اجرای دستور طالبان در دل آمریکا
سخنگوی سازمان ملل به خبرنگاران در نیویورک گفت: مقامات سازمان ملل در افغانستان دستوری را از جانب مقامات دوفاکتوی طالبان دریافت کردند که کارمندان زن افغان سازمان ملل را از کار کردن منع میکند.
به گزارش منیبان از خبرگزاری رویترز، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل به خبرنگاران در نیویورک گفت: مقامات سازمان ملل در افغانستان دستوری را از جانب مقامات دوفاکتوی طالبان دریافت کردند که کارمندان زن افغان سازمان ملل را از کار کردن منع میکند.
وی افزود: سازمان ملل در حال بررسی تاثیرات این دستور است و امروز (چهارشنبه) با مقامات وزارت امور خارجه افغانستان در کابل به منظور شفافسازی بیشتر دیداری خواهد داشت. حدود ۴۰۰ زن افغان برای سازمان ملل کار میکنند.
دو منبع سازمان ملل گفتند، نگرانیها در رابطه با اجرای این دستور باعث شد تا سازمان ملل از تمامی کارمندان خود چه زن و چه مرد بخواهد تا برای ۴۸ ساعت آینده سر کار نروند. جمعه و شنبه تعطیلات آخر هفته در افغانستان هستند و این بدان معناست که در زودترین حالت کارمندان سازمان ملل تا روز یکشنبه به سر کار بازنمیگردند.
هیات سازمان ملل در افغانستان اوایل روز سهشنبه نسبت به اینکه کارمندان زن در ولایت ننگرهار از حضور در محل کار منع شدهاند، ابراز نگرانی کرد.
دوجاریک گفت: گفتوگوهای رسمی بسیاری در جلالآباد، مرکز ولایت ننگرهار وجود داشت. از طریق کانالهای مختلف به ما گفته شد که این دستور برای کل کشور صدق میکند.
وی افزود: برای سازمان ملل، کارمندان زن به منظور ارسال کمکهای حیاتبخش ضروری هستند. حدود ۲۳ میلیون تن که برابر با بیش از نیمی از جمعیت افغانستان است به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
این در حالی است که دولت طالبان و وزارت اطلاعات افغانستان هنوز در این رابطه هیچ اظهار نظری نکردهاند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل اجرای این ممنوعیت در ولایت ننگرهار را محکوم کرده و در پستی در توییتر نوشت: اگر در این مورد تجدیدنظر نشود، قطعا توانایی ما برای ارسال کمکهای حیاتبخش به مردم نیازمند متزلزل میشود.
ممنوعیت کار زنان افغان در دفتر سازمان ملل میتواند چالشهای بزرگی برای ادامه عملیاتهای سازمان ملل در افغانستان به وجود آورد. در منشور سازمان ملل آمده است که هیچ محدودیتی برای واجد شرایط بودن مردان و زنان به منظور کار برای سازمان ملل وجود ندارد./ ایسنا