اختلاف ده‌ها برابری فضای سبز در برخی مناطق شهر

شهردار تهران با بیان اختلاف چند ۱۰ برابری فضای سبز در برخی مناطق شهر گفت: نسبت به جامعه و طبیعت مسئولیت‌های بزرگی داریم که نباید غفلت کنیم.

اختلاف ده‌ها برابری فضای سبز در برخی مناطق شهر

به گزارش منیبان؛ علیرضا زاکانی، شهردار تهران در نخستین هم اندیشی کارگروه‌های تخصصی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران که امروز شنبه ۶ آبان برگزار شد، گفت: امروز در یک رقابت نفس‌گیر بین پیشرفت از صنف ایرانی اسلامی و توسعه غربی هستیم. وقتی از رقابت و جهان بینی حرف می‌زنیم صحبت از نوع نگاهی است که نسبت‌های چهارگانه انسان را با خدا، جامعه، طبیعت و خودش تعریف می‌کند.

شهردار تهران افزود: وقتی صحبت از نسبت با خداست در نگاه پیشرفت ایرانی اسلامی، انسان خلیفه الهی است، اما در نگاه غربی انسان جایگزین خدا است.

زاکانی ادامه داد: وقتی مواجهه با طبیعت صورت می‌گیرد در نگاه توسعه غربی طبیعت اسیر انسان است، اما در نگاه اسلامی، طبیعت امانتی در دست ماست و حق نداریم هر کاری را با آن بکنیم.

او عنوان کرد: وقتی از جامعه صحبت می‌کنیم که طرف حضور انسان‌ها در نگاه غربی جمع جبری بین انسان‌ها و سود حداکثری برای آن‌ها متصور هستیم لذا اقتصاد پایه و بنیان جوامع غربی است در نگاه خودمان جامعه یک هویت واحدی دارد که تا بی نهایت قابلیت رشد دارد و اساس آن مبتنی بر فرهنگ، علم، دانش و تعلیم تربیت شکل می‌گیرد و اقتصاد نیز در مسیر این تعلیم و تربیت رشد پیدا می‌کند.

شهردار تهران بیان کرد: وقتی صحبت از انسان به معنای ارتباط با خودش در نگاه غربی می‌شود لذایذ حداکثری برای آن مقصود است، اما در نگاه ما انسان می‌تواند به سمت کمال برود؛ لذا از این نگاه ما نسبت به جامعه و طبیعت مسئولیت‌های بزرگی داریم که نباید نسبت به آن غفلت کنیم. باید به سمت و سویی برویم که مثلا در سلامت و محیط زیست، باید چشم‌ها را پاک کرد و نگاه دیگری به محیط زیست داشته باشیم.

زاکانی گفت: در سالیان گذشته تا امروز کار‌های بسیاری ناظر به فضای سبز برای دستیابی به فضای سبز درخور و شایسته انجام‌شده است، اما با همه این تلاش‌ها در دل تهران فاصله معناداری وجود دارد. مثلا سرانه فضای سبز در یک منطقه ۲.۶ متر و در منطقه‌ای دیگر چند ده برابر آن و حدود ۱۲۲ متر است؛ بنابراین باید از منظر بینشی، نگاه دقیق به شهر تهران و محیط آن داشته باشیم و یک صورت بندی دقیق در آن برقرار کنیم.

او افزود: تهران یک کلان شهر به معنای متعارف نیست بلکه از نگاه رهبری معظم انقلاب یک کشور است که الگوی سایر شهر‌ها و نمادی برای قابلیت نظام اسلامی است؛ بنابراین اثرات ما بیشتر از اداره یک کلان شهر است و تهران الگو بودن برای سایر شهر‌ها و قابلیت توانمندی نظام را در تحقق اهداف خود به دوش می‌کشد؛ بنابراین باید اهداف را در موقعیت و مختصات تهران پیاده کنیم و باید مسئولیت‌های پرچمداری این تغییر را برای تهران بپذیریم.

شهردار تهران ادامه داد: ما در تهران در محیطی فعالیت می‌کنیم که در آن بازیگران و اثرگذاران متعددی وجود دارند. ایده مدیریت واحد شهری هنوز محقق نشده و مورد پیاده سازی قرار نگرفته است؛ لذا باید بتوانیم جایگاه خود را در شورا و شهردای در یک پیوستگی و نگاه واحد طوری دنبال کنیم که اثرگذاری ویژه‌ای داشته باشیم. یعنی شهرداری اگر در گذشته یک نهاد خدماتی بود، امروز، اما باید یک مجموعه خدمت گذار اجتماعی باشد و اساسا ارتقا پیدا کرده و تمام مسئولیت‌های شهر را ایفا کند.

