هشدار تند عصائب درباره حق مردم
دبیر کل جنبش عصائب اهل الحق گفت که کمیته هماهنگی شیعیان موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) از حق شیعیان برای تشکیل فراکسیون بزرگتر کوتاه نخواهد آمد.
به گزارش مُنیبان، «قیس الخزعلی» دبیر کل جنبش عصائب اهل الحق عراق تأکید کرد که رخدادهای حال حاضر در این کشور، درگیری و رقابت سیاسی است که مردم عراق هزینه آن را پرداخت میکنند.
شبکه خبری العهد به نقل از الخزعلی گزارش داد، مردم عراق با مشکلات واقعی روبرو هستند و به دولت نیاز دارند؛ لذا گروههای سیاسی باید به خاطر منافع ملت عراق امتیاز بدهند.
وی با بیان اینکه کمیته هماهنگی شیعیان موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) امتیازات بسیاری داده و آماده است که امتیاز بیشتری بدهد، در عین حال گفت که این کمیته از حق شیعیان برای تشکیل فراکسیون بزرگتر کوتاه نخواهد آمد.
دبیر کل عصائب ضمن درخواست از فراکسیون صدر برای دادن امتیازهای واقعی، خاطر نشان کرد، کوتاه آمدن از مسئله تشکیل فراکسیون بزرگتر [در پارلمان عراق]، به معنای تضییع حقوق شیعیان است.
الخزعلی با اشاره به اینکه مشکلی درباره تشکیل دولت حداکثری وجود ندارد، تأکید کرد: «[مقتدی] الصدر با وجود حضور افراد فاسد و فرقهگرا، از کُردها و اهل تسنن [در تشکیل کابینه] استقبال میکند».
در همین ارتباط، ائتلاف «العزم» (اهل سنت) و حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق اواسط اردیبهشت ماه جاری تأکید کردند که از آنچه در بندهای طرح چارچوب هماهنگی آمده حمایت کرده و آن را تأیید میکنند.
این دو ائتلاف همچنین گفتند که هدف از طرح کمیته هماهنگی شیعیان، شکست بن بست سیاسی موجود در روند تشکیل کابینه عراق است
چارچوب هماهنگی اخیرا طرح جدیدی برای خروج عراق از بن بست سیاسی و تشکیل دولت جدید ارائه کرد. این طرح شامل 9 بند و تعهداتی است که همه باید به اجرای آن متعهد شوند.
این در حالی ست که اعضای کمیته هماهنگی احزاب شیعه عراق اواخر فروردین ماه گذشته با این دو ائتلاف، در دفتر رئیس ائتلاف «دولت قانون» تشکیل جلسه دادند. در این دیدار تحولات اوضاع سیاسی و نتایجی که به رکود سیاسی کنونی پایان میدهد، بررسی شد.
حاضران در این جلسه بر اهمیت تداوم تلاشها برای یافتن راهی جهت برونرفت از بحران سیاسی تاکید کردند و از همه احزاب و نیروهای ملی خواستند که منافع ملت عراق با به منافع خود ترجیح داده و با نقشه راهی پیش بروند که به آن مقصود میرسد.
جریان صدر عراق طی انتخابات اخیر، موفق شد با کسب ۷۳ کرسی از اصل ۳۲۹ کرسی پارلمانی در صدر قرار گیرد و پس از آن، ائتلاف سنی تقدم با ۳۷ کرسی و ائتلاف دولة القانون با ۳۳ کرسی، حزب دموکرات کردستان عراق با ۳۱ کرسی، ائتلاف کردستان و ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری با ۱۷ کرسی در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
درست است که جریان صدر بیشترین کرسیهای پارلمانی را در این انتخابات کسب کرده اما برای تشکیل دولت این کرسیها کافی نیست و میبایست با سایر گروههای سیاسی پیروز در انتخابات، ائتلاف تشکیل دهد.