نکات مهم در مورد ازدواج موقت که همه باید بدانند

ازدواج موقت یا عقد موقت، همان‌طور که از عنوان آن مشخص است، بر خلاف نکاح دائم، برای مدت معینی منعقد می‌شود و دارای آثار و نکات بسیار مهمی است که زن و مرد قبل از عقد باید آن آگاه باشند.

نکات مهم در مورد ازدواج موقت که همه باید بدانند
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ افرادی که قصد ازدواج موقت دارند، قبل از اقدام به این عمل، باید نکات حقوقی ازدواج موقت را بدانند و از آثار حقوقی این نوع ازدواج آگاهی کامل داشته باشند.

 

مشخص بودن مدت در ازدواج موقت: در عقد منقطع، حتی اگر برای یک ساعت هم باشد، باید زمان کاملا مشخص و برای طرفین معلوم باشد.

تعیین مهریه در ازدواج موقت: در ازدواج موقت، مهریه باید در زمان اجرای صیغه، کاملا مشخص باشد. برخلاف ازدواج دائم که اگر مهریه تعیین نشده باشد، عقد صحیح است، در ازدواج موقت، عدم تعیین مهریه باعث بطلان ازدواج می‌شود.

عدم تعهد مرد به پرداخت نفقه: ازدواج موقت، الزامی برای مرد به پرداخت نفقه ندارد. درصورتی‌که زن در ازدواج موقت پرداخت نفقه به عهده مرد را شرط کند، این شرط صحیح است.

عدم توارث در ازدواج موقت: زن و مرد در ازدواج موقت از یگدیگر ارث نمی‌برند.

آثار ازدواج موقت

به محض اجرای صیغه ازدواج موقت، به نحو صحیح بین طرفین که خالی از موانع نکاح هستند، آثار زوجیت موقت بر آن‌ها بار می‌شود. مرد و زن، به محض وقوع عقد موقت، می‌توانند از لذت‌های جنسی یکدیگر برخوردار شده و مانند همسران دائمی، حقوق و تکالیفی که به موجب قانون بر عهده آن‌ها گذاشته شده است، اجرایی خواهد بود.

ازدواج موقت با دختر باکره

نظر مشهور و غالب فقهای تشیع، لزوم اخذ اجازه پدر دختر باکره برای ازدواج موقت است. در صورت فوت یا فقدان پدر، جد پدری باید اجازه ازدواج موقت دختر باکره را صادر کند اما اگر دختر باکره نباشد و بنا به دلیلی بکارت وی از بین رفته باشد یا پدر و جد پدری نداشته باشد، اجازه پدر جهت ازدواج موقت دختر باکره، لازم نیست.

مهریه در ازدواج موقت

تعیین مهریه شرط اساسی برای صحت ازدواج موقت است. در صورت عدم تعیین مهریه، در ازدواج موقت عقد باطل است. هر میزان مهریه مورد توافق بین طرفین در ازدواج موقت، معتبر و لازم‌الاجراست. اگر مهریه در سند رسمی ازدواج موقت و دفاتر رسمی ازدواج، ثبت شده باشد، مورد حمایت قانون است و می‌توان برای وصول مهریه در صورت عدم پرداخت مرد، از طریق اجرای اسناد رسمی ثبت اقدام نمود. اگر صیغه شفاهی یا در سند عادی باشد فقط از طریق دادگاه‌های خانواده قابل مطالبه خواهد بود.

نفقه در ازدواج موقت

پرداخت نفقه در ازدواج منقطع، به عهده مرد نیست. درصورتی‌که زن، درخواست پرداخت نفقه ایام زوجیت موقت را خواهان باشد، لازم است هنگام عقد نکاح منقطع، این موضوع را شرط نماید. دراین‌صورت پرداخت نفقه در ازدواج موقت به عهده مرد است و در صورت عدم پرداخت نفقه، می‌توان از طریق دادگاه خانواده اقدام نمود.

طلاق در ازدواج موقت

طلاق در ازدواج موقت وجود ندارد و عقد ازدواج موقت، به یکی از روش‌های زیر خاتمه می‌یابد.

انقضا مدت ازدواج موقت

بذل بقیه مدت ازدواج موقت توسط مرد

فسخ و انفساخ ازدواج موقت

ابطال ازدواج موقت

بذل مدت در ازدواج موقت

با توجه به اینکه در ازدواج موقت، تعیین مدت اساسی و ضروری است، مرد می‌تواند بقیه مدت ازدواج موقت را به زن بذل نماید.

انقضا مدت در ازدواج موقت

اتمام مدتی که در ازدواج منقطع شرط شده است، از موارد انحلال و اتمام رابطه قراردادی و زناشویی مابین طرفین است.

ثبت ازدواج موقت

ثبت رسمی ازدواج موقت، طبق قانون الزامی نیست. قانون جدید حمایت خانواده، در مواردی ثبت ازدواج موقت را لازم دانسته و عدم ثبت رسمی ازدواج موقت در موارد تعیین‌شده، باعث ضمانت اجرای کیفری شده و زوج، علاوه بر تحمل حبس یا پرداخت جزای نقدی، به ثبت ازدواج موقت، ملزم می‌شود.


ت ت
کدخبر: 91947 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین