سرمایه گذاری در کدام بازار سودده است؟

یک اقتصاددان در مورد چگونگی سرمایه گذاری در کسب و کار گفت: ایجاد کسب و کارهایی که منجر به درآمد ارزی شوند و صادراتی باشند یا بتوان بخشی از آنها را به خارج از کشور منتقل کرد، می‌توانند نوعی استراتژی مناسب در شرایط کنونی باشند.

سرمایه گذاری در کدام بازار سودده است؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، سیامک قاسمی اقتصاددان بیان کرد: فضا و استراتژی‌های کسب و کاری جدای از اقتصاد کلان ایران نیست و بنگاه‌ها در تبدیل این فضا به استراتژی‌های کسب و کار ضعف دارند.

او توضیح داد: اقتصاد کلان از روند کسب و کارها جدا نیست و بی‌توجهی به این موضوع، خطای استراتژیکی است که در بنگاه‌ها رخ می‌دهد.

وی افزود: بازارهای مالی در ایران در حال تجربه شرایط جدیدی هستند، در گذشته در مقاطع مختلف، یک بازار بازدهی بیشتری از تورم داشت ولی اکنون تقریبا همه بازارها سودی کمتر از تورم دارند. در این شرایط، اگر کسب و کارها استراتژی مناسبی داشته باشند، می‌توانند سودی بیشتر از تورم کسب کنند.

به گفته قاسمی، اکنون سرمایه‌گذاری در برخی کسب و کارها، می‌تواند سودده‌تر از سرمایه‌ گذاری در بازارها باشد.

روند مناسب برای سرمایه‌گذاری در کسب و کار

وی در مورد بهترین استراتژی و فضا برای سرمایه گذاری در کسب و کار گفت: اقتصاد ایران دیگر جایی برای رقابت ندارد و افراد باید از ورود به  فضاهای رقابتی که بنگاه‌های سنتی در آنها فعال هستند، مانند لبنیات اجتناب کنند. اکنون حتی بنگاه‌های بزرگ نیز فضاهای خالی زیادی دارند و سرمایه‌گذاران نباید وارد اقیانوس قرمز شوند.

قاسمی افزود: افراد باید به سمت فضاهایی بروند که در آنها مزیت رقابتی داشته باشند و مزیتی را ارائه کنند که دیگر شرکت‌های فعال در این حوزه، نداشته‌اند.

این کارشناس اقتصادی، با اشاره به روند فراینده قیمت دلار در ایران گفت: ایجاد کسب و کارهایی که منجر به درآمد ارزی شوند و صادراتی باشند یا بتوان بخشی از آنها را به خارج از کشور منتقل کرد، می‌تواند نوعی استراتژی مناسب در شرایط کنونی باشد.

قاسمی  ادامه داد: اقتصاد کلان در ایران چالش‌های زیادی دارد اما به این معنا نیست که فرصت کسب سود برای کسب و کارها وجود ندارد؛ نکته مهم این است که سرمایه‌گذاران باید به سمت نوآوری و ارائه ایده‌های جدید بروند.

او  افزود: کسب و کارها باید روندهای خارجی را دنبال و نوآوری‌های ارائه شده در دنیا را رصد کرده و آنها را در ایران پپاده‌سازی کنند.

این اقتصاددان، حجم صادرات غیرنفتی و غیرپتروشیمی ایران را با توجه به شرایط تحریمی، قابل و قبول دانست و افزود: با وجود این، صادرات به سختی انجام می‌شود؛ بر همین اساس، سرمایه‌گذاران می‌توانند بخشی از تولید و کسب و کار خود را به خارج از کشور منتقل و محصول نهایی را به عنوان کالایی غیرایرانی صادر کنند.

او ادامه داد: کسب و کارها باید نوآوری داشته باشند و از همکاری با دولت نیز حتی‌الامکان اجتناب کند. آنها حتی اگر اکنون پیمانکار دولت هستند، نباید این بخش از کسب و کار خود را توسعه دهند؛ چرا که نهاد دولت در ایران با کسری بودجه مواجه است.

