مسیر موشکهای آمریکا تغییر کرد
مقامات آمریکایی و اسرائیلی میگویند که پنتاگون در حال بهرهبرداری از انبار بزرگ اما کمتر شناخته شده مهمات آمریکایی در سرزمینهای اشغالی است تا به نیاز شدید اوکراین به گلولههای توپ در جنگ با روسیه کمک کند.
به گزارش مُنیبان، مقامات آمریکایی و اسرائیلی میگویند که پنتاگون در حال بهرهبرداری از انبار بزرگ اما کمتر شناخته شده مهمات آمریکایی در سرزمینهای اشغالی است تا به نیاز شدید اوکراین به گلولههای توپ در جنگ با روسیه کمک کند.
این انبار، تسلیحات و مهمات برای پنتاگون برای استفاده در درگیریهای خاورمیانه را فراهم میکند. آمریکا همچنین به اسرائیل اجازه داده است که در مواقع اضطراری به این تجهیزات دسترسی داشته باشد.
درگیری اوکراین به یک جنگ فرسایشی تحت هدایت توپخانه تبدیل شده است و هر طرف هر روز هزاران گلوله شلیک میکند. مهمات اوکراین که از دوران شوروی برجای مانده به شدت کم شده و تا حد زیادی به گلولههای اهدایی آمریکا و سایر متحدان غربی روی آورده است. تحلیلگران نظامی میگویند که توپخانه ستون فقرات قدرت آتش نبرد زمینی را برای اوکراین و روسیه تشکیل میدهد و نتیجه جنگ ممکن است به این بستگی داشته باشد که کدام طرف ابتدا مهماتش تمام شود.
در شرایطی که ذخایر تسلیحاتی در ایالات متحده به شدت کاهشی شده و سازندگان تسلیحات آمریکایی هنوز قادر به هماهنگی با سرعت عملیات میدان نبرد اوکراین نیستند، پنتاگون برای پر کردن این شکاف به دو منبع جایگزین گلوله روی آورده است: یکی در کره جنوبی و دیگری در اسرائیل.
استفاده از این منابع در جنگ اوکراین قبلا گزارش نشده بود.
ارسال صدها هزار گلوله توپ از این دو انبار برای کمک به تداوم تلاشهای جنگی اوکراین، داستانی درباره محدودیتهای پایگاههای آمریکا و حساسیتهای دیپلماتیک برای دو متحد حیاتی برای ایالات متحده ایجاد کرده است؛ متحدانی که علناً متعهد شدهاند که کمکهای نظامی مرگبار به اوکراین ارسال نکنند.
تل آویو بهدلیل ترس از آسیب رساندن به روابط با مسکو، پیوسته از ارسال تسلیحات به اوکراین امتناع میکند و در ابتدا ابراز نگرانی کرده بود که در صورتی که پنتاگون مهمات خود را از این انبار جمع کند، در تسلیح اوکراین همدست ظاهر شود. مقامات اسرائیلی و آمریکایی گفتند که حدود نیمی از ۳۰۰۰۰۰ گلوله به مقصد اوکراین قبلاً به اروپا ارسال شده است و در نهایت از طریق لهستان ارسال خواهد شد.
در حالی که مقامات ارشد دفاعی و نظامی از دهها کشور از جمله کشورهای ناتو آماده میشوند تا روز جمعه در پایگاه هوایی رامشتاین آلمان برای ارسال تانکها و سایر تسلیحات بیشتر به اوکراین دیدار کنند، مقامات در پشت صحنه تلاش کردهاند تا گلولههای کافی را جمع کنند تا کییف به اندازه کافی در سال جاری تامین شود، بخصوص برای حمله پیش بینی شده در بهار.
مارک اف. کانسیان، استراتژیست تسلیحاتی سابق کاخ سفید، در یک مطالعه جدید برای مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی در واشنگتن گفت: با توجه به اینکه خط مقدم اکنون عمدتاً ثابت است، توپخانه به مهمترین بازوی جنگی تبدیل شده است.
یک مشاور ارشد میگوید که اگر اوکراین به دریافت مداوم مهمات، بهویژه برای توپخانه و همچنین قطعات یدکی ادامه دهد، شانس خوبی برای بازپسگیری سرزمینهای بیشتری خواهد داشت که روسیه تصرف کرده بود. راب لی و مایکل کوفمن، تحلیلگران برجسته نظامی نوشتند: «مسئله این است که آیا این مزایا برای نیروهای اوکراینی برای بازپس گیری قلمرو از نیروهای مستقر روسی کافی است یا خیر».
تسلیح ارتش اوکراین با مهمات توپخانه کافی بخشی از یک تلاش بزرگتر تحت رهبری آمریکا برای افزایش قدرت رزمی کلی آن با ارائه سلاحهای دوربرد دقیقتر، تانکهای غربی و خودروهای زرهی جنگی و آموزش تسلیحات ترکیبی است.
یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، میگوید: ایالات متحده تاکنون بیش از یک میلیون گلوله ۱۵۵ میلی متری را به اوکراین ارسال کرده یا متعهد شده است که به اوکراین ارسال کند. بخش قابل توجهی از آن - هرچند کمتر از نیمی - از ذخایر اسرائیل و کره جنوبی، به دست آمده است.
سایر کشورهای غربی از جمله آلمان، کانادا، استونی و ایتالیا گلولههای ۱۵۵ میلی متری را به اوکراین ارسال کردهاند. ارتش اوکراین ماهانه از حدود ۹۰۰۰۰ گلوله توپ استفاده میکند که تقریباً دو برابر میزان تولید آنها توسط ایالات متحده و کشورهای اروپایی است و مقامات غربی میگویند. بقیه باید از منابع دیگر، از جمله ذخایر موجود یا فروش تجاری باشد.
کوفمن، مدیر مطالعات روسی در CNA، یک موسسه تحقیقاتی در آرلینگتون، ویرجینیا در مصاحبهای گفت که بدون تعدیل در نحوه نبرد ارتش اوکراین، حملات آتی اوکراین ممکن است به مهمات توپخانهای بیشتر برای پیشرفت در برابر دفاع مستقر روسیه نیاز داشته باشد. آمریکا این تفاوت را از ذخایر خود جبران میکند، اما بدون شک این یک راه حل پایدار نیست. یعنی آمریکا در جای دیگری ریسک میکند.
مقامات پنتاگون میگویند که باید اطمینان حاصل کنند حتی با مسلح کردن اوکراین، ذخایر آمریکا به سطوح خطرناکی پایین نیاید. به گفته دو مقام ارشد اسرائیلی، ایالات متحده به اسرائیل قول داده است که آنچه را که از انبارهای موجود میگیرد پر خواهد کرد و در مواقع اضطراری شدید، فورا مهمات ارسال خواهد کرد.
ژنرال پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون هفته گذشته به خبرنگاران گفت: ما مطمئن هستیم که میتوانیم به حفظ سطح آمادگی که برای دفاع از کشورمان حیاتی است، ادامه دهیم.
ژنرال رایدر در بیانیهای به نیویورک تایمز گفت که پنتاگون با استناد به دلایل امنیتی عملیاتی «در مورد مکان یا واحدهایی که تجهیزات یا مواد را ارائه میکنند، بحث نخواهد کرد».
ذخایر ذخیره جنگی نقشی اساسی ایفا میکنند. وقتی سال گذشته پنتاگون برای اولین بار ایده خروج مهمات از انبار را مطرح کرد، مقامات اسرائیلی نسبت به واکنش مسکو ابراز نگرانی کردند. اسرائیل تقریباً فروش تسلیحات به اوکراین را تحریم کرده است، از ترس اینکه روسیه ممکن است با استفاده از نیروهای خود در سوریه برای محدود کردن حملات هوایی اسرائیل به نیروهای ایران و حزبالله در آنجا انتقام بگیرد. روابط اسرائیل با روسیه از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه گذشته مورد بررسی دقیق قرار گرفته است و مقامات اوکراینی از دولت اسرائیل به دلیل ارائه حمایت محدود به کشورشان و تسلیم شدن در برابر فشار روسیه انتقاد کردهاند.
مقامات اسرائیلی و آمریکایی گفتند با طولانی شدن جنگ، پنتاگون و اسرائیلیها برای جابجایی حدود ۳۰۰۰۰۰ گلوله ۱۵۵ میلی متری به توافق رسیدند. تمایل آمریکا برای جابجایی مهمات به طور رسمی در یک مکالمه تلفنی وزیر دفاع، لوید جی آستین و بنی گانتس، وزیر جنگ وقت اسرائیل ارائه شد.
به گفته یک مقام اسرائیلی که در جریان جزئیات این گفتگو قرار گرفت، گانتس این موضوع را به کابینه اسرائیل رساند. مقامات خواستند نظر دستگاه دفاعی را بشنوند که نمایندگان آنها پذیرش طرح را برای پرهیز از تنش با ایالات متحده توصیه کردند، تا حدی به این دلیل که مهمات متعلق به آمریکا بود. یائیر لاپید، نخست وزیر وقت، در پایان بحث با این درخواست موافقت کرد. مقامات اسرائیلی گفتند که اسرائیل سیاست خود مبنی بر عدم ارائه تسلیحات مرگبار به اوکراین را تغییر نداده است و در عوض به تصمیم آمریکا برای استفاده از مهمات خود آنگونه که صلاح میداند تن داده است.
سخنگوی ارتش اسرائیل در بیانیهای با اشاره به وزارت دفاع گفت: بر اساس درخواست آمریکا، تجهیزات خاصی از ذخایر نیروهای اسراییلی به ایالات متحده منتقل شد.
انباشت سخت افزار و مهمات نظامی آمریکا درسرزمینهای اشغالی به جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۷۳ بازمیگردد که در آن ایالات متحده تسلیحات را از طریق هواپیما به محل اعزام کرد./ ایسنا