عکس پربازدید از اعتراضات مرگبار سودان/ببینید
کمیته مرکزی پزشکان سودان در بیانیهای ضمن اعلام کشته شدن یک تن در تظاهرات روز سهشنبه در شرق خارطوم گزارش داد، هنوز هویت این فرد شناسایی نشده اما او هدف گلوله شلیک شده از سوی نیروهای دولتی قرار گرفته است.
به گزارش منیبان از سایت شبکه خبری الجزیره، کمیته مرکزی پزشکان سودان در بیانیهای ضمن اعلام کشته شدن یک تن در تظاهرات روز سهشنبه در شرق خارطوم گزارش داد، هنوز هویت این فرد شناسایی نشده اما او هدف گلوله شلیک شده از سوی نیروهای دولتی قرار گرفته است.
این کمیته در ادامه اعلام کرد، به این ترتیب تعداد کل کشتههای اعتراضات از زمان تصمیمات اکتبر ۲۰۲۱ به ۱۲۵ تن رسید.
پلیس سودان نیز در بیانیهای ضمن عرض تسلیت و ابراز همدردی با خانواده این تظاهرکننده اعلام کرد که اقدامات فوری را علیه یکی از نیروهای خود به دلیل تیراندازی به یکی از تظاهرکنندگان و قتل او آغاز کرده است.
همچنین پلیس سودان در ادامه بیانیه خود ضمن ابراز تاسف از این اتفاق، آن را حرکتی فردی، اقدامی مردود و برخلاف دستورالعملها مبنی بر عدم برخورد یا تعقیب در مقابله با قانونشکنانی خواند که از این دست فعالیتها برای ایجاد آشوب استفاده میکنند.
پلیس سودان در ادامه تاکید کرد که تظاهرکنندگان در مقابله با نیروهای امنیتی در شرق خارطوم خشونت افراطی در پیش گرفتند.
رئیس پلیس سودان نیز حملات برنامهریزی شده و مستمر به مراکز پلیس خارطوم را که با یورشهای خشونتآمیز به نیروهای پلیس همراه بوده و موجب صدمات شدید و خسارات مالی و آتش گرفتن خودروها و تجهیزات آنها شد، محکوم کرد.
خبرگزاری آناتولی ترکیه نیز اعلام کرد، پلیس سودان برای پراکنده کردن تظاهرات در خارطوم در اعتراض به توافق چارچوب امضا شده میان دو طرف نظامی و غیرنظامی، از بمبهای صوتی و گاز اشکآور استفاده کردند.
مرکز هماهنگی کمیتههای مقاومت در خارطوم برای تظاهرات در این شهر و ام درمان و درخواست برای حاکمیت غیرنظامی در سودان، حذف چهرههای نظامی از عرصه سیاسی این کشور، رد هرگونه سازش سیاسی میان نظامیان و غیرنظامیان و نیز درخواست برای محاکمه عاملان قتل تظاهرکنندگان فراخوان داده بود.
در هشتم ژانویه گذشته مرحله پایان روند سیاسی میان امضاکنندگان توافق چارچوب دستیابی رسیدن به توافقی برای حل بحران کشور آغاز شد.
هدف از روند سیاسی جاری حل بحرانی است که از ۲۵ اکتبر ۲۰۲۱ به دلیل اقدامات فوقالعاده عبد الفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیت انتقالی سودان از جمله انحلال شورای حاکمیتی و کابینه انتقالی، بازداشت وزرا و چهرههای سیاسی و اعلام وضعیت فوقالعاده و برکناری برخی از استانداران در سودان ادامه دارد.
پیش از این اقدامات البرهان، سودان در ۲۱ اوت ۲۰۱۹ مرحله انتقالی را آغاز کرده بود که قرار بود با برگزاری انتخابات در ابتدای سال ۲۰۲۴ پایان یافته و در جریان آن قدرت میان ارتش و نیروهای غیرنظامی و جنبشهای مسلحی که سال ۲۰۲۰ با دولت توافق صلح جوبا را امضا کردند، تقسیم شود./ ایسنا