برای ازدواج دوم هم می‌توانید وام ازدواج بگیرید /شرایط و مدارک

برای دریافت وام ازدواج باید چه کاری انجام بدهیم؟ برای گرفتن وام چه شرایطی باید داشته باشیم ؟

برای ازدواج دوم هم می‌توانید وام ازدواج بگیرید /شرایط و مدارک
پیشنهاد ویژه

 به گزارش منیبان،  وام ازدواج یک راه آسان برای جوانان برای شروع زندگی مشترک آنها است. وام ازدواج با سود کم و اقساط نسبتا پایین باعث تحول در شروع زندگی جوانان میشود. و وام ازدواج زمانی دریافت میشود که عقد کرده باشید. 

از آنجایی که برای گرفتن وام ازدواج هر فرد فقط یک بار می تواند از تسهیلات وام ازدواج استفاده کند و گرفتن این وام ربطی به آن ندارد که در ازدواج چندم به گرفتن آن اقدام می کند. اما در بعضی شرایط یعنی ازدواج اول آنها از سال ۸۷ به قبل باشد میتواند برای گرفتن وام اقدام کند.لازم به ذکر است شرایط وام ازدواج برای افرادی که ازدواج مجدد آنها است، به شرح زیر میباشد:

از آنجایی که سامانه اینترنتی این وام  در سال ۱۳۸۸ برای اولین بار به کار گرفته شد ،بنابراین مدارک الکترونیکی مربوط به سال های قبل از آن در دسترس نیستند. در نتیجه اگر ازدواج سابق شما به سال های قبل از ۱۳۸۷ برگردد و ازدواج جدید شما از سال ۹۷ به بعد باشد، می توانید با در دست داشتن مدارک لازم برای ثبت نام وام ازدواج دوم خود به بانک های مربوطه مراجعه نمایید.

آیا موارد استثنا نیز برای دریافت آن در دفعات بعدی وجود دارد؟!

یکبار به شما تعلق می گیرد. اما اگر نکاح قبلی شما پیش از سال ۱۳۸۷ بوده باشد. می توانیم به شما نوید دهیم که استثنائا می توانید برای بار دوم نیز آن را دریافت نمایید. اما این تفاوت چطور ممکن است؟! در پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم از آنجایی که سامانه اینترنتی وام ازدواج در سال ۱۳۸۸ برای اولین بار به کار گرفته شد.

بنابراین طبیعی است که مدارک الکترونیکی مربوط به سال های قبل از آن در دسترس نباشد. در نتیجه اگر ازدواج سابق شما به سال های قبل از ۱۳۸۷ برگردد. می توانید با در دست داشتن مدارک لازم برای ثبت نام وام ازدواج دوم خود به بانک های مربوطه مراجعه نمایید. مسلما می دانید که چنین امکانی برای ازدواج های ثبت شده بعد از سال ۱۳۸۷ دیگر ممکن نیست.

اما در این میان یک سوال مهم وجود دارد؟ نرخ وامی که قبلا تعلق می گرفت با اکنون تفاوت دارد؟ در این شرایط آیا فرد می تواند مبلغ مابه التفاوت آن دو را در ازدواج دوم خود دریافت نماید؟! مطمئنا پاسخ این سوال منفیست

کدام یک از بانک های کشور، وام را پرداخت می کنند؟

در بسیاری از بانک های کشور قابل دریافت است. در حال حاضر تعداد بانک ها تا حد زیادی افزایش یافته و تنوع زیادی در سیستم بانکداری ایران حاکم است. در این میان بانک های خصوصی نیز وارد عمل شده و عملکرد بسیار مشابهی با بانک های دولتی دارند.

بنابراین شما به عنوان متقاضی دریافت تسهیلات آن گزینه های بانکی زیادی پیش رو دارید که در نهایت بایستی یکی از آن ها را با توجه به شرایط انتخاب نمایید. اسامی بانک هایی که تسهیلات آن نیز پرداخت می کنند به شرح زیر است:

بانک صادرات، ملت، ملی، رفاه، مسکن، سپه، تجارت، کشاورزی، پارسیان، دی، گردشگری، انصار، مهر، سامان، رسالت، توسعه تعاون، ایران زمین، پاسارگاد، قوامین، شهر، اقتصاد نوین، آینده و برخی از موسسات مانند موسسه اعتباری عسکریه، نور

فقط با پیش پرداخت 2.5 میلیارد صاحب خانه در دبی شوید + اقامت خانوادگی

آئین نامه (دستورالعمل) اجرایی جزء (۱) بند «الف» تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور” (تسهیلات قرض الحسنه ازدواج)

الف – شرایط عمومی متقاضیان تسهیلات ازدواج

۱-دارا بودن تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران

۲-به هر یک از زوجـــین مــبلغ ۱۸۰ میلیون تومان تسهیلات ازدواج تعلق می‌گیرد.

تبصره ۱: حسب بند قانونی یاد شده، به هر یک از زوجین مبلغ ۱۸۰ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج تعلق می گیرد.

تبصره ۲: حسب بند بند قانونی یاد شده، به متقاضیانی که سن ازدواج آنها در زوج ها زیر ۲۵ سال و در زوجه ها زیر ۲۳ سال می باشد، مبلغ ۲۲۰ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج تعلق می گیرد.

تبصره ۳: کلیه شهروندان ایرانی خارج از کشور که گواهی ازدواج آنـها توسط سفارت جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور صادر شده، قادر به ثبت نام بوده و گواهی ازدواج آنها که ممهور به مهر کنسولگری ایران در کشور مذکور می‌باشد به عنوان سند ازدواج تلقی می‌گردد.

تبصره ۴: اقرارنامه ازدواج یا هر مدرک مشابه که در سایر ادیان رسمی توسط مراکز اقلیت‌های دینی در داخل کشور مورد تایید قرار گیرد معادل عقدنامه تلقی گردیده و این متقاضیان نیز قادر به ثبت نام خواهند بود.

۳- دارا بودن کارت ملی ( موقت یا دایم ) و کد پستی محل سکونت متقاضی.

۴- با توجه به امکان اعطای تسهیلات ازدواج به هر ایرانی، چنانچه متقاضی وام ازدواج قبلا از تسهیلات موصوف استفاده نکرده باشد، (علیرغم ازدواج دوم یا بیشتر) می تواند از تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بهره مند گردد. (توجه: به هر یک از متقاضیان صرفا یک مرتبه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج تعلق می گیرد)

۵- : به استناد بند قانونی یاد شده تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به زوج‌هایی که تاریخ عقد آنها بعد از ۰۱‌/۰۱‌/۱۳۹۸ می‌باشد و تاکنون وام ازدواج دریافت نکرده‌اند، پرداخت می‌گردد.

ب – مدارک مورد نیاز

- اصل سند ازدواج.

۲- اصل شناسنامه‌های ضامنین.

۳- اصل کارت ملی ( موقت یا دایم ) زوجین.

۴- اصل کارت ملی ( موقت یا دایم ) ضامن.

۵- کد پستی ده رقمی و آدرس کامل محل سکونت زوجین.

۶- کد رهگیری ده رقمی دریافتی از سایت پس از مرحله ثبت نام.

ج- شرایط ضامنین

تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای هریک از زوج‌ها، مبلغ یکصد و هشتاد میلیون (۱۸۰.۰۰۰.۰۰۰) تومان با دوره بازپرداخت ده ساله، پس از اعتبار سنجی متقاضیان تسهیلات مزبور و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها به منظور تامین رکن ضامن بانکها موظفند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آنها یا سایر دارایی های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمایند.

د- روش ثبت نام

کلیه متقاضیان وام ازدواج که واجد شرایط فوق می‌باشند، ابتدا باید از طریق سایت ve.cbi.ir ثبت نـام کرده و فرم مربوطه را تکمیل نمایند که در صورت موفقیت آمیز بودن مراحل ثبت نام، یک کد رهگیری ده رقمی که کاملا محرمانه بوده و مربوط به متقاضی می‌باشد، به شخص ثبت نام کننده داده می‌شود.

متقاضیان موظف هستند جهت اطلاع از وضعیت ثبت نام خود و هـمچنین نام شعبه مربوطه جهت مراجعه برای اخذ وام ازدواج، به سایت ve.cbi.ir مراجعه کرده و در صورتیکه شعبه عامل اعطای وام برای متقاضی تعیین شده باشد باید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز، ظرف مدت زمانی که از طرف سایت اعلام می‌گردد، به شعبه مربوطه مراجعه و نسبت به اتمام مراحل اخذ وام اقدام نمایند. بدیـهی است در صورت عدم مــــراجعه متقاضیان در زمـان تعیین شده، ثبت نـام آنها کان لم یکن تلقی می‌گردد.

هـ- مدت بازپرداخت تسهیلات و کارمزد

– مدت بازپرداخت تسهیلات قرض الحسنه ۱۰ ساله و نرخ کارمزد ۴ درصد می باشد.

– اقساط مربوطه ۱۲۰ ماهه بوده و سررسید اولین قسط و کارمزد آن، یک ماه پس از پرداخت تسهیلات مزبور می باشد.

و- دستور العمل اجرایی پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ایثارگران

ماده ۱- تسهیلات موضوع این دستور العمل از محل منابع قرض الحسنه بانکهای عامل و به میزان دو برابر تسهیلات قرض الحسنه  برای افراد عادی پرداخت می شود.

تبصره ۱: به هر یک از زوجین که مشمول ماده (۵۰) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران باشند، مبلغ ۳۶۰ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه  تعلق می گیرد.

تبصره ۲: متقاضیانی که سن  آنها در زوج ها زیر ۲۵ سال و در زوجه ها زیر ۲۳ سال می باشد و مشمول ماده (۵۰) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران باشند، مبلغ ۴۴۰ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه  تعلق می‌گیرد.

ماده ۲- متقاضی ایثارگری می تواند در سامانه ثبت نام نماید که همانند سایر متقاضیان، قبلا از تسهیلات موصوف استفاده نکرده باشد.

ماده ۳- افراد ایثارگر مشمول، صرفا شامل خود جانبازان، آزادگان و فرزندان آنان و فرزندان شاهد می باشند.

ماده ۴- مدت بازپرداخت تسهیلات موصوف، همانند سایر متقاضیان حداکثر ۱۰ سال (۱۲۰ ماه) می‌باشد.

ماده ۵- پرداخت تسهیلات موضوع این دستورالعمل از زمان ابلاغ مصوبه قابل اجرا می باشد.

ماده ۶- رعایت سایر شرایط و ضوابط اعطای تسهیلات قرض الحسنه برای این تسهیلات الزامی می‌باشد.

ماده ۷- در راستای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، اعطای وام  به واجدین شرایط بر اساس مشمولین مندرج در بندهای (ز)، (ح) و (ط) ماده ۱ دستورالعمل قانون یاد شده تعیین می شود. درصورتی که استعلام وضعیت مشمولین مذکور در سامانه تسهیلات قرض الحسنه جهت بهره مندی آنان از تسهیلات موصوف از طریق وب سرویس میان این بانک و بنیاد شهید مثبت درج گردد، مورد اقدام قرار می گیرد.

لازم به توضیح است تسهیلات مذکور برای ازدواج دوم و در صورتیکه متقاضی در ازدواج قبلی از تسهیلات قرض‌الحسنه بهره مند نگردیده باشدک مورد بررسی و اقدام قرار خواهد گرفت.

حسب قانون مذکور مشمولین شامل افراد ذیل می باشند

ز ) خانواده شاهد: خانواده‌های معظمی که در راه اعتلای اهداف عالیه انقلاب اسلامی و مبارزه با دشمنان انقلاب یکی از اعضای خانواده‌شان (پدر، مادر، همسر، فرزند) شهید یا مفقودالاثر یا اسیر شده باشد.

ح ) خانواده ایثارگران: خانواده‌های جانبازان و آزادگان که شامل همسر، فرزند و والدین آنها می‌شود.

ط ) در صورت فوت جانبازان و آزادگان مشمول این قانون، خدمات و امتیازات مربوط، به خانواده تحت تکفل آنان تعلق می‌گیرد.


ت ت
کدخبر: 238233 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین