یمن در چنگال آمریکا
خبرنگار وبگاه الخبر الیمنی در مصاحبه با ایسنا گفت: عربستان سعودی در نتیجه معادله بازدارندگی که نیروهای یمنی تثبیت کردند، ناگزیر به خروج از بنبست جنگ نافرجام خود در یمن شد. اما تصمیم به خروج از این نبرد به میزان توانایی عمل آن به دور از فشارها و دیکتههای آمریکا بستگی دارد.
به گزارش منیبان، زکریا الشرعبی، خبرنگار وبگاه الخبر الیمنی گفت: عربستان سعودی در نتیجه معادله بازدارندگی که نیروهای یمنی تثبیت کردند، ناگزیر به خروج از بنبست جنگ نافرجام خود در یمن شد. اما تصمیم به خروج از این نبرد به میزان توانایی عمل آن به دور از فشارها و دیکتههای آمریکا بستگی دارد.
وی افزود: مشخص است که جنگ یمن یک جنگ آمریکایی با هدف ابقای هژمونی آمریکا در یمن است و آمریکا با یقین به شکست گزینههای نظامی، روی گزینههای اقتصادی حساب باز کرده است. اگر این امر برای تسلیم کردن یمن نباشد به خاطر مهار آن خواهد بود. این موضوعی است که برخی مسئولان آمریکایی آن را مطرح کردهاند. تیم لیندرکینگ، نماینده ویژه آمریکا در یمن اخیرا مطالبات بشردوستانه صنعا را خواستههای محال توصیف کرده است.
الشرعبی عنوان داشت: آمریکا جنگ یمن را جنگی فراتر از جغرافیای این کشور میداند و از نیروی بازدارنده یمنی علیه امنیت دشمن اسرائیلی، آینده هژمونی در منطقه و همچنین ارتباط یمن با مسئله فلسطین و آزادگان امت هراس دارد. بنابراین خواهان کاهش تنش در یمن با توجه به سرگرم بودن آن در مناطق دیگر شده است. اما این کشور معتقد است پایان دادن به جنگ، پیروزی برای یمن خواهد بود که عواقب زیادی برای آمریکا به دنبال خواهد داشت.
این روزنامه نگار یمنی همچنین خاطرنشان کرد: عربستان متوجه است که تصمیم یمن مستقل است و مذاکرات میان ریاض و صنعا برای خاتمه دادن به جنگ به اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی برمیگردد و اخیرا در تعدادی از پروندهها پیشرفتهایی حاصل شده است، اما عربستان خود را در برابر معضل ظهور به عنوان یک طرف جنگ و همچنین رسوایی شکست در مقابل دشمن خود که در تجهیزات نظامی ضعیفتر است، میبیند. ریاض پیش از امضای قرارداد با صنعا به تهران رفت تا نشان دهد اگر توافقش با ایران نبود این توافق اتفاق نمیافتاد. ریاض میخواهد بگوید ایران طرف جنگ است و انصارالله پیرو آن هستند و این درست نیست.
این خبرنگار یمنی خاطرنشان کرد: نیروهای یمنی به همراه مردم ثابت قدم یمن توانستند قواعد درگیری را تعیین و معادله بازدارندگی را تثبیت کنند که در مقابل آن عربستان سعودی طرف بازنده شد.
وی تصریح کرد: ما حملات قوی علیه تاسیسات حیاتی عربستان و دقت و عبور آنها از سامانههای پدافند هوایی پیشرفته و تاثیر این حملات بر آینده سرمایه گذاری عربستان و چشم انداز اقتصادی محمد بن سلمان را به یاد داریم. ما همچنین فروپاشی ائتلاف، بروز درگیریهای درونی میان طرفهای ائتلاف و بازتاب این درگیری بر گروههای مزدور را فراموش نمیکنیم و این یکی از دلایل علاوه بر اولین و مهمترین دلیل بود./ ایسنا