زاکانی بیان کرد: هر چند دستگاه‌های مختلف وظایفی در حوزه‌های مختلف دارند، اما نقش شهرداری و شورا در مسئولیت‌های فرهنگی، اقتصادی، مدیریتی و خدماتی شهر باید به یک نوعی دیده شود تا اثر جدی در را داشته باشیم. آنچه داعیه شورا و شهرداری است تحول در روح و کالبد شهر است که با به میدان آوردن ظرفیت‌ها و همکاری مسئولین و بهره مندی از مردم و نخبگان دنبال می‌شود.

او ادامه داد: باید فکر و جوهره اندیشه خود را افزایش دهیم و نباید در یک تصلب فکری باشیم، اینجا نقش ویژه فکر و لوکوموتیو فکری است که می‌تواند کاری کند. با استفاده از صاحبان تجربه و دانش وضعیت ما به صورت نمایی ارتقا یابد و این افراد از طریق میانبر‌ها ما را در مسیر درست قرار دهند. در واقع اینجا چیزی است که ما دست نیاز خود را به سمت نخبگان و فرهیختگان شهر دراز کردیم تا به ما کمک کنند.

شهردار تهران در جمع خبرنگاران/ شهرداری و دولت اختلاف نظر ندارند

شهردار تهران با بیان اینکه یکی از مشکلات همیشگی تقابل شهرداری با استانداری و وزارت کشور و دولت بوده است، گفت: خوشبختانه در این دوره هیچ دوگانگی و اختلاف نظری وجود ندارد.

علیرضا زاکانی امروز در حاشیه نشست تخصصی کارگروه‌های کمیسیون سلامت، خدمات شهری و محیط زیست شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران افزود: امروز ۱۳ کارگروه در کمیسیون سلامت و خدمات شهری و محیط زیست شورای شهر تشکیل شد.

او با تاکید بر اینکه در شهر تهران از ظرفیت بالای نخبگی برخورداریم و باید به سمت افق‌های والایی حرکت کنیم و بیشترین نیاز ما به نخبگان است، اضافه کرد: در کمیسیون‌های ۶ گانه شورای شهر کارگروه‌های تخصصی شکل گرفته تا بتوانیم از ایده نخبگان استفاده کنیم و در داخل شهرداری نیز از شبکه نخبگان استفاده خواهیم کرد.

زاکانی گفت: قصد داریم در درون شهرداری نیز مسیر اندیشه ورزی ادامه یابد و در حال ایجاد یک شبکه اندیشه ورزی در سطح مدیران، معاونان، مشاوران در مناطق و دیگر بخش‌های شهرداری هستیم.

زاکانی درباره دیدار خود با رئیس جمهور تصریح کرد: یکی از مشکلات همیشگی تهران تقابل شهرداری با استانداری و وزارت کشور و دولت بوده است، اما در این دوره خوشبختانه هیچ دوگانگی و اختلاف نظری وجود ندارد و حضور در هیات دولت ظرفیت خوبی ایجاد کرده است و اهتمام رئیس جمهور در مسائل شهری نیز بسیار اهمیت دارد.

شهردار تهران افزود: رئیس جمهور نیز ایده‌های زیادی برای مسائل شهر از جمله ترافیک، حمل و نقل و ... داشتند که در حال بررسی است و امروزه بهترین ارتباط را با وزرا و دیگر مسئولان داریم.

او درباره انتقاد برخی اعضای شورای شهر به حضور نیافتن شان در جلسه با رئیس جمهور گفت: متاسفانه یک غفلت در تنظیم وقت صورت گرفت، اما این جلسات با حضور شورا در چارچوب هماهنگی بیشتر ادامه خواهد یافت و انشاالله در هفته‌های آینده دیداری با دیگر مسئولان دولتی و سران قوا خواهیم داشت، اما از همه مهمتر دیداری مشترک با اعضای شورا با رهبر عزیزتر از جان خواهیم داشت.

زاکانی درباره استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر در شهر افزود: باید به سمت شهری ایمن‌تر و بهینه‌تر برویم. در حوزه برق دو بار با وزیر نیرو صحبت کردم و ایشان ماموریتی را به متولیان دادند و برای روشنایی تهران و دکل‌های شهر که حدود ۵۲۰ هکتار فضا گرفته اند، تفاهمی ایجاد شد.

او ادامه داد: برای انرژی‌های تجدید پذیر نیز امیدواریم با توجه به تشکیل کارگروه‌ها شاهد تحول باشیم.


ت ت
کدخبر: 50901 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها