یک نسخه‌ جادویی برای درمان گرمازدگی

یک متخصص تغذیه توصیه کرد: در فصول گرم سال، چون دفع آب از طریق تعریق افزایش پیدا می‌کند، مایعات زیاد بنوشید.

یک نسخه‌ جادویی برای درمان گرمازدگی
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، فریبا کوهدانی، استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص تغذیه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: یکی از نیاز‌هایی که در فصل تابستان باید به طور ویژه به آن توجه کرد دریافت مقادیر کافی مایعات است.

کوهدانی افزود: اصولاً مقدار نیاز بدن به آب، به شرایط وزنی و مقدار انرژی مورد نیاز ما بستگی دارد. به طور معمول افراد باید یک سی سی آب به ازای هر کیلوکالری دریافتی، بیاشامند. یعنی اگر یک نفر ۲۰۰۰ کیلو کالری انرژی دریافتی روزانه دارد، باید حدود ۲ لیتر آب در طول روز مصرف کند.

او ادامه داد: شرایط آب و هوایی نیز با میزان مصرف مایعات ارتباط مستقیم دارد. معمولاً ما در فصول گرم سال بیشتر به نوشیدن مایعات نیاز پیدا می‌کنیم، چون دفع آب از طریق تعریق، افزایش پیدا می‌کند و ما باید با مصرف مایعات، جایگزین مناسبی برای آب از دست رفته بدن داشته باشیم.

او گفت: با آبی که همراه تعریق از بدن دفع می‌شود، مقداری الکترولیت را نیز از دست می‌دهیم و به همین دلیل لازم است در فصل تابستان همراه با مایعات مصرفی به منابع دریافتی الکترولیت نیز توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: در فصول گرم سال و به افرادی که در مناطقی که گرمای بیش از حدی دارد مستقر هستند، توصیه می‌شود که همراه با مایعات مصرفی مثل آب از منابعی مثل آبمیوه‌های طبیعی و سبزیجاتی مثل کاهو استفاده کنند. درصد بالایی از ترکیبات کاهو را آب تشکیل می‌دهد و در کنار تامین مایعات بدن می‌تواند، مقداری از املاح مورد نیاز بدن را نیز تامین کند.

کوهدانی گفت: استفاده از عرقیجات سنتی که در فرهنگ ایرانی رایج است مثل عرق بهار نارنج، عرق بیدمشک، گلاب و یا استفاده از تکه‌های میوه و سبزیجات در مایعات مصرفی، مثل نعنا و یا خیار که به صورت حلقه حلقه یا رنده در ظرف آب مصرفی قرار بگیرد، روش‌هایی هستند که می‌توانند به تامین الکترولیت از دست رفته توسط تعریق کمک کنند.

این استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی بیان کرد: بهتر است در فصل تابستان مایعات با دمای خنک مصرف شوند. منابع معتبری مثل سازمان جهانی بهداشت پیشنهاد می‌کنند آب آشامیدنی مصرفی در فصول گرم سال، دمایی بین ۸ تا ۱۲ درجه سانتیگراد داشته باشد.

او ادامه داد: فواصل بین دریافت مایعات به احساس تشنگی بستگی دارد، اما باید به اختلال در حس تشنگی در سالمندان توجه کرد به همین منظور سالمندان بهتر است مدام از مایعات مصرف استفاده کنند و منتظر نباشند تا تشنه شوند و به طور قراردادی مقدار مایعات را که لازم دارند با توجه به شرایط وزن و دریافت کالری روزانه تعیین و به تدریج در طی روز مصرف کنند.

کوهدانی گفت: به افرادی که کشش خوردن یک لیوان آب در یک وعده را ندارند و نمی‌توانند حجم زیادی از آب را در زمان کوتاه مصرف کنند توصیه می‌شود که بطری نوشیدنی شان را جلوی دیدشان قرار دهند و در طول روز، جرعه جرعه آب بنوشند.

این متخصص تغذیه تصریح کرد: جرعه جرعه نوشیدن آب راهکار مناسبی برای افرادی است که ظرفیت نوشیدن آب در حجم طبیعی  و تمایلی به مصرف مایعات در وعده‌های مختلف را ندارد. این دسته از افراد با طعم دار کردن آب توسط سبزیجات و میوه‌ها، می‌توانند به نوشیدن آب ترغیب شوند و مقدار دریافت مایعات در آن‌ها افزایش یابد.

او گفت: به طور کلی باید توجه داشته باشیم که با استفاده به اندازه از مایعات دچار علائمی مثل کم آبی در بدن نمی شویم و در کنار آبی که روزانه دریافت می‌کنیم به منابع الکترولیت‌هایی که از طریق تعریق از دست رفته است، دستیابی پیدا می کنیم.


ت ت
کدخبر: 28548 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین