رئیس شرکت اسپیس‌ایکس:

راه‌اندازی اینترنت استارلینک تا ۵ هفته آینده

رئیس صنایع فضایی اسپیس‌ایکس اعلام کرد اینترنت ماهواره‌ای در عرض ۵ هفته آینده راه‌اندازی خواهد شد.

راه‌اندازی اینترنت استارلینک تا ۵ هفته آینده
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ ایلان ماسک رئیس شرکت اسپیس‌ایکس شب گذشته در کنفرانس جهانی موبایل(MWC) اعلام کرد فرایند به‌روزسانی سیستم نرم‌افزاری اینترنت ماهواره‌ای تکمیل شده و این فناوری تا ۵ هفته آینده راه‌اندازی می‌شود.

رئیس اسپیس‌ایکس همچنین عنوان کرد: «امکان اتصال به اینترنت ماهواره‌ای باید تا ماه آگوست(اواخر تابستان سال جاری) در سراسر دنیا به جز قطب‌ها فراهم شود.» ایلان ماسک در حالی این صحبت‌ها را مطرح کرده است که پیش‌تر تعدادی از مدیران ارشد اسپیس‌ایکس گفته بودند پروژه استارلینک در پاییز به پایان می‌رسد. یعنی اکنون زمان راه‌اندازی فناوری اینترنت ماهواره‌ای ۱ ماه کاهش یافته است. بررسی‌های کارشناسان فناوری حاکی از آن است که اینترنت ماهواره‌ای از نظر سرعت و کیفیت انتقال داده چیزی بین اینترنت نسل پنجم(5G) و شبکه فیبر نوری است. پیش‌بینی می‌شود پس از راه‌اندازی کامل این اینترنت تعداد کاربران آن در کمتر از ۳ ماه به ۵۰۰ هزار نفر برسد.

با وجود مزیت‌هایی که در مورد اتصال به اینترنت از طریق پروژه استارلینک عنوان می‌شود ولی هزینه اولیه ۵۰۰ دلاری برای خرید تجهیزات و هزینه ماهانه ۱۰۰ دلاری برای میلیون‌ها کاربر اینترنت در سراسر دنیا بسیار گران است و حتی عدم احتساب مالیات برای همه مردم جهان نمی‌تواند باعث افزایش چشمگیر تعداد کاربران این فناوری شود. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های اینترنت ماهواره‌ای که مدیران شرکت اسپیس‌ایکس تأکید زیادی به آن کرده‌اند امکان اتصال به اینترنت در مناطق دورافتاده است. ایلان ماسک به طرفداران پروژه استارلینک وعده داده است در آینده قیمت سخت‌افزار مورد نیاز برای اتصال به اینترنت ماهواره‌ای از ۵۰۰ دلار به ۳۵۰ دلار کاهش خواهد یافت.

نکته قابل توجه در مورد پروژه استارلینک این است که ماهواره‌های موجود در این پروژه در فاصله ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار دارند در حالی که معمولاً سازمان‌های فضایی برای برقراری انتقال داده از داخل به خارج از کره زمین و بالعکس ماهواره‌ها را به مدار هزار کیلومتری پرتاب می‌کنند. به نظر می‌رسد اسپیس‌ایکس برای کاهش تأخیر در فرایند انتقال داده ترجیح داده است ماهواره‌های خود را در مداری نزدیک‌تر به سطح زمین قرار دهد.


ت ت
کدخبر: 27121 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین