خبر خوش روسیه برای آمریکا | قرار گرفتن ایران و آمریکا بر سر یک میز؟

نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور سوریه اظهار داشت: ما معتقدیم که مشارکت سایر کشورها در روند آستانه در واقع بسیار سودمند است.

خبر خوش روسیه برای آمریکا | قرار گرفتن ایران و آمریکا بر سر یک میز؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، «الکساندر لاورنتیف» نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور سوریه اظهار داشت: ما معتقدیم که مشارکت سایر کشورها در روند آستانه در واقع بسیار سودمند است. ما در اینجا فقط در مورد چین صحبت نمی‌کنیم، ما آماده هستیم که نامزدهای سایر کشورها نیز مشارکت داشته باشند.. می‌دانید، در ابتدا و زمانی که اولین نشست بین المللی درباره سوریه در اینجا برگزار شد، آمریکایی‌ها به عنوان ناظر حضور داشتند، اتحادیه اروپا بود، تعدادی از (نمایندگان) کشورهای اروپایی نیز پشت این میز نشسته بودند.

وی افزود:البته فکر می‌کنم اگر آمریکایی‌ها به روند آستانه برگردند بسیار مفید خواهد بود، اگر دو کشور مانند آمریکا و چین به عنوان ناظر در آستانه حضور داشته باشند، این اقدام بسیار خوبی خواهد بود و سیگنال خوبی برای جامعه بین المللی و به طور کلی برای مسیر حل و فصل سوریه است.

لاورنتیف با اشاره به حملات ترکیه به مناطق شمال سوریه و تهدید مقامات انکارا به آغاز عملیات زمینی در این کشور نیز تصریح کرد: روسیه تلاش کرد ترکیه را متقاعد کند که عملیات زمینی در سوریه انجام ندهد. روسیه روی موافقت آنکارا با درخواست‌های خود برای پرهیز از تشدید بیشتر تنش در سوریه حساب می‌کند.

وی ادامه داد: ترکیه معتقد است همه کردهای شمال شرق سوریه تروریست هستند و ما در این زمینه با آن ها موافق نیستیم. تماس‌هایی بین آژانس‌های (امنیتی) ترکیه و سوریه وجود دارد که به حل مسائل مربوط به وضعیت میدانی کمک می کند.

نوزدهمین نشست بین المللی آستانه درباره سوریه دیروز (سه شنبه) با حضور نمایندگان ایران، روسیه، سوریه و ترکیه در پایتخت قزاقستان آغاز شد.

در این نشست دو روزه، هیات‌هایی از کشورهای سوریه، ایران، روسیه و ترکیه حضور دارند که ریاست هیات سوری را ایمن سوسان معاون وزیر امور خارجه و مهاجران این کشور، ریاست هیات ایران را علی اصغر خاجی دستیار ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی، ریاست هیات روسیه را «الکساندر لاورنتیف» نماینده ویژه رئیس جمهور این کشور در امور سوریه بر عهده دارند.

همچنین در این نشست نمایندگانی از دفتر نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه، دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، کمیته بین المللی صلیب سرخ و نمایندگان کشورهای لبنان، عراق و اردن به عنوان ناظر حضور دارند.

در این دو روز رایزنی‌ها و گفت و گوهای دوجانبه و سه جانبه بین هیات‌های شرکت‌کننده درخصوص موضوعات در دستور کار انجام و سپس جلسه عمومی برای اعلام بیانیه پایانی برگزار می‌شود و پس از آن نیز نشست خبری برخی از روسای هیات‌های شرکت کننده برگزار می شود.

وزارت امور خارجه قزاقستان (کشور میزبان) پیشتر اعلام کرده بود که بررسی وضعیت میدانی سوریه از جمله موارد مربوط به اوضاع انسانی، اقتصادی و اجتماعی و بسیج تلاش‌های جامعه بین‌الملل بر اساس قطعنامه شورای امنیت برای بازسازی سوریه پس از بحران و آماده‌سازی شرایط بازگشت آوارگان سوری به کشورشان در دستور کار این نشست قرار دارد./ آخرین خبر


ت ت
کدخبر: 123257 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها