دست رد رهبر کره شمالی بر سینه رئیس جمهور آمریکا/ ترامپ خوشحال شد؟
رئیس کره شمالی که قبلاً با «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا دیدار کرده علاقهای به دیدار با «جو بایدن»، رئیسجمهور فعلی آمریکا ندارد.
به گزارش منیبان، «کیم جونگ اون»، رئیس کره شمالی که قبلاً با «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا دیدار کرده علاقهای به دیدار با «جو بایدن»، رئیسجمهور فعلی آمریکا ندارد.
این موضوع را «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه اعلام کرد. او گفت ایالات متحده هیچ نشانهای از تمایل کره شمالی برای برگزاری دیدار دوجانبه میان کیم جونگ اون و جو بایدن مشاهده نکرده است.
سالیوان در جریان یک نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پیونگیانگ خواستار برگزاری نشست دوجانبه میان بایدن و کیم است گفت: «من هیچ نشانهای از چنین تمایلی ندیدهام.»
جیک سالیوان در ادامه گفت کره شمالی تمایلی برای ورود به «دیپلماسی سازنده» با ایالات متحده ندارد.
اظهارات سالیوان در حالی مطرح شده که او به همراه «جو بایدن» برای دیدار با رئیسجمهور کره جنوبی به این کشور سفر کردهاند. آنها قرار است روز یکشنبه هم برای دیدار با سران ژاپن، استرالیا و هند روانه این کشورها شوند.
جیک سالیوان روز چهارشنبه گفته بود این احتمال وجود دارد کره شمالی در حین سفر رئیسجمهور آمریکا اقدام به آزمایش موشکهای بالستیک یا آزمایش هستهای کند.
آمریکا و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد از زمان اولین آزمایش اتمی کره شمالی در سال ۲۰۰۶ میلادی، چندین دور تحریم علیه کره شمالی وضع کردهاند.
کره شمالی علیرغم این تحریمها بر تقویت توانایی نظامی خود برای مقابله با تهدید حضور نیروهای آمریکایی در منطقه تأکید کرده است.
کره شمالی میگوید تا زمانی که آمریکا به سیاست خصمانه خود برای براندازی نظام حاکم در پیونگیانگ پایان ندهد از برنامه موشکی و هستهای خود عقبنشینی نخواهد کرد.
کیم جونگ اون، زمانی که دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا بود دو بار با او دیدار کرد. نخستین دیدار سال ۲۰۱۸ در سنگاپور انجام شد و به نشست سنگاپور معروف شد. این نخستین دیدار میان سران کره شمالی و آمریکا بود.
در نشست سنگاپور ترامپ و کیم بیانیه مشترکی که شامل برخی ضمانتهای امنیتی برای کره شمالی در ازای زودن سلاحهای اتمی از شبه جزیره کره بود.
نشست دوم در هانوی ویتنام برگزار شد. این نشست در شرایطی برگزار میشد که کره شمالی از عدم پایبندی آمریکا به تعهداتش در نشست سنگاپور گلایه داشت. به همین سبب نشست هانوی هم به نتیجه نرسید و بدون توافق به کارش خاتمه داد.