نوشیدن آب صبحگاهی دقیقا چه بلایی سرتان میآورد؟
بنا بر اظهارات متخصص طب ایرانی نوشیدن آب صبحگاهی چه سرد و چه گرم در درازمدت میتواند موجب آسیبهای گوارشی و کبدی شود.
به گزارش منیبان؛ ناصر رضاییپور متخصص طب ایرانی با بیان اینکه یبوست و نزله (ترشحات پشت حلقی که مدل کهنهشده آن سینوزیت است) امالامراض یا مادر بیماریهاست گفت: اگر کسی شکایت دیگری داشته باشد اگر علائم یکی از این دو بیماری را داشته باشد اول باید مشکل این دو بیماری برطرف شود.
وی افزود: بر اساس آمارهای مختلف حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد مردم جهان مشکلات گوارشی دارند اگرچه این آمار کمی قدیمی است و حدود ۳۰ درصد از مردم جهان یبوست و نفخ را تجربه میکنند. این آمارها بر اساس پزشکی نوین است؛ اساتید در طب سنتی معتقدند بیش از ۷۰ درصد شهرنشینها دچار یبوست هستند.
رضاییپور خاطرنشان کرد: برخی به ما مراجعه میکنند و خودشان اظهار میکنند یبوست دارند که در این شرایط اوضاع فرد خیلی وخیم است و در غیر این صورت پرسشهای جدیدی مطرح می شود. طب سنتی با مزاجهای مختلف و سببشناسی بیماری در ارتباط است اما مصرف صبحگاهی ۵ تا ۷ عدد انجیر خشکی که از شب پیش با آب و گلاب خیسانده شده باشد به بیماران برای تمامی مزاجها توصیه میشود. این افراد میتوانند یک ربع تا ۲۰ دقیقه بعد صبحانه بخورند.
وی تصریح کرد: برخی اشاره میکنند خوردن آب زیاد موجب رفع یبوست میشود. مصرف آب گرم برای مدت کوتاه ۲ تا ۳ روزه مشکلی ندارد. اما در طب ایرانی نوشیدن آب صبحگاهی چه گرم و چه سرد در درازمدت موجب بروز بیماریهای کبدی و گوارشی میشود. مصرف زیاد ملینهای گیاهی مثل خاک شیر در دراز مدت میتواند فرد را دچار مشکل کند.
وی در پایان گفت: حتی خاکشیر هم برای خانمهای باردار منع مصرف دارد. داروهای گیاهی کمعارضه هستند اما باید توسط فردی متخصص و برای مدتی محدود تجویز شوند. برخی همکاران من در پزشکی نوین گیاه سنا را برای طولانیمدت تجویز میکنند اما تجویز آن برای مدتی حدود ۱۰ روز توصیه میشود. برخی افراد حتی ۲ تا ۳ سال به صورت مداوم از قرص این گیاه استفاده میکنند که به اعتقاد من عارضهای ایجاد میکند که از یبوست خطرناکتر است.