با مضرترین خوراکیها در دوران کرونا آشنا شوید
محققان معتقدند، همانقدر که رعایت شیوه نامههای بهداشتی در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر است، پرهیز از خوراکیهای مضر نیز اثرگذار است.
به گزارش منیبان، با شیوع ویروس کرونا در سراسر دنیا همه از انجام کارهایی همچون شستن دستها، فاصلهگذاری اجتماعی، دست ندادن با دیگران و ماسک زدن صحبت میکنند. اما کمتر کسی از اهمیت تقویت سیستم ایمنی حرف میزند که نقش بسزایی در مبارزه با این بیماری ایفا میکند و البته دوری از عوامل ضعف سیستم ایمنی هم در این میان اهمیت زیادی دارد.
به گفته دکتر آنا کابسا: اگر پاتوژنها وارد بدن شوند، سیستم ایمنی گلبولهای سفید را آزاد میکند تا با آن مبارزه کنند و تا برطرف کردن خطر متوقف نمیشوند. اگر سیستم ایمنی شما ضعیف باشد یا به نوعی به خطر افتاده باشد، در انجام وظیفه خود دچار مشکل میشود و آسیبپذیری شما نسبت به کرونا ویروس، آنفلوانزا، سرماخوردگی و دیگر عفونتها افزایش مییابد.
ما ۱۷ ماده غذایی را معرفی میکنیم که میتوانند باعث ضعف سیستم ایمنی شما شوند:
۱. نان سفید
نان سفید متهم ردیف اول در سرکوب سیستم ایمنی است. نان سفید، کوکیها، کیکها، رولتها و ... که با آرد سفید تهیه میشوند کالری زیاد، اما مواد مغذی کمی دارند؛ بنابراین به افزایش وزن و در نتیجه افزایش خطر چاقی و مقاومت به انسولین کمک میکنند. نان سفید میتواند التهاب را نیز افزایش دهد و به این ترتیب توانایی بدن برای محافظت یا التیام خود را کاهش میدهد. همچنین محصولات تهیه شده از آرد سفید معمولاً حاوی مواد افزودنی هستند که میتوانند سبب ضعف سیستم ایمنی شوند.
۲. آبنبات
همه میدانیم که آبنبات لزوماً خوراکی سالمی نیست، اما باید بگوییم که واقعا برای سیستم ایمنی مضر است.
دن دیفیگو متخصص تغذیه میگوید: قند سیستم ایمنی را نابود میکند، چه در کوتاهمدت و چه در بلندمدت. به گفته او و بر اساس مطالعات گوناگون، مصرف قند میتواند توانایی سلولهای شما برای حمله به باکتریهای خارجی را دچار مشکل کند. او معتقد است؛ این اثر سریعاً پس از مصرف قند رخ میدهد و تا چندین ساعت بعد باقی میماند.
۳. عسل
در حالیکه عسل میتواند گزینه سالمتری برای قند تصفیهشده به نظر برسد، اما این طور نیست. به گفته ایوی برانین، قندهای طبیعی همچون عسل و شربت افرا میتوانند به همان اندازه قند مصنوعی مشکلساز باشند.
۴. کشمش
دکتر برانین میگوید: قندهای طبیعی موجود در کشمش و دیگر میوههای خشک هم مثل عسل میتوانند سطح قند خون شما را افزایش دهند. سامانتا کَستی متخصص تغذیه میگوید: حتی اگر دسر یا خوراکی خیلی شیرینی نخورید، احتمالاً از میزان توصیه شده ۶ قاشق چایخوری برای زنان و ۹ قاشق چایخوری برای مردان، قند بیشتری دریافت میکنید.
۵. آبمیوه
دکتر اکس میگوید: آبمیوه نیز یکی دیگر از مواد غذایی مشکلساز است. به گفته او نوشیدنیهایی مثل آبمیوه، نوشابه، چای شیرین و نوشیدنیهای انرژیزا با تاثیر منفی بر سلامت قلب، خطر دیابت، افزایش وزن و حتی سرطان در ارتباط هستند.
۶. موز نارس
حتی قندهای طبیعی موجود در میوهها نیز میتوانند تاثیر منفی بر سیستم ایمنی شما داشته باشند، مخصوصا اگر نارس باشند. موز و دیگر میوههای نارس ممکن است حاوی مقادیری پروتئین لکتین باشند.
