آیا چک کردن گوشی همسر مجازات دارد؟
برخی زنان و مردان عادت به کنترل و بازرسی تلفن همراه همسران خود دارند. آیا این کار از نظر حقوقی جرم است؟ و آیا میتوان بابت آن شکایت کرد؟
به گزارش منیبان؛ توسعه فضای مجازی و فعالیت گسترده شبکههای اجتماعی باعث شده در جامعه پدیدهای با عنوان بررسی کردن تلفن همراه رو به افزایش باشد. این قضیه بین همسران هم بسیار رواج یافته است.
جرم چک کردن گوشی همراه همسر
قانونگذار دسترسی غیرمجاز به سامانه رایانهای یا مخابراتی یا دادهها را در صورت احراز شرایط زیر جرم تلقی میکند:
دسترسی بدون اطلاع و مجوز شخص باشد: پس در مواردی که خود شخص، اذن به مشاهده داده یا اجازه ورود به سامانه را میدهد، جرمی رخ نداده است.
دادهها یا سامانه از تدابیر امنیتی کافی برخوردار باشد: زیرا حمایت قانونی شامل افرادی میشود که خود آنها حداقلی از امنیت را برای حریم شخصیشان قائل بودهاند. برای مثال اگر سامانه مد نظر گوشی همراه یا رایانه شخصی است، دارای رمز ورود بوده باشد. دراینصورت مرتکب با گذر از این تدابیر امنیتی مجرم خواهد بود.
جرم چک کردن گوشی همراه
این ماده بهطور گسترده زمانی را شامل میشود که شخصی در دنیای واقعی رمز عبور شما را به نحوی شکسته و باز کند. سپس به اطلاعات سامانه دسترسی یابد، همچنین در فضای مجازی، با اعمال مواردی مثل هک و با عبور از تدابیر امنیتیتان به اطلاعات شما دسترسی یابد.
عبور از این تدابیر امنیتی میتواند از روشهای مختلف صورت گیرد. چه با استفاده از نرمافزار، چه با روشهای غیر فنی مثل فریب شخص برای در اختیار گذاشتن نام کاربری و رمز عبور که قانونگذار بین این دو حالت فرقی ندیده است.
همانطور که از ماده فوق مشخص است، دسترسی به سامانه و دادهها (در صورت وجود سایر شرایط) جرم است. بنابراین اگر فردی از تدابیر امنیتی شما عبور نموده و وارد سیستم شود، حتی بدون مشاهده اطلاعاتی، عمل وی جرم است. آن فرد قابل تعقیب و مجازات خواهد بود.