اعتراف ارگان مطبوعاتی سپاه درباره اظهارات سیدمحمد خاتمی: «خوب اما ناکافی»

نشریه سپاه نوشت: سیدمحمد خاتمی می‌تواند با ایجاد تفاهم در طیف اصلاحات زمینه گفت‌وگو را فراهم کند.

اعتراف ارگان مطبوعاتی سپاه درباره اظهارات سیدمحمد خاتمی: «خوب اما ناکافی»
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، نویسنده به بخشی از صحبت‌های اخیر خاتمی اشاره کرده که گفته بود: «براندازی نه مطلوب است و نه ممکن» و این بخش را مصداق «مرزبندی» ‌با «دشمن و براندازان» برشمرده است. نویسنده هفته‌نامه سپاه پاسداران، همچنین در عین اینکه گفته خاتمی را «یک گام به جلو» ارزیابی کرده، ولی درباره آن نوشته که «قطعا این گام به تنهایی کافی نیست.» رویکردی که تاکنون لااقل بعد از حوادث انتخابات 88 در مورد خاتمی، دیده نشده بود. نشریه صبح‌ صادق در این مطلب به حوادث پس از انتخابات ریاست‌جمهوری 88 اشاره کرده و نوشته که این حوادث کشور را «تا لبه پرتگاه» برده بود. نویسنده در ادامه می‌گوید در آن سال‌ها «مردم و نظام» خواستار «برائت و مرزبندی روشن» افرادی که آنها را «چهره‌های شاخص فتنه 88» خوانده، با «دشمنان ایران و جریان‌های ضد انقلاب و اسلام» را داشته‌اند که البته به‌زعم نویسنده «هر یک به شکلی و با بهانه‌ای از آن طفره رفتند.»

نویسنده «صبح صادق» در ادامه به جایگاه محمد خاتمی در فضای سیاسی کشور پرداخته و آورده «با وجود تلاش برخی طیف‌های جریان اصلاحات برای عبور از سیدمحمد خاتمی و همچنین فاصله‌گذاری رسمی بخشی از تندروهای اصلاح‌طلب با مشی اصلاح‌طلبی و غلتیدن در دامن براندازان می‌توان گفت، رییس دولت اصلاحات همچنان شاخص‌ترین و مورد قبول‌ترین چهره در این طیف سیاسی است.» به عبارت دیگر ارگان مطبوعاتی سپاه پاسداران جایگاه رهبری خاتمی در میان اصلاح‌طلبان را با نظر مثبت تایید کرده است.

نویسنده در بخش دیگری نقش محمد خاتمی در سه انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم و دوازدهم و همچنین مجلس دهم را مورد توجه قرار داده و نوشته به‌رغم تلاش‌های اصلاح‌طلبان برای تشکیل شورای سیاستگذاری و ... این جریان «به محوریت فردی بازگشت و ایفای نقش خاتمی تکرار شد» و البته باز هم تاکید کرده که «داشتن این جایگاه نیز به تنهایی کافی نیست.» ارگان مطبوعاتی سپاه در ادامه به بخش دیگری از سخنان خاتمی اشاره کرده است؛ آنجا که او می‌گوید: «گام نخست، تفاهم و حرکت به سوی همدلی و اقناع متقابل است.» ارگان سپاه در پایان جایگاه خاتمی میان اصلاح‌طلبان را باز هم جایگاه «ویژه‌ای» دانسته و ابراز امیدواری کرده که او «می‌تواند با ایجاد تفاهم در طیف اصلاحات، با پر رنگ کردن مرزبندی با دشمنان ملت ایران، زمینه گفت‌وگو را فراهم کند.»

گرچه ارگان مطبوعاتی سپاه پاسداران این سخنان خاتمی را به عنوان مرزبندی با «ضد انقلاب» توصیف کرده اما این نخستین مرتبه‌ای نیست که رییس دولت اصلاحات چنین مواضعی اتخاذ می‌کند. او پس از اعتراضات آبان 98 در سخنانی ضمن انتقاد از برخوردها با معترضان گفته بود: «در این میان متوهمان براندازی هم هستند که به همان اندازه علیه اصلاح‌طلبان و اصلاح‌طلبی خشونت‌پرهیز سم‌ پاشی کرده و می‌کنند که علیه جمهوری اسلامی و این امر کار ما را در جدا کردن مرزها آسان می‌کند؛ گرچه همواره بر جدایی مرزها تاکید شده است.»

معلوم نیست تفاوت در مضمون سخنان خاتمی با سخنانش در سال 98 یا تفاوت در شرایط امروز با شرایط آبان 98. سال 1401 از صحبت‌های خاتمی استقبال می‌شود، در حالی که در سال 98 پس از سخنانی مشابه، از او انتقاد شد! هفته‌نامه صبح صادق، در شماره 924 که 11 آذر 98، یعنی چند روز پس از سخنان خاتمی منتشر شد، با انتقاد شدید از حسن روحانی رییس‌جمهوری وقت گفته بود که خاتمی «مسوولیت دولت روحانی و عملکرد آن» ‌را نمی‌پذیرد. در ادامه با حمله به خاتمی، آورده بود که «سید محمد خاتمی اکنون به جای آنکه از مردم عذرخواهی کند و از کسانی که حمایت‌شان کرده است بخواهد در برابر مردم پاسخگو باشند، بیانیه می‌دهد و با حق اعتراض و مشکلات اقتصادی و دموکراسی جمله‌سازی می‌کند.» این سوال هنوز هم مطرح است؛ سخنان خاتمی در آذر 98 و آبان 1401، یک مضمون دارد؛ پس دلیل تغییر ادبیات و رویکرد لااقل ارگان مطبوعاتی سپاه در چیست؟


ت ت
کدخبر: 123108 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین