هشدار جدی برای شاخهای اینستاگرام/ باید مالیات بدهید
محمد مسیحی، معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص گرفتن مالیات از سلبریتیهای مجازی گفت: معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد تا بهمن ماه امسال صرفاً اطلاعات کاربری صفحه اینستاگرامی۲۶۰ اینفلوئنسر را برای ما فرستاده است.
به گزارش منیبان؛ اواخر سال گذشته بود که طرحی در مجلس مبنی بر ستاندن مالیات از افرادی که در شبکههای اجتماعی درآمدهای بالایی دارند، مطرح شد و قرار بر این بود که هر فردی که بالای ۵۰۰ هزار فالوور (دنبال کننده) دارد، مشمول این طرح باشد. اما همه جنجالها و حاشیههای این طرح گویا صرف مطرح کردن بود و از آن موقع به بعد، حتی ساز و کار دقیق این طرح نیز رسانهای نشد.
برای پیگیری این موضوع خبرنگار ابتدا به سراغ اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس رفت تا از روند پیگیری و نظارت بر این قانون مطلع شود که اعضای این کمیسیون از روند نظارت بر این قانون اظهار بی اطلاعی کردند. پیگیریهای این خبرنگار از سازمان امور مالیاتی نیز در آن مقطع زمانی بی نتیجه ماند.
اما بالاخره این پیگیریها جواب داد و محمد مسیحی، معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص فرآیند اخذ مالیات از اینفلوئنسرهای اینستاگرام به خبرنگار دانا گفت: دستورالعمل اجرایی در ارتباط با کاربران دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده در رسانههای کاربرمحور پس از تأیید وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی، در تاریخ ۲۶/۰۴/۱۴۰۰ به این سازمان ابلاغ و طی بخشنامه شماره ۵۱۵/۱۴۰۰/۲۰۰ مورخ ۲۳/۰۵/۱۴۰۰ برای اجرا به ادارات کل امور مالیاتی کشور ارسال شد.
مسیحی در خصوص نحوه شناسایی این سلبریتیها و میزان دقیق درآمد آنها برای گرفتن مالیات گفت: در راستای اجرایی شدن ماده (۴) دستورالعمل یاد شده که این سازمان را موظف به شناسایی اشخاص مشمول این بند و تکمیل پایگاه اطلاعاتی بر اساس اطلاعات واصله از سایر دستگاهها نموده است، مکاتبات با سازمانهای مرتبط مانند معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران، سازمان فناوری اطلاعات ایران، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی، سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، پلیس امنیت اقتصادی ناجا و پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا صورت پذیرفته است. همچنین در این خصوص طی جلسات برگزار شده با معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مقرر شده است، اطلاعات هویتی کامل فعالان فضای مجازی کاربر محور (اینفلوئنسرها) و میزان دقیق درآمدهای آنها به این سازمان ارسال شود.
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه از تهیه لیستی ۱۰۰۰ نفری از این شاخهای مجازی خبر داد و افزود: در راستای اجرایی شدن حکم مذکور و دستورالعمل اجرایی آن، فهرست اولیه تعداد ۱۰۰۰ شناسه (ID) اینستاگرامی کاربران دارای بیش از پانصدهزار دنبالکننده فارسی زبان بهمنظور راستی آزمایی و درج در تارنمای (سایت) این سازمان شناسایی و به منظور دریافت اطلاعات هویتی دقیق و میزان فعالیت آنها استعلامات لازم از معاونت اطلاعات و امنیت اقتصادی وزارت اطلاعات، پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا، سازمان فناوری اطلاعات ایران و معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است که پس از دریافت اطلاعات لازم، اقدامات مقتضی به منظور قرارگیری فهرست نهایی شناسایی شده در تارنمای سازمان انجام خواهد پذیرفت.
محمد مسیحی، معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه جلسات این سازمان با معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از نهایی شدن لیست ۲۶۰ نفری از اینفلوئنسرهای اینستاگرامی خبر داد که در مرحله آماده سازی اطلاعات کاربری و مالی آنهاست.
وی در این خصوص افزود: طی جلسات برگزار شده با معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ادارات تابعه ذیربط معاونت یادشده، صرفاً اطلاعات کاربری صفحه اینستاگرامی ۲۶۰ شخص فعال در فضای مجازی و کاربر محور (اینفلوئنسرها) در تاریخ ۱۰/۱۱/۱۴۰۰ از معاونت مذکور اخذ شده است و در ادامه برای شناسایی اطلاعات کامل هویتی فهرست ارسالی، جستجوهای میدانی و پیگیری گزارشات درخواستی این سازمان، از مراجع ذیربط در حال انجام میباشد.
مسیحی، پایان خرداد ۱۴۰۱ را اتمام زمان خوداظهاری مالیاتی اینفلوئنسرهای اینستاگرامی عنوان کرد و افزود: این سازمان در سال آینده، در موعد مقرر قانونی نسبت به تشخیص و مطالبه مالیات از اشخاص مذکور بر اساس خوداظهاری آنها، اطلاعات واصله و جمعآوری شده در پایگاههای اطلاعاتی سازمان و همچنین تحقیقات میدانی لازم، با رعایت قوانین و مقررات موضوعه اقدام خواهد نمود که براساس حکم مربوطه در قانون بودجه سال ۱۴۰۰، انجام تکلیف این سازمان مبنی بر تهیه و اعلام فهرست اشخاص مشمول این بند از تبصره قانون مذکور و خود اظهاری ارائه شده توسط آنها از طریق تارنمای سازمان امور مالیاتی کشور، منوط به اتمام سال مالیاتی و انقضای مهلت قانونی تسلیم اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۰ در انتهای خرداد ماه سال ۱۴۰۱ خواهد بود.
منبع: راه دانا