به گفته دکتر وینی امین، براساس مطالعات لکتین میتواند در جذب ریزمغذیها، اختلال ایجاد کرده و از تولید فلور روده جلوگیری کند که باعث تضعیف سیستم ایمنی میشود.
۷. نوشابه
همه انواع قندها میتوانند برای سیستم ایمنی مشکلساز باشند، اما نوشابه شاید بدترین نوع آن باشد. به علاوه حاوی رنگهای مصنوعی هستند که طبق گفته آلیشیا گالوین، متخصص تغذیه، میتوانند تاثیر منفی بر بافت پوششی دستگاه گوارش داشته باشند. نوشیدنیهای گازدار حاوی فسفر هم هستند که کلسیم سلولها را از طرق کلیهها تحلیل میبرد. کلسیم در فعالسازی سلولهای سیستم ایمنی نقش مهمی دارد. بد نیست از بهترین منابع کلسیم نیز مطلع باشید.
۸. روغن گیاهی
روغنهایی همچون آفتابگردان، دانه سویا و ذرت نیز از جمله عوامل ضعف سیستم ایمنی هستند. آنها اسیدهای چرب امگا۶ زیادی دارند و در عین حال پروتئین مفید توفو را ندارند.
به گفته داکتر اکس بدن میتواند متداولترین نوع امگا۶ یعنی لینولنیک اسید را به اسید چرب دیگری به نام آراشیدونیک اسید تبدیل کند که واحد سازنده مولکولهای ایجادکننده التهاب است.
۹. چیپس سیبزمینی
چیپس، کابوس سیستم ایمنی است. زیرا نه تنها در روغن گیاهی سرخ میشود بلکه نمک زیادی دارد که میتواند به تضعیف سیستم ایمنی کمک کند.
۱۰. فست فود
براساس آزمایشات انجام شده روی داوطلبان انسان در دانشگاه بن، ۶ گرم نمک اضافه، معادل نمک دو وعده فستفود باعث افزایش ضعف و ناتوانی سیستم ایمنی بدن شد.
۱۱. پنیر پاستوریزه
دکتر برانین میگوید لبنیات برای بیشتر افراد خلطآور است که باعث میشود بیشتر مستعد سرماخوردگی یا آنفلوانزا شوند. همچنین میتواند به افزایش التهاب بدن نیز کمک کند و واکنش ایمنی را دچار مشکل سازد.
۱۲. پنیر شیر خام
حتی لبنیات تهیه شده از شیر خام نیز حاوی هورمونهای مشکل سازی مانند استروژن و پروژسترون هستند. این هورمونها در شیر خام در بالاترین غلظت خود هستند، اما فرایند پاستوریزهسازی تمام هورمونها را نابود میکند.
۱۳. گوشت قرمز
خوراکیهای اسیدی مثل گوشت میتوانند سبب ضعف سیستم ایمنی شوند. وقتی بدن اسیدی شود موادی، چون منیزیم، کلسیم، پتاسیم و بیکربنات کم میشوند که تاثیر بدی بر سلامتی دارد.
۱۴. هات داگ
علاوه بر اینکه اسید و نمک زیادی دارد، فرآوری شده نیز هست و برای سیستم ایمنی بسیار ضرر دارد. مصرف زیاد خوراکیهای فرآوری شده همچون کالباس و سوسیس به دلیل نمک و نیترات زیاد با خطر بیشتر انواعی از سرطان در ارتباط است.
۱۵. غلات صبحانه
بیشتر این غلات قند زیاد و فیبر کمی دارند که یک ترکیب مضر برای سیستم ایمنی را میسازند.
۱۶. بیسکویتهای بستهبندی شده
بیسکویتهای بازاری هم مثل غلات صبحانه قند زیاد و فیبر محلول اندکی دارند.
۱۷. پاستای آماده
دیگر مواد فرآوری شده همچون پاستای آماده نیز تاثیر منفی بر سیستم ایمنی دارند. خوراکیهای کنسروی به خصوص معمولاً مقادیر زیادی نمک، قند، و دیگر افزودنیها دارند. با پرهیز از این مواد غذایی و داشتن یک رژیم غذایی مفید سرشار از میوهها، سبزیجات، غلات کامل و ماهی به تقویت سیستم ایمنی خود کمک میکنید.