احتمال فوت مردان در اثر ابتلا به کرونا بیشتر است / مردان دیرتر از زنان به پزشک مراجعه میکنند
رئیس انجمن اورولوژی ایران گفت: احتمال فوت مردان در اثر ابتلا به کرونا بیش از زنان است.
به گزارش منیبان، دکتر عباس بصیری در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت مردان در انجمن اورولوژی ایران برگزار شد،گفت: در کل دنیا هفته سلامت مردان در ماه ژوئن برگزار میشود؛ انسان بین ۲۰ تا ۲۵ هزار ژن دارد؛ این ۲۵ هزار ژن مسئولیت تعیین ویژگی افراد را بر عهده دارند؛ تفاوت در برخی بیماریها به دلیل تفاوت در ژنتیک مردان و زنان است. برخی دیگر از بیماریها به دلیل تفاوت در هورمونهاست، مردان تستوسترون بیشتری دارند بنابراین برخی ساختارهای مردان باعث میشود بیشتر در معرض برخی آسیبها باشند.
وی افزود: امید به زندگی در مردان ۷۴ سال و در زنان ۷۶ سال است؛ از این نظر بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت ایران در رتبه ۶۴ جهان قرار دارد؛ عللی که منجر به افزایش مرگ ومیر میشود بیماریهای قلبی عروقی، کرونا، سکتههای مغزی، حوادث جادهای، فشار خون، دیابت و بیماریهای ریوی است. امید به زندگی به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ بر اساس تحقیقات صورت گرفته، مرگومیر بین ۳۰ تا ۶۰ سالگی در زنان ۱۱.۳ در هزار نفر و در مردان ۲۱.۳ در هر هزار نفر است.
مردان دیرتر از زنان به پزشک مراجعه میکنند
بصیری در تشریح عوامل موثر بر امید به زندگی مردان با بیان اینکه شیوع برخی بیماریها در مردان بیشتر است گفت: سرطان کولون در مردان ۳۵ درصد بیش از زنان است؛ بیماری مردان زودتر شروع میشود اما مردان دیرتر از زنان به پزشک مراجعه میکنند.
رئیس انجمن اورولوژی ایران با بیان اینکه مردان در معرض برخورد با شرایط پرخطرتری هستند، خاطرنشان کرد: مردان در برخی موارد مقاومت کمتری مقابل بیماری دارند؛ چاقی مادر همه بیماریهاست؛ چاقی در مردان ۲۱ درصد و در زنان ۲۴ درصد است ولی سرعت رشد آن در مردان ۵۰ درصد بیشتر است؛ بیماریهای غیرواگیر در مردان ایرانی ۲۶ درصد و در زنان ۲۳ درصد است همچنین آقایان به دلیل مشکلات شغلی و حضور در محیطهای آلودهتر بیشتر دچار مشکلاتی نظر آسم میشوند.
وی ادامه داد: مردان بیش از زنان دچار سکته مغزی میشوند، در کشوری مانند امریکا سه برابر بیشتر به سنگ کلیه دچار میشوند و دو برابر بیشتر به زخم اثنی عشر مبتلا میشوند.
احتمال فوت مردان در اثر ابتلا به کرونا بیشتر است
بصیری درباره آمار کرونا در مردان گفت: مردان و زنان تقریباً به نسبت برابری به کووید۱۹ مبتلا میشوند اما احتمال بدحال شدن و فوت مردان بر اثر کرونا بیش از زنان است، بر اساس تحقیقات انجام شده در بیمارستان بقیهالله (عج) حدوداً دو برابر بیش از زنان در معرض فوت بر اثر کرونا هستند؛ دفاع ایمنی زنان بیش از مردان است به همین دلیل بیش از مردان در برابر کرونا مقاومند.
وی با بیان اینکه مردان کمتر از زنان میپذیرند که بیمار هستند، گفت: زنان سه برابر بیش از مردان به پزشک مراجعه میکنند.
بصیری با بیان اینکه ناباروری در ۱۵ درصد زوجین دیدهمیشود، تصریح کرد: به نظر میآید حدود سه میلیون زوج نابارور در کشور داریم که عدد قابل توجهی است، ۵۰ درصد ناباروری به مردان و ۵۰ درصد به زنان مربوط میشود.
رئیس انجمن اورولوژی ایران با بیان اینکه آمار مردان مبتلا به اختلالات جنسی به طور متوسط ۲۰ درصد است، گفت: در زمان حاضر ۱۵۲ میلیون نفر در جهان به اختلال فعالیتهای جنسی مبتلا هستند. همانطور که توصیه میکنیم زوجین نابارور برای درمان ناباروری به پزشک مراجعه کنند، توصیه میکنیم که برای اختلالات جنسی نیز به پزشک مراجعه کنند بسیاری از زوجین در ابتدای زندگی خود با مشکلات جنسی مواجه میشوند که با مشاوره و درمان بهبود مییابد.
وی با بیان اینکه سنگ کلیه در مردان بیش از زنان است، تصریح کرد: سرطان کلیه در مردان حدوداً دو برابر زنان و سرطان مثانه در مردان حدود ۴ برابر زنان است.
وی در پایان با بیان اینکه بیشترین اختلالات مادرزادی در دستگاه ادراری به وجود میآید، تصریح کرد: کیست مادرزادی کلیه، مشکلات مثانه و حالب، بیضهی پایین نیامده، از جمله مشکلات هستند، اگر کودک بیضهاش پایین نیامده باشد احتمال ابتلا به سرطان وجود دارد و باید در ابتدای زندگی به پزشک مراجعه شود.