توضیحات میرسلیم در خصوص مصاحبه اش با منیبان: قوه قضائیه تعیین میکند احکام چه زمانی اجرا شوند
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی میگوید: شایسته است که پروندهها هر چه سریعتر تعیین تکلیف شود؛ البته اینکه صدور و اجرای حکمی سریعتر صورت گیرد یا دیرتر، مسلّماً تکلیفش با قوه قضائیه است.
پس از مصاحبه مصطفی میرسلیم با منیبان و واکنش های متفاوت نسبت به اظهارات این نماینده مجلس در خصوص اعدام ها ( اینجا ) حالا او در گفتگو با خبرنگار سیاسی مُنیبان توضیحاتی در خصوص آن اظهارات ارائه کرده است.
مصطفی میرسلیم در گفتگوی جدید خود با خبرنگار منیبان، با اشاره به اظهارات اخیر خود اعدام عوامل ناآرامیها گفت: این ها خیلی روشن است. عده ای در این آشوب ها مبادرت به جرائم وقیحانهای کردهاند که منجر به مجروح شدن افرادی و کشته شدن بعضی و تخریب اموال عمومی و خصوصی شده است. وقتی کشور مواجه با مسائلی میشود که موجب برهم زدن امنیت است تقریباً از منظر قضائی تکلیف روشن است و این دستگاه طبق آییننامهای بررسیهای خود را انجام دهد که به طور عادی باید مراحلی را طی کند و بررسیهایی صورت بگیرد تا برایشان محرز شود که چنان جرمی در چه زمینهای و یا محدودهای بوده و بعد حکم صادر شود و البته این پروسه مقداری طول میکشد که کاملاً تخصصی است.
او افزود: اما وقتی که حکم محاربهای صادر شود از آن مقولههایی است که اگر بخواهیم از منظر بازدارندگی به آن بنگریم، آن هم نسبت به کسانی که شاید در همان زمینه فعالیت مجرمانه میکنند، رسیدگی بر عهده قوه قضائیه است که با دقت بیشتر و عمیقتری مطلب را پیگیری کند. لذا شایسته است که پروندهها هر چه سریعتر تعیین تکلیف شود؛ البته اینکه صدور و اجرای حکمی سریعتر صورت گیرد یا دیرتر، مسلّماً تکلیفش با قوه قضائیه است و اصل مطلب من در مصاحبه قبلی هم ناظر به همین مطلب بوده است؛ به ویژه با توجه به اخلال در امنیت عمومی جامعه. والا در غیر اینصورت مداخله در امور قضا محسوب میشود که من در آن ورود نمیکنم.
میرسلیم در پایان خاطرنشان کرد: مبادرت به اعدام، ارعاب زن و بچه، لطمه زدن و گرفتار کردن و تخریب اموال، همگی حکمش مشخص است و این را باید قاضی تشخیص بدهد که آیا واقعا این فرد مرتکب آن خلاف و جرم شده یا نشده است و اموری هم که جنبه قضایی دارد قاعدتاً رسیدگی به آن طول میکشد. وقتی کشور با یک سری مسائل امنیتی مواجه است و جامعه را متأثر میکند رَوَند قضائی هر چه کوتاهتر شود، تأثیرگذاری مثبت آن نیز بیشتر است و من صرفاً از این منظر یعنی جنبه بازدارندگی اجرای احکام مجازات که از مطالبات مردم است، اظهار نظر کردم.