با این۳ راهکار زنان از شوهر خود بیشتر ارث می‌برند

طبق ماده ۸۶۱ قانون مدنی، زن از شوهر متوفای خود به شرطی که در عقد دائمی او بوده و پیش از فوت همسرش زنده باشد، ارث می‌برد.

با این۳ راهکار زنان از شوهر خود بیشتر ارث می‌برند
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ برای جبران میزان کم سهم‌الارث زن از اموال شوهر متوفای خود، می‌توان از نظر قانونی روش‌هایی را پیشنهاد کرد. این روش‌ها باعث می‌شود از ایجاد فقر مالی زن در آینده جلوگیری شود.

وصیت کردن

قانونگذار می‌تواند اعلام کند، درصورتی‌که زن همراه با طبقه دوم یا سوم وارثان سهم برد، چنین فرض شود که شوهر یک سوم از اموال خود را به سود زن وصیت کرده است. مگر این‌که خلاف آن از وصیت‌نامه یا سایر مدارک و اسناد استنباط شود. البته این موارد نفی‌کننده اختیار شوهر به وصیت نسبت به یک سوم اموال خود نیست. به این‌صورت‌که شوهر مقداری از اموال خود را (تا یک سوم) به نفع همسر خود قبل از فوتش وصیت کند. این کار باعث می‌شود آینده وی را پس از فوت خود تا اندازه‌ای تامین کرده باشد.

پرداخت مستمری و مهریه زن به نرخ روز فوت شوهر

پرداخت مستمری به زنی که همسرش را از دست داده، از قوانین تامین اجتماعی است. همچنین مهریه به نرخ روز فوت شوهر (موضوع اصلاح قانون مهریه) که امروزه در حال اجراست، روش دیگری است که تا حدودی نقصان میزان ارث زن را جبران می‌کند. البته توجه به این موضوع که به چه زنانی مهریه تعلق می‌گیرد الزامی است به همین جهت برای اطلاع از این موارد به مطلب آیا به این زنان مهریه تعلق می‌گیرد؟ مراجعه کنید.

پرداخت نفقه به زن در ایام عده فوت

راه حل دیگری که می‌توان از آن به عنوان راه حل فرعی برای جبران فرض زن از ارث شوهر پیشنهاد کرد، پرداخت نفقه به زن در ایام عده وفات است. قانون مدنی ایران وقتی زنی را مکلف به نگه داشتن عده وفات و ممنوعیت از ازدواج به مدت ۴ ماه می‌کند، باید حقوقی هم برای وی در نظر بگیرد. پرداخت نفقه و تامین مسکن برای زن در مدت ایام عده، می‌تواند از مشکلات اولیه زنی که شوهرش را از دست داده، تا حدودی بکاهد.


ت ت
کدخبر: 60178 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها