اتمام راهآهن سبزوار عزم دولت سیزدهم را میطلبد
امام جمعه شهرستان سبزوار گفت: عملیات اجرایی راهآهن سبزوار بیش از ۲ دهه است آغاز شده اما تاکنون به اتمام نرسیده و بهرهبرداری از آن نیازمند عزم دولت انقلابی و مردمی است.
به گزارش منیبان از خزاسان رضوی؛ حجتالاسلام غلامرضا مقیسه با اشاره به سابقه ۲۰ ساله پروژه راهآهن سبزوار عنوان کرد: پروژه مطالعاتی راهآهن سبزوار، یعنی مسیر سلطان آباد به سبزوار، به طول ۴۸ کیلومتر در سالهای ۷۷ تا ۸۱ توسط یکی از معتبرترین شرکت مشاوران در سطح کشور انجام شد و در سال ۸۳ نیز مجوز فنی مطالعات را از اداره کل مطالعه طرحهای وزارت راه و شهرسازی دریافت کرد. در همان سال عملیات ساخت راهآهن وارد فاز اجرایی شد. در سال ۸۵ با حضور رئیسجمهور وقت دولت تامین ۵۰ درصد از هزینههای احداث راهآهن را تقبل کرد و قرار شد مابقی از طریق مشارکتهای مردمی تامین شود که علیرغم دعوت هیات امنا این دعوت از سوی سرمایهگذاران داخلی و خارجی نتیجهای به دنبال نداشت.
امام جمعه سبزوار ادامه داد: با توجه به عدم استقبال از سرمایهگذاری یک موسسه که سازنده فرودگاه سبزوار است، برای ۵۰ درصد باقی مانده وارد پروژه شد.
وی با اشاره به اینکه برای ریلگذاری رعایت حریم هفت متر کفایت میکند، افزود: یکی از اقدامات خوب این موسسه این بود که ۳۵ متر حریم را تملک کرد که از این میزان هفت متر برای ریلگذاری و ۲۸ متر برای اطراف ریل در نظر گرفته شد.
مقیسه اظهار کرد: به دلیل حجم زیاد کار و هزینه بر بودن پروژه تلاشهای زیادی صورت گرفت تا در نهایت این پروژه در سال ۸۹ به عنوان یکی از پروژهها و طرحهای ملی تصویب شود و در ردیف بودجه ملی قرار گیرد. متاسفانه علیرغم همه این موضوعات اعتبار تخصیص یافته کفاف تمام هزینههای پروژه را نمیدهد.
امام جمعه سبزوار گفت: در سال ۹۸ در سفر رئیسجمهور وقت اعلام شد این پروژه به زودی به اتمام میرسد و اعتبار و بودجه لازم برای راهآهن تزریق خواهد شد. بر همین اساس بودجه در نظر گرفته شده تملک زمینها و زیرسازیها به ۹۵ درصد پیشرفت رسید. همچنین مجموعه ساخت ایستگاه و ریلگذاری آن نیز ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما متاسفانه پیمانکار بعد از آن پروژه را تعطیل و رها کرده که همین موضوع موجب نارضایتی مردم منطقه شده است.
مقیسه افزود: در ابتدا قرار بود پروژه تنها مسیر سلطانآباد به سبزوار باشد و مسیر راهآهن شمال به جنوب از شهرستان شاهرود متصل شود اما به دلیل نامناسب بودن شرایط زمینها و وجود بیابانهای خشک و شنی بودن زمینها و مدفون شدن ریلها زیر شن تصمیم بر این گرفته شد که راهآهن سبزوار به راهآهن شمال به جنوب متصل شود و طرح گسترش یابد. با اجرای طرح راهآهن سبزوار شهرهای بردسکن، کاشمر، خلیلآباد و فیضآباد نیز از این طرح منتفع خواهد شد و درآمد اقتصادی زیادی عاید مردم این شهرستانها میشود و به طور حتم شاهد توسعه در منطقه خواهیم بود.
امام جمعه سبزوار عنوان کرد: اتمام پروژه راهآهن سبزوار به عنوان مطالبه عمومی بارها گوشزد شده و انتظار میرود دولت انقلابی و مردمی آیتالله رئیسی که هدفش اتمام پروژههای نیمهتمام است، این پروژه ملی را در دستور کار قرار داده و شاهد اتمام عملیات اجرایی و بهرهبرداری از آن در سال اول فعالیت دولت سیزدهم باشیم.