فقط در این شرایط دختر و پسر مساوی ارث می‌برند

چگونگی ارث فرزندان و تقسیم ارث بین دختر و پسر متوفی از جمله موارد مهم در تقسیم ارث یا اموالی است که از متوفی بر جا می‌ماند و در نظام حقوقی ایران احکام و قوانین خاصی دارد.

فقط در این شرایط دختر و پسر مساوی ارث می‌برند
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ فرزندان دختر و پسر، از میان طبقات سه‌گانه ارث، در طبقه اول هستند. طبقه اول شامل فرزندان، پدر، مادر و همسر است.

سهم پسر از تقسیم ارث پدر

در توضیح سهم پسر از تقسیم ارث باید به این نکته توجه داشته باشید که چنانچه فرزندان، همه پسر یا همه دختر باشند، سهم‌شان مساوی است.

بنابراین قانون برابری ارث دختر و پسر تنها در همین مورد امکان­‌پذیر است درغیراین‌صورت سهم پسر دو برابر سهم دختر است. در واقع بعد از پرداخت دیون (بدهی) و وصایای متوفی چنانچه مالی باقی بماند، پسر دو برابر دختر ارث می‌­برد.

سهم الارث دختر و پسر از مادر

مدتی است که این سوال به یکی از پرسش‌­های متداول تبدیل شده است و بسیاری از افراد می­‌خواهند بدانند که طبق قانون جدید سهم‌الارث دختران و پسران از مادر متوفی خود چه مقدار خواهد بود. جالب است بدانید که در تقسیم سهم‌الارث بین پدر و مادر تفاوتی وجود ندارد. یعنی در هر صورت سهم پسران دو برابر سهم دختران است.

قانون برابری ارث دختر و پسر

شاید تا به حال عبارت قانون برابری ارث دختر و پسر را شنیده باشید و بخواهید اطلاعاتی در مورد آن کسب کنید. اگر تعداد پسران، کمتر از نصف تعداد دخترها باشند مثلا دو پسر و پنج دختر، وصیت بیشتر از یک‌سوم می‌شود و می‌توان سهم‌الارث را به‌صورت مساوی بین آن‌ها تقسیم کرد.

اگر وارث، بیشتر از یک‌سوم را قبول کنند، مثل حالت اول سهم پسران و دختران برابر خواهد شد. بنابراین اگر قبول نکنند، وصیت تا یک‌سوم فقط معتبر خواهد بود.

نتیجه‌ای که به دست خواهد آمد این است که سهم دختران تا جایی که ممکن است به سهم پسران نزدیک خواهد شد.


ت ت
کدخبر: 81659 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین