طرز تهیه مرغ شکم پر ترکیهای
مرغ شکم پر در کشورهای مختلف با روش های متفاوتی طبخ می شود. مرغ شکم پر ترکیه ای از خوشمزه ترین و پرطرفدار ترین های این نوع غذا می باشد.
مواد لازم برای 4 نفر
- مرغ : 1 عدد متوسط
- سرکه سفید :1 استکان
- لیمو ترش :2 عدد
- پیاز : 4 عدد متوسط
- مغز گردو : 1 پیمانه
- دارچین : نصف قاشق چایخوری
- رب انار ملس : 3 قاشق غذاخوری
- شکر : 1 قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده : غلیط نصف استکان
- سیب زمینی : 2 عدد متوسط
- رزماری خشک شده : چند برگ
- نمک ، فلفل سیاه زردچوبه و فلفل قرمز : به مقدار کافی
مرحله اول:
برای تهیه مرغ شکم پر ترکیه ای باید یک عدد مرغ متوسط را خوب تمیز کنید و قسمت های اضافه داخلی و خارجی آن را بگیرید.سپس مرغ را داخل یک قابلمه بزرگ که تا نیمه پر از آب شده قرار دهید.
مرحله دوم:
بعد از طعم دادن به مرغ آن را از قابلمه بیرون بیاورید و داخل آبکش قرار دهید.
مرحله سوم:
قابلمه مناسبی را برای پخت مرغ انتخاب کنید و یکی از پیازها را به صورت خلالی درشت خرد کنید و کف قابلمه را با آن بپوشانید.
مرحله چهارم:
سپس یک لیوان آب ، مقداری نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه را داخل قابلمه بریزید و مرغ را داخل قابلمه قرار دهید. حرارت زیر قابلمه را متوسط کنید تا آب درون قابلمه به جوش بیاید.
مرحله پنجم:
بعد 15 تا 20 دقیقه که مرغ تقریبا نمی پز شد، یک لیوان از آب مرغ را جدا کرده و صاف میکنیم.بقیه پیازها را رنده کنید و داخل تابه ای با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند.سپس مغز گردو را آسیاب شده را به پیاز ها اضافه کنید و کمی تفت دهید.
وقتی خامی گردو گرفته شد مقداری نمک، فلفل سیاه و دارچین را به آن اضافه کنید و مقداری تفت دهید تا عطر دارچین بپیچد.
مرحله ششم:
بعد به مواد تفت داده شده 2 قاشق از رب انار را به همراه شکر اضافه کنید و خوب تفت دهید. وقتی مواد کاملا با هم یکدست شدند،از روی حرارت بردارید.
مرحله هفتم:
مرغ خنک شده را زعفران دم کرده، باقیمانده رب انار و مقداری نمک و فلفل سیاه به خوبی آغشته کنید و درون شکم مرغ را بامخلوطی از پیاز و گردو پر کنید.
مرحله هشتم:
پاهای مرغ را داخل شکمش جمع کنید و با نخ آنها را ببندید. مرغ را داخل یک ظرف مناسب فر قرار دهید.
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
مرحله نهم:
سیب زمینی ها را به صورت خلالی درشت خرد کنید و کنار مرغ داخل ظرف پخش کنید. لیمو ترش را به صورت حلقه ای برش بزنید و با رزماری در ظرف مرغ قرار دهید.
یک لیوان آب مرغ را نیز به ظرف پیرکس اضافه کنید و ظرف را داخل فر گرم شده قرا دهید تا به مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت مرغ پخته شود. برای برشته شدن روی مرغ چند دقیقه آخر قسمت گریل فر را روشن کنید تا روی مرغ طلایی شود.