کرونای دلتا بیشتر به چه کسانی حمله می‌کند؟

متاسفانه بیماری دلتا امروز بیشتر در جوان ها دیده می شود چون جوان ها بیشتر بیرون و سر کار و در جامعه هستند و بیماری در آنها شایع تر است.

کرونای دلتا بیشتر به چه کسانی حمله می‌کند؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ محمدرضا زاهدپور انارکی، فوق تخصص ریه درباره علایم بیماری کرونا دلتا به خصوص در ریه گفت: توصیه بر این است که رعایت پروتکل ها بیشتر شود. امروز جدا از اینکه افراد مختلفی در جامعه مبتلا می شوند بیماری را به منزل می آورند و افراد فامیل و خانواده که در تماس با فرد مبتلا هستند درگیر می شوند و یک کامیونیتی وجود دارد؛ هم فرد از جامعه می گیرد و هم از جامعه به خانه می برد و فامیل را درگیر می کند و متاسفانه این بیماری با تمام این مسائل هنوز نه درمان قاطعی دارد و نه دارویی با تاثیر قطعی وجود دارد. بیشترین اقدام رعایت مسائل بهداشتی و استفاده از ماسک و رعایت فاصله و شرکت نکردن در اجتماعات و رعایت نکات بهداشتی است و اصل و اساس زدن واکسن است.

_ بسیاری از متخصصان عقیده دارند درگیری ریه در کرونای دلتا بسیار سریع و بی علامت است و بسیاری دیر مراجعه می کنند به خاطر همین منجر به بستری شدن آنها می شود. نظر شما چیست؟

ماهیت بیماری کرونا تغییر کرده است

کرونای دلتا مستقیما سلول های پوششی ریه را گرفتار می کند

دلتا به طور فزاینده ای پیشرفت می کند

ماهیت بیماری تغییر کرده است و مثل سابق که حس بویایی و چشایی و شنوایی نیز درگیر بودند نیست و شاید امروز آن حالت ها وجود نداشته باشد و بیمار با افزایش تعداد تنفس و با افتادن به سرفه، احساس فشار ، گرفتگی در سینه، افت اکسیژن، تپش قلب و تنگی نفس مراجعه کند. ویروس کرونا ابتدا در مراحل اولیه قسمت بالای دستگاه تنفس را درگیر می کرد و ام آر آی نشان می داد ولی امروز کمتر علائم اولیه را می بینیم و بیمار با درگیری ریوی پیشرفته مراجعه می کند و ویروس مستقیما سلول های پوششی را گرفتار می کند و علائم متفاوت است و تنگی نفس و سرفه دارد و به طور فزاینده ای پیشرفت می کند و علایم شدید تنفسی ایجاد می کند. به نظر می رسد هم سرایت پذیری بیماری زیادتر شده و هم اینکه شدت بیماری افزایش پیدا کرده است و افرادی که درگیر می شوند در نهایت تعداد بیشتری هستند و  با توجه به شدت بیماری مرگ و میر هم افزایش پیدا می کند و بخصوص امکانات که نسبت به تعداد بیماران مبتلا به کرونا کاهش پیدا کرده است و ظرفیت ها پر شده است. توصیه بر این است که رعایت پروتکل ها بیشتر شود. امروز جدا از اینکه افراد مختلفی در جامعه مبتلا می شوند بیماری را به منزل می آورند و افراد فامیل و خانواده که در تماس با فرد مبتلا هستند درگیر می شوند و یک کامیونیتی وجود دارد؛ هم فرد از جامعه می گیرد و هم از جامعه به خانه می برد و فامیل را درگیر می کند و متاسفانه این بیماری با تمام این مسائل هنوز نه درمان قاطعی دارد و نه دارویی با تاثیر قطعی وجود دارد. بیشترین اقدام رعایت مسائل بهداشتی و استفاده از ماسک و رعایت فاصله و شرکت نکردن در اجتماعات و رعایت نکات بهداشتی است و اصل و اساس زدن واکسن است.

_ کسانی که کوچکترین علائم کرونا را در خود مشاهده می کنند باید چه کاری انجام بدهند؟

مبتلایان باید به مراکز درمانی زود مراجعه کنند

باید زود مراجعه کنند. علائم بالینی بسیار مهم است؛ علائم بالینی شامل بویایی، چشایی، شنوایی، حالت کوفتگی و بدن درد و حتی حالت هایی از سرماخوردگی باشد که این معادل کرونا است و درمان آن استراحت، مصرف مایعات زیاد و آب میوه و … است. در بیمارانی که علائم پیدا می کنند و دچار تنگی نفس هستند باید از اکسیژن استفاده شود و به مراکزی بروند که امکانات پذیرش وجود دارد و بستری شوند.

_ برخی از پزشکان به سرعت سی تی اسکن تجویز می کنند …

امروز هر عفونتی که وجود دارد کرونا است

امروز هر عفونتی که وجود دارد و هر کسی که با علائم عفونی می آید کرونا است نه چیزی دیگر و با توجه به اینکه مردم ماسک می زنند و عفونت های دیگری مثل آنفولانزای فصلی و ذات الریه مطرح نیست تنها چیزی که وجود دارد و علائم تنفسی که دیده می شود چه فوقانی و چه تحتانی کرونا است مگر خلاف آن ثابت شود. حتی اگر فرد پی سی آر منفی داشته باشد این علائم باید به معنی کرونا گرفته شود نه چیزی دیگر.

_ این افراد حتما باید سی تی اسکن شوند؟

علائم بالینی اهمیت دارند

متاسفانه کرونای دلتا امروز بیشتر در جوان ها دیده می شود

نه لزومی ندارد، حتی شاید تست پی سی آر هم منفی باشد. علائم بالینی هستند که اهمیت دارند. متاسفانه بیماری دلتا امروز بیشتر در جوان ها دیده می شود چون جوان ها بیشتر بیرون و سر کار و در جامعه هستند و بیماری در آنها شایع تر است. با کمال تاسف مرگ و میر هم در آنها بالاتر است شاید گاهی اهمیت ندهند و به حساب سرماخوردگی بگذارند و به حساب چیزی عادی بگذارند و بگویند کنار کولر خوابیده ام و بدنم درد گرفته و سرما خورده ام. جوان ها ممکن است اینطور تصور کنند، رعایت نکنند و ماسک نزنند و علاوه بر خودشان دیگران را هم مبتلا کنند.

_ پس ویروس دلتا در ابتدای ابتلا علایمی ندارد و به یکباره ریه را درگیر می کند؟

دلتا به سرعت ریه را درگیر می کند

علایمی دارد و علایم بالا هستند ولی بیماری به سرعت ریه را درگیر می کند خیلی سریع ویروس خودش را به ریه می رساند.

_ می توان گفت هر کسی علایم سرما خوردگی داشت به سرعت خودش را به دکتر برساند؟

مهمترین مساله پیشگیری از ابتلا است

می توانند استراحت کنند و مایعات استفاده کنند و ماسک بزنند و خودشان را قرنطینه کنند این بیماری معمولا خودش خوب می شود ولی اگر دچار مشکلاتی شدند و نفس تنگی پیدا کردند و احساس گرفتگی در سینه و سرفه و… پیدا شد باید نزد پزشک بروند. امروز اکثر داروهایی که تجویز می شود تاثیر درمانی آنچنانی ندارد در واقعیت مهمترین مساله پیشگیری از ابتلا است. پیشگیری چه از طریق رعایت پروتکل ها و فاصله گذاری و ماسک زدن و … باشد و یا اساس آن که مساله واکسیناسیون عمومی است.

_ برخی ورزش های ریه را تجویز می کنند، این ورزش ها چه تاثیری در درمان ریه دارد؟

این ها تاثیر زیادی ندارد و برای افرادی است که دچار گرفتاری شده اند و به شکم خوابیدن و حالت هایی از تنفس به آنها یاد داده می شود ولی در مورد کسی که مشکل تنفسی و تنگی نفس ندارد و در زندگی عادی است کاربرد ندارد.

_ برخی دچار بیماری شده اند و یک ماه از بیمار شدن آنها می گذرد ولی همچنان سرفه می کنند و ریه آنها به نظر درگیر است یا ایجاد حساسیت شده است این افراد باید چه کنند؟

در برخی از افراد مبتلا به کرونا عارضه ای دائمی ایجاد می شود

بیماری کرونا دوره حادی دارد ولی عوارض بیماری ماه ها ادامه خواهد داشت

در برخی از این افراد عارضه ای دائمی ایجاد می شود. بیماری در درصدی از افراد به فیبروز ریه می انجامد، شاید برخی از این افراد به مرور زمان بهتر شوند و در بعضی بیماری می ماند و فیبروز ریه باقی می ماند و حالت حبابچه ها از بین می رود و هم بندی و فیبروز تشکیل می شود و این دیگر ممکن است برای همیشه بماند. بیماری کرونا دوره حادی دارد ولی عوارض بیماری ماه ها ادامه خواهد داشت و ضعف و بی حالی و عدم تمرکز و خستگی زودرس و سردردهای عصبی و نوروپاتیت و خستگی مزمن و … عوارضی است که شاید تا ماه ها بعد باشد.

_ آیا درمانی برای این عوارض وجود ندارد؟

این موارد درمان آنچنانی ندارد مگر اینکه فرد دچار نوروپاتی شود و داروهایی برای این مشکل تجویز شود. عوارض وجود دارد و همچنان هست و برخی از این افراد کمی حساس می شوند برخی بیماری های ویروسی بخصوص در این فرم می تواند در افرادی که زمینه حساسیت دارند حالت عاصمی ایجاد کند. این چیزی است که دیده می شود.


ت ت
کدخبر: 33241 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین