حشدالشعبی سلاحهای الخزعلی را میگیرد؟
قیس الخزعلی تصریح کرد که در صورت خروج واقعی نیروهای اشغالگر؛ نیروهای مقاومت سلاح خود را بر زمین میگذارند و آن را به نیروهای حشد شعبی تحویل میدهند.
به گزارش منیبان از المسله، قیس الخزعلی، دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق عراق عنوان داشت: درست نیست که درخواستی برای تحویل سلاح مقاومت مطرح شود، اما درخواستی برای بیرون کردن نیروهای اشغالگر عنوان نشود. در صورتی که نیروهای اشغالگر به صورت واقعی خارج شوند، مقاومت سلاح خود را زمین میگذارد و آن را به به نیروهای حشد شعبی تحویل میدهد.
وی همچنین گفت: مشکلات کشور از سال ۲۰۰۳ تا به الآن به دلیل نظام سیاسی پارلمانی است. راه حل درست در عراق تغییر نظام از پارلمانی به ریاست جمهوری است.
الخزعلی خاطرنشان کرد: توافقات مطلوب برای برگزاری جلسه انتخاب رئیس جمهور حاصل نشده است، چراکه مسیر کنونی مسیر در هم شکستن ارادهها است.
وی افزود: اگر فراکسیون صدر بتواند فراکسیون اکثریت را تشکیل دهد، ما آن را به رسمیت خواهیم شناخت.
الخزعلی عنوان داشت: تعداد نمایندگان شیعه ۸۳ تن است و ما به تنهائی در مسیر تشکیل دولت گام برنخواهیم داشت. ما بر تشکیل فراکسیون اکثریت با مشارکت همگان اصرار داریم و ارجحیت با فراکسیون صدر است.
وی اظهار کرد: در این دوره انتخاباتی، تغییرات و نشستهایی در خارج از عراق در ترکیه و امارات رخ داد.
الخزعلی تصریح کرد: مسعود بارزانی با اتحادیه میهنی مخالفت نکرده است، بلکه خواهان ریاست جمهوری در مقابل پستهای دیگر است.
این مقام عراقی تصریح کرد: یک سوم تضمینگر در داخل پارلمان، حقوق شیعیان را از طریق فراکسیون اکثریت تضمین میکند. فراکسیون صدر در ائتلاف سه گانه در مقایسه با کردها و اهل تسنن، اقلیت به حساب میآید.
وی افزود: چارچوب هماهنگی گروههای شیعه با شخصیتها و گروههای دیگری با عنوان ثبات ملی ائتلاف دارد و فراکسیون بزرگتر را در اختیار دارد.
دبیرکل عصائب اهل الحق تصریح کرد: گروه شیعیان به صورت کلی نگرانی نسبت به تضییع حقوقشان دارند. چارچوب هماهنگی مورد حمایت کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیست و پستهای شیعی نیز فروختنی نیستند. افراد مستقل به فراکسیون ثبات ملی ملحق شده و چارچوب شیعیان به کاندیداتوری یک فرد مستقل برای نخست وزیری پایبند است. مساله مهمتر توافق درمورد فراکسیون اکثریت شیعی است و چارچوب هماهنگی نسبت به هر نامزد نخست وزیری روی باز نشان میدهد.
الخزعلی اظهار کرد: فرقی بین جنگ کشورها با اعزام تروریستهای تکفیری که دست به عملیات تروریستی علیه شهروندان بزنند، وجود دارد.