سخنگوی شورای نگهبان:
قائل به دسته بندی سیاسی نیستیم/ افراد رد صلاحیت شده میتوانند ثبت نام کنند؟
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دو سال دیگر انتخابات مجلس است، چنانچه همان چهرههای ردصلاحیت شده در انتخابات مجلس یازدهم، ثبتنام کنند باز هم ردصلاحیت میشوند؟ گفت: ما در شورای نگهبان قائل به دسته بندی سیاسی نیستیم افراد میتوانند در انتخابات شرکت کنند.
به گزارش خبرنگار سیاسی مُنیبان، هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، امروز ( شنبه ۵ شهریور ماه) در نشست خبری خود گفت: طرح شفافیت قوای سه گانه و نهادهای اجرایی مورد بررسی قرار گرفت، در مصوبه قبل ایراداتی فراوانی به آن وارد اما در حال حاضر اکثر ایرادات رفع شده و چند مورد باقی مانده است. یکی در مورد شفافیت آرای اعضای تشخیص مصلحت نظام است که مجلس درباره آن اصلاحی انجام نداده بود، همچنین درباره مواردی نظیر مشمولان، ابهاماتی وجود دارد. علاوه بر این ابهامی در بند ۶ وجود داشت که کماکان باقی مانده است.
وی افزود: در این مدت ۱۰ طرح و لایحه در شورای نگهبان بررسی شد. همچنین ۳۵ استعلام از دیوان عدالت اداری در جلسات فقهای شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مُنیبان مبنی بر اینکه دو سال دیگر انتخابات مجلس است، چنانچه همان چهرههای ردصلاحیت شده در انتخابات مجلس یازدهم، ثبتنام کنند باز هم ردصلاحیت میشوند؟ گفت: ما در شورای نگهبان قائل به دسته بندی سیاسی نیستیم افراد میتوانند در انتخابات شرکت کنند.
وی درباره اصلاح قانون انتخابات اظهار داشت: اصلاح قانون انتخابات مطالبه همیشگی ما بوده است، ما در شورای نگهبان هیچ دستهبندی در زمینه سیاسی نداریم و حضور همه گرایشهای سیاسی را در چارچوب قانون در انتخابات مغتنم میدانیم و بسیار علاقهمندیم انتخابات مجلس آینده با قانون اصلاحی برگزار شود.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: موارد متعددی در سیاستهای کلی انتخابات آمده است که اگر بندهای متعدد این سیاستها بخواهد اجرا شود مستلزم دسته بندی جزیی تر موضوعات در قانون است.
طحان نظیف در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه از نظر شورا توافقی که در چارچوب برجام در حال نهایی شدن است باید در مجلس تصویب شود یا خیر گفت: از نظر قانونی شورای نگهبان مصوبات مجلس را بررسی میکند البته تاکنون چیزی در این خصوص در مجلس تصویب نشده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره دوقطبی سازی های برخی جریانهای سیاسی گفت: ما در قانون عبارتی درباره دوقطبی سازی نداریم.
وی ادامه داد: اگر منظورتان ایجاد تفرقه و طرح مسائل قومی و مذهبی باشد، این کار برخلاف وحدت و انسجام ملی است و در سیاستهای کلی انتخابات هم به این موضوع اشاره شده است که نباید در زمینه انتخابات کسی به این کار مبادرت کند یا در تبلیغات انتخاباتی این اقدام نباید انجام شود.
طحان نظیف ادامه داد: رقابتهای انتخاباتی باعث آگاهی بیشتر مردم و افزایش شناخت آنان از داوطلبان میشود و احزاب و جریانهای سیاسی باید به قوانین پایبند باشند و در چارچوب قانون اقدام کنند.
طحان نظیف گفت: شورای نگهبان برای انجام وظایف خود از نظرات کارشناسی و نظرات نخبگان استقبال میکند. نکات کارشناسی را میشنویم اما حدود کار شورای نگهبان در چارچوب شرع و قانون اساسی است
وی درباره مصوبه این شورا درباره ارز ترجیحی گفت: شورای نگهبان وظیفهای درباره اجرا یا عدم اجرای قانون ندارد و زمانی که مصوبه تبدیل به قانون شد، دستگاههای مختلف از جمله مجلس شورای اسلامی باید نظارت را در دستورکار قرار دهند.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا طرح استفساریه قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار درباره آزمون وکالت در شورای نگهبان بررسی شده است؟ گفت: این طرح چهارشنبه در مجلس تصویب شده و هنوز در شورای نگهبان چیزی دریافت نکردیم.
وی درباره تکلیف صلاحیت نمایندهای که به دو سال حبس محکوم شده، گفت: در قانون انتخابات نسبت به نمایندگان شرایطی وجود دارد و اگر محکومیت جزو این شرایط باشد لحاظ می شود.
طحان نظیف در پاسخ به سئوالی درباره دلیل هجمهها به آیتالله جنتی گفت: آیتالله جنتی از یاران امام و رهبری و مبارزین قبل انقلاب هستند و خیلی وقتها وقتی میخواهند به شورای نگهبان حمله کنند به ایشان هجمه میشود و در حالی که شورای نگهبان متشکل از ۱۲ نفر است و تصمیم گیری در این نهاد جمعی است.