یمن خطرناک شد
به نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، شیوع بیماریهای واگیردار در میان کودکان که پیش از این در یمن ریشهکن شده بودند، نتیجه باورهای اشتباه درباره واکسیناسیون است که به بهداشت عمومی ضربه زده و موجب شده بیماریهای کُشندهای که یمن سالها قبل از آنها رهایی یافته بود، دوباره بازگردند و در صورتی که برخیها به خودداری از واکسیناسیون فرزندان خود ادامه دهند، یمن با خطر بروز یک فاجعه بهداشتی مواجه خواهد بود.
به گزارش منیبان، به نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، شیوع بیماریهای واگیردار در میان کودکان که پیش از این در یمن ریشهکن شده بودند، نتیجه باورهای اشتباه درباره واکسیناسیون است که به بهداشت عمومی ضربه زده و موجب شده بیماریهای کُشندهای که یمن سالها قبل از آنها رهایی یافته بود، دوباره بازگردند و در صورتی که برخیها به خودداری از واکسیناسیون فرزندان خود ادامه دهند، یمن با خطر بروز یک فاجعه بهداشتی مواجه خواهد بود.
در همین راستا سازمان پزشکان یمنی در خارج از این کشور با انتشار بیانیهای در صفحه فیسبوک خود درباره موج قابل پیشبینی بیماریهای واگیردار که بسیاری از کودکان بیگناه قربانی آن خواهند شد، هشدار دادند.
این سازمان اعلام کرد، وجود هزاران مورد ابتلا به سرخک و صدها مبتلا به دیفتری و سیاه سرفه زنگ خطر را درباره امواج بیماریهای واگیردار در میان کودکان به صدا درآورد.
پیشتر سازمان جهانی بهداشت نیز از افزایش موارد ابتلا به بیماریهای دارای واکسن در مناطقی که میانگین واکسیناسیون کاهش یافته و نیز بازگشت بیماری فلج اطفال در یمن پس از ریشهکن شدن آن خبر داده بود.
برخی پزشکان یمنی نیز هشدار دادند کاهش واکسیناسیون در مناطق جنگزده منجر به افزایش موارد ابتلا به بیماریهای مربوط به آن همانند مننژیت، التهاب ریه، دیفتری، سیاه سرفه و فلج اطفال خواهد شد و ممکن است این بیماریها باعث افزایش خطرات، معلولیتهای دائمی و حتی مرگ شوند.
سازمان پزشکان یمنی در خارج از این کشور ضمن ابراز نگرانی شدید خود از تبلیغات رسانهای برخی که به خودداری از واکسیناسیون کودکان و طرح مطالب غیرعلمی و غیرواقعی درباره واکسنها تشویق میکنند، تاکید کرد، این تشویق برنامهریزی شده که موجب کاهش دامنه واکسیناسیون در مناطق جنگزده میشود، محکوم است.
همچنین این سازمان به همه یمنیها درباره خودداری از واکسیناسیون هشدار داده و تاکید کرد، این وضعیت زیاد طول نخواهد کشید و با کاهش نسبت افراد واکسینه شده بیماریهای واگیردار در میان کودکان شیوع پیدا خواهد کرد و جانهای بسیاری را خواهد گرفت.
برخی تحقیقات حاکی از این هستند، در صورت توقف واکسیناسیون، ممکن است تعداد کودکان مبتلا در سراسر یمن به صدها هزار تن برسد.
این سازمان در ادامه از مسؤولان خواست روند واکسیناسیون کودکان را سرعت ببخشند و آگاهی مردم را درباره واکسیناسیون افزایش داده و پیامدهای خطرناک ممانعت از انجام واکسیناسیون برای فرزندان را شرح دهند.
همچنین سازمان یاد شده در بیانیه خود از نهادهای بینالمللی و در راس آنها سازمان جهانی بهداشت و یونیسف خواست در سطح جهانی نهاد بهداشتی صنعاء را تحت فشار قرار دهد تا از نادیده گرفتن غیرقابل درک فاجعه بهداشتی آتی دست بردارد.
این سازمان در پایان نیز از تمامی نیروهای فعال در حوزه بهداشتی خواست زمام امور را به دست گرفته، مردم را از اهمیت واکسیناسیون آگاه کرده و با گروههایی که خرافههایی را علیه واکسیناسیون منتشر میکنند، مقابله کنند./ ایسنا