ثبتنام در سامانه سجام، نخستین گام برای ورود به موضوع سهام عدالت
معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان تهران گفت: در شرایط جاری نخستین گام برای ورود به موضوع سهام عدالت، ثبتنام در سامانه سجام است.
به گزارش منیبان، «واقف بهروزی» با بیان اینکه برای عملکرد سال ۹۵ و ۹۶ و ۹۷ در سه مرحله سود سهام عدالت پرداخت شده است و مبلغ این سود حدود ۱۲۷ هزار میلیارد ریال بود، افزود: افرادی سهام عدالت دارند که همه مراحل را در زمان واگذاری گذرانده باشند و اسامی آنها اکنون در سامانه سهام عدالت درج شده باشد.
وی افزود: براساس آییننامههای آن زمان، میزان درآمد ملاک ارائه سهام عدالت بود و ستاد توزیع سهام عدالت براساس وضعیت درآمدی افراد جامعه، دهکها را مشخص کرد.
بهروزی در خصوص تفکیک یارانه بگیران و دارندگان سهام عدالت نیز گفت: لیست سهام عدالت با یارانه متفاوت است و در این ۲۰ مرحله به همه افراد یکمیلیون و تا سقف ۵ میلیون تومان به هر خانوار سهام تعلق گرفت که البته برخی از افراد مثل مددجویان کمیته امداد و بهزیستی از تخفیف برخوردار بودند.
معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان تهران افزود: در این ۱۰ سال ۵۳۲ هزار تومان از یک میلیون تومان مبلغ سهام افراد تسویه شده است و در نتیجه افرادی که تخفیفدار نبودند، مالک همان رقمی هستند که تسویه شده است.
وی افزود: در آن زمان روند دریافت سهام عدالت نیازمند ثبتنام بود و دولت اقشار مختلف را به شرکتهای تعاونی اعلام کرده بود و با ثبتنام، فرمها تکمیل میشدند و فرمها ضمن تائید به سازمان خصوصیسازی ارسال میشدند و در صورتی که فرآیند اجرا بطور کامل انجام شده باشد، نام آنها در سامانه سهام عدالت به عنوان سهامدار درج شده است.
بهروزی خاطرنشان کرد:حدود پنج میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در استان تهران سهامدار هستند و استان البرز هم در ترکیب استان تهران دیده شده است.
معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان تهران در خصوص ترکیب شرکت های سهام عدالت گفت: در این طرح ۴۹ شرکت و بنگاه اقتصادی بزرگ کشور به سهام عدالت اختصاص پیدا کردند و ۳۶ شرکت بورسی هستند و ۱۳ شرکت بورسی نیستند؛ همچنین بیشترین درصد این بنگاههای واگذار شده مربوط به پالایشگاه نفت تهران است و ۷۰ درصد سهام این شرکت به سهام عدالت واگذار شده است و کمترین واگذاری هم، سهام ایرانخودرو و سایپا است و تنها یک درصد سهام این دو مجموعه واگذار شده است.
وی تأکید کرد: افراد با مراجعه به سامانه سهام عدالت به اطلاعات سهامداری خود درخصوص سهام عدالت دسترسی دارند.
بهروزی گفت: در اردیبهشتماه امسال برنامه آزادسازی سهام عدالت اعلام و در مدتزمان مشخص، افراد میتوانستند دو روش مستقیم و غیرمستقیم درخصوص سهام خود انتخاب کنند و اگر افراد به سامانه مراجعه نکرده باشند، غیرمستقیم تلقی میشوند که بیش از ۳۰ میلیون نفر غیرمستقیم هستند و ۱۹ میلیون نفر هم روش مستقیم را انتخاب کردهاند.
معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان تهران در ادامه گفت: در روش مستقیم سهام ۳۶ شرکت بورسی در پنل کد بورسی افراد درج می شود و در نتیجه خودشان خرید و فروش سهام را مدیریت می کنند. افرادی که غیرمستقیم را انتخاب کردهاند، نقشی در مدیریت شرکتهای واگذار شده ندارند و در قالب شرکتهای سرمایهگذاری استانی مدیریت غیر مستقیم دارند. برای هر استان شرکتهای سرمایهگذاری استانی شکل گرفته است و در حال ثبت و پذیرش در بورس است که بصورت هلدینگ سهام سهامداران خود در شرکتها را مدیریت خواهند کرد و براساس مدیریت شرکتهای استانی سوددهی متفاوتی خواهند داشت و هر استان که مدیران توانمندتری داشته باشد، سوددهی بالاتری دارد.
بهروزی در خصوص زمان و نحوه برگزاری مجامع شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت استانی نیز گفت: مجامع این ۳۰ شرکت در قالب شرکتهای سرمایهگذاری استانی برگزار میشود و در نیمه دوم اسفندماه مجامع به صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد و برای شرکت در مجامع نیز باید در سامانه سجام ثبتنام کرد و اولین گام برای ورود به موضوع سهام عدالت در شرایط جاری، ثبتنام در سامانه سجام است.