دلیل فروش نرفتن برنج ایرانی چیست؟
رشد ۱۰۹ درصدی واردات برنج باعث شده برنج ایرانی بازار خود را از دست بدهد.
به گزارش منیبان، درحالی که آمار ۴ماهه خبر از کاهش ۳۱درصدی واردات برنج میدهد بررسی آمار ۱۲ ماه سال گذشته نشان میدهد که واردات این محصول در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۰۹درصد رشد داشته و این مسئله در عدمفروش محصول کشاورزان داخلی تأثیر داشته است.
در حالی که خبر جدیدی از گمرک با این محتوا منتشر شده است که واردات برنج در چهار ماه ابتدایی سال جاری ۳۱ درصد کاهش یافته است، اما اخباری که از برنجکاران شمال کشور منتشر میشود حاکی از آن است که حجم زیادی از برنج بهروی دست کشاورزان باقی ماندهاند و خریداری ندارند و دلیل این موضوع را واردات بیرویه برنج میدانند.
عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در این ارتباط گفت: تقریباً ۳.۲ میلیون تن، نیاز برنج کشور است لذا ظرفیتها و قابلیتها در ۳ استان شمالی کشور میتواند بهراحتی پاسخگوی نیاز کشور در حوزه برنج باشد آن هم بدون اینکه نیاز به واردات داشته باشیم.
بیشتر بخوانید:قیمت انواع برنج ایرانی در بازار + جدول
وی افزود: در بحث واردات برنج با فساد، ناهماهنگی و رانت مواجه هستیم و این مسئله باعث شده است برنج تولیدی در دست کشاورزان باقی بماند.
بنابر این گزارش با وجود کاهش ۳۱ درصدی واردات برنج در سال جاری واردات این محصول در سال گذشته ۱۰۹ درصد افزایش یافته است که میان آمار و اخبار به این موضوع توجهی نمیشود که دلیل باقی ماندن برنج روی دست کشاورزان است.
در ۱۲ ماهه سال گذشته در مجموع یک میلیون و ۷۷۹ هزار تن برنج بهارزش ۲ میلیارد و ۱۳۷ میلیون دلار وارد کشور شد که از حیث وزن ۱۰۹ درصد و از لحاظ ارزش ۱۹۲ درصد افزایش داشت.