رئیس جمهور آمریکا دست به دامن ایران می‌شود

رسانه آمریکایی نوشت: ایران و ونزوئلا می توانند در غلبه بر بحران گاز، به دولت بایدن کمک کنند، اگر او تحریم ها را بردارد.

رئیس جمهور آمریکا دست به دامن ایران می‌شود
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، تام اوکانر در مقاله ای برای نیوزویک نوشت: ایران و ونزوئلا می توانند متحدان احتمالی ایالات متحده برای تولید انرژی باشند اگر بایدن تحریم های اعمال شده دوره ترامپ را لغو کند. به این ترتیب، انتظار می رود که به طور بالقوه ۲ تا ۲.۵ میلیون بشکه در روز نفت بیشتری به بازار جهانی عرضه شود.

با این حال، بایدن در خانه و در چشم تندروها رئیس جمهوری تصویر می شود که با دشمنان آمریکا برخورد نرمی دارد. اکنون هر گالن بنزین در قیمت بی سابقه پنج دلار نوسان می کند که برای دولت بایدن که آماده رقابت برای فصل انتخابات میان دوره ای می شود خبر خوبی نیست.

اسفندیار باتمانقلیچ در این باره می گوید: اگر بایدن قدمی برای عرضه بنزین به بازار جهانی برندارد در نهایت هزینه های سیاسی اش را پرداخت خواهد کرد. بنابراین هرگونه تلاشی برای برداشتن تحریم های ایران و ونزوئلا ارزشمند خواهد بود. به ویژه آنکه عربستان نیز اعلام کرده که قادر است تنها کمی عرضه را افزایش دهد.

اگر تحریم های ایران برداشته شوند ایران قادر خواهد بود کمی بیش از یک میلیون بشکه نفت و میعانات به بازار صادر کند که جریان آزاد انرژی به پالایشگاه ها در کشورهای فرانسه، اسپانیا و ایتالیا را امکان پذیر می کند. ونزوئلا ظرفیت کم تری دارد و شاید تنها تا ۴۰۰ هزار بشکه اضافی به جریان عرضه بیفزاید.

هرچند این میزان افزایش عرضه پاسخگوی ۴.۷ میلیون بشکه ای که روسیه صادر می کرد نیست اما شکاف عرضه تا تقاضا را اندکی کاهش می دهد. به ویژه آنکه با پیش بینی رکود جهانی انتظار می رود تقاضای انرژی کاهش یابد.

برآوردها از اینکه برداشتن تحریم ها چه مقدار می تواند به عرضه جهانی نفت بیفزاید متفاوت است و به تاثیراتی که فشار خارجی و سیاست داخلی بر بازار انرژی دو کشور داشته، بستگی دارد. آنسون از موسسه کپلر نیز برآوردی مشابه با برآورد باتمانقلیچ از افزایش عرضه ایران و ونزوئلا در نتیجه برداشتن تحریم ها ارائه می کند.

آنسون همچنین می گوید: مسائل در ایالات متحده پیچیده تر است به ویژه به دلیل جدایی بین قیمت نفت خام و محصولات. او این پدیده را تا حد زیادی به مسائل حمل و نقل و لجستیک مرتبط با نابرابری در موجودی انبارهای مناطق مختلف ایالات متحده و محدودیت های خط لوله و نیازهای انرژی پاک که حرکت بنزین و گازوئیل را در داخل کشور محدود می کند، نسبت می دهد.

دولت بایدن تلاش های دیپلماتیک بسیاری با تهران و کاراکاس داشته است اما هیچ راهبرد روشنی برای لغو تحریم هایی که دونالد ترامپ وضع کرد، دیده نمی شود.

به رغم آنکه هیچ پیشرفتی در پیشنهادات دولت بایدن به ایران و ونزوئلا رخ نداده اما حتی همین اقدامات محتاطانه انتقادات بسیاری را از سوی جمهوری خواهان و حتی دموکرات ها برانگیخته است.

اثربخشی تحریم ها نیز در سال های اخیر با مشارکت های راهبردی فزاینده بین تهران و کاراکاس مورد چالش قرار گرفته است. به علاوه، در پی کاهش عرضه انرژی و افزایش قیمت آن حمایت داخلی در آمریکا برای کمک به اوکراین نیز رفته رفته رنگ می بازد.

کوین کشمن، دستیار ارشد مرکز تحقیقات اقتصادی و سیاست، به نیوزویک گفت: کاهش تحریم‌ها علیه ونزوئلا و ایران یک پیروزی آسان برای دولت بایدن خواهد بود. او با نگاهی به مرز شش ماهه و طی یک سال تا دو سال آینده، برآورد کرد که ایران و ونزوئلا در نهایت می‌توانند مجموعا ظرفیت صادراتی خود را تا ۲.۶ میلیون بشکه در روز افزایش دهند. اگرچه ایران از قبل توانایی بازیابی سریع نرخ تولید را در ابتدای سال ۲۰۱۶ نشان داده بود اما برداشتن تحریم های ونزوئلا کمک بیشتری به ایالات متحده می کند چرا که پالایشگاه هایی دارد که قادرند نفت سنگین ونزوئلا را پالایش کنند و دوم اینکه ونزوئلا بسیار نزدیک تر از ایران است.

کشمن همچنین این موضوع را یادآور می شود که هرگونه توافق سیاسی با هر دو کشور در سایه سفر ماه آینده بایدن به ریاض خواهد بود که عربستان در ازای افزایش صادرات نفتش ممکن است چه درخواستی از بایدن داشته باشد.


ت ت
کدخبر: 93704 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین