پیش بینی بورس امروز ۷ خرداد ۱۴۰۱
شاخص کل بورس اوراق بهادار هفته گذشته 1.91 درصد از ارتفاع خود را از دست داد و در سطح 1.564 میلیون واحدی قرار گرفت. اما در معاملات آخرین روز کاری هفته پیش این نماگر بازار سهام افزایشی بود و 0.57 درصد رشد کرد. حال ببینیم در پیش بینی بورس امروز باید انتظار چه اتفاقاتی را داشته باشیم.
به گزارش منیبان؛ دماسنج دیگر بازار سهام که آن را تحت عنوان نماینده سهام کوچک میشناسیم هم مانند شاخص کل بورس، هفته گذشته به میزان 1.32 درصد کاهش یافت و در آخرین روز معاملاتی 1.29 درصد رشد کرد. واضح است که همچنان شاخص کل هموزن عملکرد بهتری را از خود نشان میدهد و باید دید که این موضوع تا چه زمانی میتواند ادامه پیدا کند. در ادامه به بررسی مهمترین مشخصههای موثر بر کلیت بورس خواهیم پرداخت.
سرنوشت شاخص کل بورس در هفته آتی
نماگر اصلی بازار سرمایه پس از افتی که از ابتدای هفته پیدا کرده بود، در آخرین روز معاملاتی با رسیدن حوالی میانگین متحرک معتبر خود حمایت شد و شاهد کاهش قدرت عرضهها و افزایش قدرت تقاضا در بسیاری از گروههای بازار سهام بودیم. این موضوع سبب شد که شاخص کل نسبت به میانگین متحرک و حمایت استاتیک خود که در همین حوالی قرار دارد، واکنش نشان دهد و به مدار مثبت بازگردد.
باتوجه به گارد صعودی شاخص کل، میبایست نواحی مقاومتی پیش روی آن را مورد توجه قرار دهیم. محدوده مقاومتی 1.585 میلیون واحدی الی سقف قبلی تشکیل شده در شاخص کل به واسطه حجم معاملات بالایی که در آن نواحی انجام شده، از اهمیت بالایی برخوردار است. سرمایهگذاران ریسکگریز بهتر است مادامی که شاخص کل بالای این ناحیه به تثبیت قیمتی نرسیده، شکیبایی پیشه کنند، چراکه از ریسک به ریوارد بالای برخوردار است.
اندیکاتور RSI در شاخص کل با برخورد به حمایت داینامیک خود حمایت شده است و در صورتی که از بالای سطح 70 واحدی قرار گیرد، میتوان وضعیت مساعدی را برای شاخص کل متصور بود. در صورتی که این ناحیه در این اندیکاتور تبدیل به یک پیوت (درّه) شود، شاهد شکلگیری واگرایی مثبت در این شاخص هستیم. البته که موضوع واگرایی در انتهای روندهای قیمتی رخ میدهد و در آن نواحی از اهمیت بالاتری برخوردار است اما اینجا هم میتوان آن را نکتهای مثبت در نظر گرفت.
نکته حائز اهمیت دیگر آن است که در هفته گذشته تقریبا هر روز نسبت به روز گذشته ارزش معاملات کاهش پیدا کرد، اما در صورتی که شاخص کل بخواهد از مقاومتهای خود عبور کند میبایست با افزایش سطح قیمتی خود، افزایش حجم را هم به واسطه افزایش سطح عمومی قیمتها تجربه کند وگرنه با چرخش روند مواجه خواهد شد و نمیتوان روند صعودی پایداری را پیش روی آن متصور بود. بنابراین مادامی که شاهد رشد حجم معاملات همزمان با افزایش ارتفاع شاخص کل نباشیم، بهتر است با احتیاط بالاتری اقدام به معامله در بازار سهام، به ویژه سهام تاثیرگذار در شاخص کل کرد.
تحلیل تکنیکال شاخص کل هم وزن
شاخص کل هموزن هفته گذشته به واسطه روند نزولی که طی کرد به سقف کانال شکسته شده نزولی خود رسید و با حمایت این سطح مواجه شد و روند نزولی که در هفته پیش توسط این شاخص انجام شد را میتوان تحت عنوان پولبک تلقی کرد. بنابراین چشمانداز رشدی مناسبی را برای این شاخص بازار سهام میتوان پیش بینی کرد و وضعیت مساعدتری نسبت به شاخص کل دارد.
اندیکاتور RSI در این شاخص هم مانند شاخص کل در صورتی که به صعود خود ادامه دهد واگرایی مثبتی را تشکیل میدهد که سیگنال صعودی محسوب میشود. لازم به ذکر است که مهمترین نواحی عرضه و تقاضای پیش روی این شاخص در هفته آتی در نمودار ترسیم شدهاند.
پیش بینی بورس امروز
با توجه به اینکه شیب نمودار شاخص کل و همچنین شاخص هموزن در پایان روز معاملاتی گذشته مثبت بود. میتوان این پیش بینی را داشت که شاخص کل و کلیت بازار روز آتی معاملاتی یعنی شنبه را در مدار مثبت آغاز کنند. براساس دادههای گذشتهنگر و پیشین میدانیم، شیب روند شاخص در پایان یک روز معاملاتی پیش بینی کننده روند معاملات در آغاز روز معاملاتی است و دلیل آن را میتوان در اختلاف آخرین قیمت و پایانی نمادها که به واسطه رنجهای مثبت و منفی ایجاد میشود، ردیابی کرد.
به دلیل اینکه اخبار منفی از طرفهای مذاکرهکننده منتشر میشود، نرخ دلار در بازار آزاد پس از آخرین روز معاملاتی، افزایش پیدا کرده و در حال حاضر حوالی 30.500 تومان است. این موضوع هم میتواند در افزایش انتظارات تورمی فعالین بازار سهام تاثیر بسزایی بگذارد. علاوه بر آن احتمالا به واسطه این اتفاق شاهد افزایش تقاضا در سهام دلاری و کالایی بازار سرمایه هم باشیم.