نکات مهم در سرمایه‌گذاری

قاسمی توجه به روندهای جمعیتی را از جمله مباحثی دانست که سرمایه‌گذاران باید در استراتژی کسب و کار خود به آن توجه کنند.

او توضیح داد: جمیعت ایران در حال رفتن به سمت میانسالی است و ارائه خدمات به این قشر در میانسالی و سالمندی، می‌تواند ایده کسب و کاری مناسبی باشد.

این کارشناس اقتصادی گفت: از سوی دیگر، جامعه از نظر اقتصادی به سمت شکل‌گیری نوعی دو قطبی رفته است و طبقه متوسط، ضعیف شده است. ایده‌های کسب و کاری باید جامعه هدف خود را یا اقشار فرودست قرار دهند یا ثروتمندان.

به گفته او، بحران آب و مسائل زیست محیطی و همچنین روند سلامت و بهداشت از جمله حوزه‌هایی هستند که افراد می‌توانند ایده‌های کسب و کاری خوبی را از آنها استخراج کنند؛ همچنین بازار بزرگ مسکن نیز قابل توجه است و متوسط واحدهای مسکن به سمت کوچکتر شدن می‌روند.

بازدهی بازارهای مالی

این اقتصاددان در مورد بازارهای مالی گفت: بازارها در ایران، به ویژه بعد از رسیدن قیمت دلار به حدود ۳۲ هزار تومان، فضای جدیدی را پیدا کردند اما در ادامه، وارد روند رکودی شدند.

وی افزود: اکنون موضوع برجام و مذاکرات، سایه پررنگی بر بازارها دارد. ترک میز مذاکره و شکست کامل برجام، بسیار بعید است. به عبارت دیگر، احتمال تداوم حالت میانه کنونی که مذاکره ادامه می‌یابد ولی توافق خاصی به دست نمی‌آید، بیشتر از شکست یا موفقیت کامل برجام است.

قاسمی گفت: در صورت تداوم این روند، دلار احتمالا به ۳۰ هزار تومان نمی‌رسد و محدوده قیمتی ۲۸ تا ۲۹ هزار تومان تا پایان سال محتمل است. دولت رئیسی احتمالا از نظر سیاسی اجازه نمی‌دهد دلار ۳۰ هزار تومان شود؛ مگر اینکه شکست کامل برجام رخ دهد.

این کارشناس اقتصاد بیان کرد: طلا و اونس جهانی جای رشد زیادی ندارند. مسکن نیز احتمالا در رکود تورمی باقی می‌ماند و چندان ارزان نمی‌شود.

به گفته او، شرایط بازار سرمایه بستگی به رفتار دولت دارد اما به نظر نمی‌رسد شاخص کل، سقف قبلی را برند.

قاسمی گفت: به نظر می‌رسد تا پایان سال رکود در بازارها ادامه می‌یابد و در این شرایط، حفظ ریال و سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه با درآمد ثابت، می‌تواند بیشترین برد را داشته باشد.

او افزود: بازار بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال، نوسان زیادی دارد. سرمایه‌گذاری در این شرایط برای افرادی که صبر چندانی ندارند بازدهی زیادی ندارد اما اگر کسی نوسانگیری را آموخته باشد، می‌تواند از این بازار کسب سود کند. با وجود این، بخشی از پرتفو افراد را می‌توان به آلت‌کوین‌ها اختصاص داد؛ البته به صورت طولانی‌مدت.

قاسمی تاکید کرد: رمزارزها و بازارهایی مانند طلا که به صورت سنتی و تاریخی، از تورم پیشی گرفته‌اند، می‌توانند در پرتفو افراد قرار بگیرند. باید توجه داشت که بازار سرمایه جزء دسته دوم نیست و بورس در ابتدای سال ۹۹، رشدی عجیب و غیرمنطقی پیدا کرد که هنوز هم از آن ضربه می‌خورد.


ت ت
کدخبر: 46554 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین