با انجام این اقدامات در روزهای اول ابتلا، سریعا از شر کرونا راحت شوید!
در روزهای اول ابتلا به کرونا، استراحت کافی در کنار بالا بردن مصرف مایعات و کنترل استرس، می تواند قدم بزرگی در راستای بهبودی بیماری داشته باشد.
به گزارش منیبان؛ دکتر مجید اسدزاده متخصص طب سنتی با گرایش تغذیه اظهار داشت: از آنجایی که استرس تأثیر مستقیم بر روی سیستم ایمنی بدن دارد، توصیه می شود در صورت ابتلا به کرونا، آرامش خود را حفظ کنید، آن را مدیریت نکنید و پس از مشاهده اولین علائم حتماً خود را قرنطینه کنید تا از انتشار بیماری جلوگیری شود، دومین عامل مهم برای بهبودی این بیماری استراحت و مورد سوم افزایش مصرف مایعات است. پس با استراحت، مدیریت استرس و افزایش مصرف آب، تا حدود 70 درصد به بهبودی خود کمک کنید.
وی افزود: اگر در همان روزهای اول استراحت کافی نداشته باشید، همان میزان انرژی موجود در بدن خود را نیز از دست می دهید و با از دست دادن انرژی، سیستم ایمنی خود را ضعیف تر کرده اید.
این متخصص اشاره کرد: با افزایش مصرف مایعات شاهد تقویت سیستم ایمنی بدن و از بین رفتن ویروس خواهید بود، بنابراین توصیه می شود آب، شربت عسل، ترکیب شیره با آب جوش و آبمیوه های طبیعی تازه استفاده شود، حتی اگر قرار باشد اطرافیان مایعات را با اجبار به خورد شخص دهند. زمانی که درگیر بیماری کرونا هستید، خوردن مایعات به اندازه نفس کشیدن اهمیت دارد. لازم به ذکر است اگر بیمار نمی تواند مایعات زیادی را در یک وعده مصرف کند حتماً حجم آن را کاهش داده اما تعداد دفعات مصرف را افزایش دهد.
وی افزود: مسأله تغذیه در دوران کرونا به خاطر اختلال در بویایی و چشایی چالش برانگیز و از طرف دیگر این ویروس باعث بی اشتهایی می شود، اما به هر صورت باید مصرف مایعات و فیبر را افزایش داد تا بتوان به حد زیادی از آمبولی در ریه و دیگر نقاط بدن جلوگیری کرد.
اسدزاده خاطر نشان کرد: برای تأمین کالری مورد نیاز بدن شخص نباید هر غذایی استفاده کرد، به عنوان مثال غذاهای سرخ کردنی و غذاهای که هضم سنگینی دارند اصلا برای این دوران مناسب نیستند چرا که این غذاها جریان خون در بدن را به سمت دستگاه گوارش سوق می دهند در نتیجه خون کمتری به قسمت های دیگر بدن می رسد و باعث آمبولی می شود.
این مشاور تغذیه اشاره کرد: استفاده از میوه های تازه در این دوران بسیار مفید است البته باید رعایت کرد میوه های تحریک کننده مانند انگور و خربزه در این دوران استفاده نشود.
وی گفت: با وجود بی اشتهای پیش آمده، گلو درد و سرفه های مکرر، شخص یا توان غذا خوردن ندارد یا اینکه به سختی و با حجم بسیار کم غذا می خورد و همین مسأله باعث می شود هر روز بدن شخص ضعف بیشترکند از همین رو لازم است با هر روش ممکنی کالری بدن شخص تأمین شود.
این متخصص تغذیه در ادامه گفت: استفاده از غذاهای سبک مثل انواع سوپ ها و آش های رقیق مثل آش جو و سبزیجات در این دوران بسیار مناسب است، مصرف برنج شرط کته شدن همراه با روغن زیتون یا کره پخت شده توصیه می شود.
وی در مورد مصرف نان اشاره کرد: اگر در این دوران تمایل به مصرف نان داشتید، بهتر است از نان تازه استفاده کنید زیرا اگر نان بیات هضم سنگینی نیاز دارد و باعث اختلال در گوارش می شود.
اسدزاده در مورد ممنوعیات این ایام گفت: غذاهایی که هضم سنگین دارند مانند تخم مرغ همچنین لبنیات به خاطر سرد کردن سیستم گوارش توصیه نمی شود.
وی ادامه داد: سیب زمینی نیز غذای مناسبی برای این دوران است و برای اینکه طبع سرد آن گرفته شود باید به آن ادویه های طبع گرم اضافه کرد، البته باید به طبع بدن شخص و فصلی که در آن هستیم توجه داشت. به عنوان مثال ادویه ای مثل دارچین و زنجبیل برای شخصی که طبع دموی دارد در فصل تابستان اصلا مناسب نیست.
اسدزاده در پایان گفت: برای تقویت سیستم ایمنی بدن می توان از مصرف گلاب، عرق نعنا، آویشن و پونه کمک گرفت زیرا باعث می شود دستگاه گوارش گرم شود اما گرمی این مواد در کل بدن پخش نشده و باعث اختلال در طبع نمی شود.