خبر عجیب و غریب آلمان برای تایوان

سخنگوی وزارت آموزش آلمان اعلام کرد: مساله حق حاکمیت در سفر بتینا استارک-واتزینگر وزیر آموزش به تایوان در محور مذاکرات قرار ندارد.

خبر عجیب و غریب آلمان برای تایوان
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان از خبرگزاری رویترز، سخنگوی وزارت آموزش آلمان اعلام کرد: مساله حق حاکمیت در سفر بتینا استارک-واتزینگر وزیر آموزش به تایوان در محور مذاکرات قرار ندارد.

اگرچه چین احتمالاً این دیدار را محکوم خواهد کرد، اما برلین می‌گوید که این نشانی از تغییر سیاست کلی برلین ردقبال چین نیست.

سخنگوی وزارت آموزش و پژوهش آلمان گفت: بتینا استارک واتزینگر هفته آینده برای یک سفر دو روزه به تایپه سفر خواهد کرد و گفت که این سفر بر همکاری در زمینه تراشه‌های کامپیوتری و فناوری های سبز متمرکز خواهد بود.

فایننشال تایمز به نقل از چندین منبع گزارش داد، اگرچه تایوان پیشنهاد داد که استارک واتزینگر با وزیر امور خارجه تایوان، جوزف وو در زمان حضورش در جزیره دیدار کند، اما برلین این درخواست را رد کرد و تنها با نشست با مقامات سطح پایین موافقت کرد.

منبع دیگری به رویترز گفت که وزیر آموزش آلمان همچنین دیداری با رئیس جمهور تسای اینگ ون "بر اساس دستور دولت آلمان" که به دنبال "پرهیز از تحریک بیش از حد چین" است، نخواهد داشت.

 سیاست چین واحد آلمان حکم می‌کند که هر هیئت اعزامی به تایوان باید به وزرای تخصصی محدود شود که وظایف آنها به مسائل حاکمیتی مرتبط نیست و بازدید صدراعظم و همچنین وزرای کشور، خارجه یا دفاع را ممنوع می‌کند. آخرین سفر هر یک از وزیران فدرال آلمان در سال ۱۹۹۷ انجام شد، اگرچه قانونگذاران از آن زمان تا کنون بارها به این جزیره سفر کرده‌اند.

سخنگوی اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان، تاکید کرد که سفر آتی نشان دهنده تغییری در روابط با پکن نیست. وی به خبرنگاران گفت: «این واقعیت که وزیر آموزش و تحقیقات در حال سفر به تایوان است به هیچ وجه سیاست ما را زیر سؤال نمی برد».

سفر استارک واتزینگر تنها چند هفته قبل از سفر آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان به پکن انجام می شود و منابع متعدد به فایننشال تایمز گفته‌اند که او در ماه آوریل یا مه به آنجا سفر خواهد کرد.

با این حال، یکی از دیپلمات‌های آلمانی که نامش فاش نشده است، حکمت برنامه‌ریزی این دو سفر را تا این حد نزدیک به هم زیر سوال برد و گفت: از یک طرف، ما بربوک را به پکن می فرستیم... و از سوی دیگر، وزیر دیگری به تایوان سفر می کند – چه نوع پیامی برای آنها ارسال می‌کنیم؟

در حالی که آلمان و چین شرکای تجاری اصلی هستند، نشانه‌هایی از افزایش تنش بین دو کشور وجود دارد. به گزارش بلومبرگ، برلین در حال حاضر در حال تهیه پیش نویس استراتژی امنیت ملی جدیدی است که انتظار می رود  چین را به عنوان "رقیب سیستمی" معرفی کند، در حالی که شولتس اخیرا هشدار داده که پکن در صورت تامین سلاح به روسیه در بحبوحه درگیری در اوکراین با "عواقبی" مواجه خواهد شد./ ایسنا


ت ت
کدخبر: 145428 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین