حل نشده و ما تجربه این را داشتیم که در یک دوره‌ای تعداد فوتی‌های ناشی از کرونا به 30 الی 40 نفر رسیده اما به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی مجددا وارد پیک شدیم و تعداد مرگ و میر ناشی از آن سه رقمی شده است بنابراین به هر قیمتی که شده باید از تجمعات جلوگیری شود چون همچنان خطر شدت شیوع بیماری پابرجاست.

شهریاری با تاکید بر اینکه سلامت مردم دراولویت است، تصریح کرد: برای ما ابتدا سلامت مردم و سپس انتخابات در اولویت است چرا که سلامت مردم امری مهم و حیاتی‌ست که باید جدی تلقی شود بنابراین باید دقت داشته باشیم اگر کاندیدایی برخلاف پروتکل‌های بهداشتی رفتار کرد سریعا با او برخورد شود تا جان مردم به خطر نیفتد.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پیشنهادی به مردم گفت: تمام تخلفات کاندیداها باید ابتدا به وزارت کشور و سپس شورای نگهبان منتقل شود چرا که این شورا قدرت نظارت استصوابی دارد و حتی تا یک روز قبل از انتخابات می‌تواند درباره صلاحیت یک کاندیدا نظر دهد.

او ادامه داد: توصیه من به مردم این است که به محض مشاهده تخلف در ستاد تبلیغات هر یک از کاندیداها، مورد را به وزارت کشور اطلاع دهند تا با فرد خاطی برخورد شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای تبلیغات تاکید کرد و گفت: قطعا فضای مجازی در راستای تبلیغات کاندیداهای ریاست جمهوری و شوراها می‌تواند موثر باشد اما در همه روستاها و مناطق اینترنت در دسترس مردم نیست و همین موضوع باعث می‌شود مردم این مناطق از تبلیغات انتخاباتی دور بمانند بنابراین پیشنهاد ما این است در مواقعی که دسترسی به فضای مجازی وجود دارد حتما به صورت حداکثری از این فضا استفاده شود و درغیراینصورت به شکل حضوری با با رعایت حداکثر پروتکل‌های بهداشتی تبلیغات صورت بگیرد تا شاهد حضور حداکثری مردم در انتخابات باشیم.

شهریاری در پایان اظهار کرد: شرط استفاده از فضای مجازی برای تبلیغات باید رعایت اخلاق اسلامی و انسانی باشد اما متاسفانه در برخی مواقع می‌بینیم افراد اخلاق و قانون را رعایت نمی‌کنند که در این صورت شورای نگهبان باید به صورت جدی وارد شود و تبلیغات را رصد کند تا درصورت مشاهده هرگونه بی اخلاقی برخورد جدی انجام دهد.

منبع: برنا


ت ت
کدخبر: 21593 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها