رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی مطرح کرد:
لزوم واکسینه شدن کودکان در برابر کرونا
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر واکسیناسیون کودکان، گفت: اگر بخواهیم به ایمنی جمعی در برابر ویروس کرونا برسیم، باید نوجوانان و جوانان هم واکسینه شوند.
به گزارش منیبان؛ علیرضا ناجی، رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تزریق واکسن به این افراد از مهمترین دلایل رسیدن به ایمنی جمعی است.
او در پاسخ به این سوال که چرا کودکان باید واکسینه شوند، گفت: برای اینکه به ایمنی جمعی حاصل از واکسیناسیون دست یابیم، حتما باید کودکان و نوجوانان را در برابر کرونا واکسینه کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: دلیل دوم برای واکسینه شدن جوانان و نوجوانان این است که آنان بیشتر از گذشته در معرض بیماری کرونا حتی نوع شدید آن و مرگ و میر ناشی از این بیماری هستند.
این ویروس شناس یادآور شد: اگر فقط به واکسیناسیون بزرگسالان توجه کنیم، این قشر از جامعه را بیشتر در معرض بیماری کرونا قرار می دهیم به عبارتی بیماری به سمت کودکان سوق پیدا می کند.
او افزود: باتوجه به شیوع گونه های جدید ویروس کرونا، رسیدن به ایمنی جمعی پس از تزریق واکسن کرونا به بیش از ۸۰ درصد گروه هدف، محقق می شود. پس باید به واکسینه کردن نوجوانان و جوانان توجه جدی تری کرد.
ناجی، پوشش حداکثری واکسیناسیون علیه کرونا را راهکار اساسی قطع زنجیره این بیماری بیان کرد و گفت: با تزریق واکسن کرونای موجود به کودکان و نوجوانان می توان در مدت زمان کمتری به ایمنی جمعی در برابر کرونا دست یافت.
تزریق واکسن کرونا به افراد ۱۲ تا ۱۸ سال برپایه مستندات علمی است
ناجی بیان کرد: تزریق واکسن کرونا به افراد ۱۲ تا ۱۸ سال مبنای علمی دارد به عبارتی این کار برپایه اصول و مستندات علمی انجام می شود.
او گفت: درحال حاضر تعدادی از واکسن های کرونا مجوز استفاده اضطراری برای کودکان دریافت کرده اند که از جمله آن می توان فایزر، مدرنا و سینوفارم را نام برد.
این ویروس شناس خاطرنشان کرد: این واکسن ها براساس تست های بالینی توانستند مجوز اضطراری را دریافت کنند و اطلاعات این واکسن ها در مجلات معتبر علمی از جمله لنست چاپ شده است.
او با بیان اینکه این واکسن ها برای کودکان مناسب هستند، گفت: واکسن هایی که توانستند مجوز اضطراری برای کودکان اخذ کنند، ایمن، کم ضرر و موثر هستند و ایمنی بخشی مناسبی هم برای آنان ایجاد می کنند.
ناجی اظهار کرد: در ایران افراد ۱۲ تا ۱۸ سال واکسن کرونا را دریافت می کنند، اما در برخی کشورها مانند چین و امارات، افراد ۳ تا ۱۲ سال هم مجوز دریافت این واکسن را دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: کشور ما در کنار چند کشور دیگر واکسن سینوفارم را به نوجوانان خود تزریق کرده اند.
او تاکید کرد: در کنار واکسن خارجی، واکسن ایرانی پاستوکووک هم تست بالینی خود را بر روی کودکان در کشور کوبا انجام داده و آماده تزریق به افراد ۱۲ تا ۱۸ سال است.
اغلب عوارض واکسن کرونا در کودکان موقت و گذرا است
این ویروس شناس با تاکید بر اینکه اغلب عوارض واکسن کرونا در کودکان موقت و گذرا است، گفت: عوارض اندک واکسن کرونا در کودکان و بزرگسالان تفاوتی ندارد و تعدادی از کودکان دچار عوارض موقت ناشی از تزریق واکسن می شوند.
ناجی ادامه داد: برخی از کودکان هم دچار برخی عوارض جزیی مانند بدن درد و سردرد، تب، خستگی و درد محل تزریق واکسن می شوند.
او اظهار کرد: یکی از اقدامات برای کاهش عوارض بعد از تزریق واکسن استراحت کافی است. اگر کودکان دچار عوارض موقت شدند می توانند داروهایی مانند استامینوفن مصرف کنند.
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در صورتی که کودکان بیش از سه روز دچار عوارض ناشی از تزریق واکسن کرونا شدند، به پزشک مراجعه کنند.
این ویروس شناس بیان کرد: در سایت وزارت بهداشت، مکانی تعبیه شده تا افراد عوارض واکسن کرونا حتی موارد جزیی را ثبت کنند. این افراد می توانند حتی کوچک ترین عوارض را ثبت کنند تا این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.
منبع:ایرنا