دلار وارد فاز کاهشی شد

دلار این هفته را با افزایش قیمت آغاز کرد، اما بازار در دومین روز هفته با افزایشی‌ها همراهی نکرد و قیمت دلار کمی کاهش پیدا کرد.

دلار وارد فاز کاهشی شد
پیشنهاد ویژه

قیمت دلار امروز ۵ آذر ۱۴۰۲ به ۵۰ هزار و ۲۵۰ تومان رسید. این در حالی است که قیمت این اسکناس روز گذشته حدود ۵۰ هزار و ۴۰۰ تومان بود.معامله‌گران روز گذشته اعلام کرده بودند در صورتی که قیمت دلار به بالای رقم ۵۰ هزار و ۴۰۰ و ۶۰۰ تومان برسد، روند افزایشی آغاز می‌شود و دلار خود را برای ورود به محدوده ۵۰ هزار و ۸۰۰ تومان آغاز می‌کند. اما روز گذشته دلار اگرچه پله اول را پشت سر گذاشت، اما طولانی مدت در این پله نماند و کاهش یافت.

پیش بینی‌ها، اما حاکی از این است که قیمت دلار در روز‌های آتی باید افزایش پیدا کند و علت این مساله افزایش تقاضا برای دلار در ماه پایانی پاییز است. یعنی همزمان با نزدیک شدن به سال جدید میلادی، احتمالا تقاضای داخلی برای دلار افزایش پیدا می‌کند و این مساله می‌تواند قیمت دلار را تحت تاثیر قرار دهد. 

تجربه سال گذشته دلار همین این روند افزایشی را ثابت می‌کند. اما از طرف دیگر، نکته‌ای که وجود دارد این است که این تقاضا چندان زیاد نیست که بتواند بر قیمت ارز تاثیر بگذارد. چون مهم‌ترین بازیگر ارز در اقتصاد ایران دولت است و بازارساز به دستکاری در بازار، قیمت‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما تقاضای ارز در آستانه سال میلادی چندان نمی‌تواند بر قیمت دلار اثر بگذارد و اگر قیمت دلار در این روز‌ها افزایشی هم داشته باشد، احتمالا ناشی از روند صعودی بازار است. چون کارشناسان اقتصادی معتقدند که قیمت دلار به زور پایین نگه داشته شده و میل به افزایش دارد. 

شب گذشته هم پیمان مولوی، اقتصاددان در یک برنامه اینستاگرامی به آینده قیمت دلار اشاره کرد و گفت: هیچ واردکننده‌ای در اقتصاد ایران اجازه واردات ندارد مگر اینکه وزارت صمت و بانک مرکزی چنین اجازه‌ای را به او بدهند. این مساله به معنای محدود کردن واردات است. حالا این به چه معناست؟ یعنی دولت با این کار سمت تقاضای دلار را کنترل می‌کند. پس اینکه دلار در تراز ۵۰ هزار تومان باقی مانده تنها محدودیت اعمال شده توسط دولت برای واردات است؛ اما این موضوع تا کجا امکان دارد؟ تا زمانی که این محدودیت باقی‌ست این تراز ۵۰ هزار تومانی نیز حفظ می‌شود، اما آیا برای همیشه این اتفاق ممکن است؟ خیر.

وی افزود: اگر دقت کنیم مشخص می‌شود که یک رشد هیجانی قیمت دلار تجربه می‌کند و بعد از آن وارد یک دوره ثبات می‌شود که این را برخی به معنای تثبیت کردن قیمت دلار تلقی می‌کند! اگر سخنرانی‌های روسای بانک مرکزی بررسی شود همه این عزیزان از دوره تثبیت یاد می‌کنند، اما بعد از آن قیمت دلار شروع به رشد می‌کند. چرا؟ زیرا در اقتصاد ایران تورم وجود دارد؛ تا زمانی که تورم وجود دارد کاهش ارزش ریال و پول ملی ادامه‌دار خواهد بود. چرا که چیزی تحت عنوان قیمت نقطه‌ای دلار در اقتصاد ایران نمی‌شود پیش بینی کرد. به این ترتیب یک عدد تحت عنوان متوسط قیمت دلار یا متوسط ۳۶۵ روزه قیمت دلار وجود دارد. به این صورت می‌توان قیمتی متوسط برای دلار پیش‌بینی کرد.  

منبع: تجارت نیوز


ت ت
کدخبر: 188841 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین