یک شغل پولساز در ایران که به ذهن کسی نمی‌رسد!

رئیس سازمان شیلات ایران گفت: ۶ هزار میلیارد دلار گردش تجارت جهانی بازار ماهیان زینتی است که این ظرفیت برای ارزآوری در کشور مغفول مانده است.

یک شغل پولساز در ایران که به ذهن کسی نمی‌رسد!
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، رئیس سازمان شیلات ایران روز چهارشنبه در گردهمایی مدیران شیلات استان‌های کشور افزود: ایران ظرفیت‌های متعددی برای توسعه صادرات آبزیان دارد که باید در برنامه عملیاتی قرار گیرد و با انتقال تجارب و تدوین برنامه زمان بندی مشخص، برای افزایش تولید فعلی به ۲ برابر تلاش کرد که در این راستا اطلس شیلات کشور بر اساس ظرفیت‌های زیستی و استانی تهیه شد.

ظرفیت مغفول مانده ارزآوری بازار ماهیان زینتی در ایران

وی با انتقاد از چند وجهی بودن حوزه تصمیم‌سازی شیلات طی سال‌های گذشته گفت: اکنون شورای راهبری شیلات در استان‌ها تشکیل شده است تا در خصوص تولید و مصرف تصمیم گیری و اقدام شود.

رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه بیش از ۳۳ درصد برنامه‌های این سازمان شامل افزایش بهره‌وری است ادامه داد: در حوزه مصرف نیز ارزان سازی، فرهنگ‌سازی، عرضه، انتقال بدون واسطه و ایجاد بازارهای تخصصی در دستور کار قرار گیرد.

حسینی گفت: ۴۵۶ گونه آبزیان در دنیا پرورش داده می‌شود که این تعداد در ایران هنوز به ۲۰ گونه نرسیده است و باید با همت ملی برای جبران این عقب ماندگی تلاش کنیم چرا که سرانه مصرف ۱۳/۸ کیلوگرم ایران در مقایسه با ۲۰ کیلوگرم دنیا بسیار اندک است.

وی با تاکید بر اینکه انتقال اهمیت مصرف ماهی باید توسط مدیران انجام شود افزود: فرهنگ‌سازی یک کار ملی است و بازارهای تخصصی کلان و خرد از اهمیت بسیاری برخوردار هستند تا بتوان با ترویج فرهنگ آبزی پروری، اقشار متوسط و کم درآمد جامعه را به مصرف این پروتیین ترغیب کرد.

هدفگذاری ارز آوری شیلات تا ۲ میلیارد دلار

رئیس سازمان شیلات ایران با تاکید بر تکمیل زنجیره ارزش در این حوزه تصریح کرد: ترکیه در تولید آبزیان پس از ایران قرار دارد، اما در صادرات پیش تر است که این امر بیانگر اهمیت ایجاد و تقویت خوشه تولید و زنجیره ارزش است که تا کنون در ۲ استان انجام شده است.

حسینی اظهارکرد: ارزش صادرات شیلات ایران سال گذشته با افزایش ۹ برابری به بیش از ۶۰۰ میلیون دلار رسید، اما باتوجه به توجیه اقتصادی و محصولات صادرات محور، هدفگذاری برای ارزآوری ۲ میلیارد دلار در دستور کار قرار دارد.

وی همچنین ادامه داد: رکورد پرورش میگو در ایران سال گذشته با تولید ۶۱ هزار تن شکسته شد، اما باید به ۲۰۰ هزار تن برسد که برای تحقق این مهم از شرکت‌های دانش‌بنیان به منظور تحول و پیشرفت دانش محور استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه پارسال هشت هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان جذب سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات کشور محقق شده است گفت: ۱۷۶ مزرعه پرورش خاویار در ایران فعال و ۹۵ درصد تولید این محصول بعد از انقلاب بوده است، اما باید برنامه عملیاتی برای افزایش این امر ارائه شود.


ت ت
کدخبر: 153124 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین