اقدام جدید دانمارک علیه مردم سوریه!
تارنمای ای یو آبزرور گزارش داد: دانمارک، سوری ها را به رغم درخواست اتحادیه اروپا در خودداری از اخراج افراد به کشور جنگ زده شان، از حق اقامت در این کشور محروم کرد.
به گزارش منیبان، این رسانه افزود: کشور اسکاندیناوی دانمارک اولین عضو اتحادیه اروپا است که مجوز اقامت سوری ها را لغو می کند. این اقدام همزمان با ادعاهایی در دانمارک مبنی بر این که سوری ها در بازگشت به کشورشان دیگر از سوی دولت دمشق تهدید نمی شوند، انجام شده است.
کمیسیون اروپایی دیروز سه شنبه (۱۳ آوریل) از اظهارنظر ویژه درباره تصمیم دانمارک خودداری کرد اما اشاره کرد که دانمارک باید به همه حقوق ابتدایی افراد احترام بگذارد.
البته جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوامبر گذشته پیام مستقیم تری را ارائه داد و گفت سوری هایی که به کشورشان بازگردانده می شوند با بازداشت، شکنجه و خشونت جنسی و فیزیکی مواجه می شوند.
بورل گفت: بازگشت های محدودی که صورت گرفته است موانع و تهدیدهای بسیاری را نشان می دهد که هنوز افراد بی خانمان و پناهجویان در داخل کشورشان با آن مواجه هستند.
گزارش جدید دفتر حمایت از پناهجویان در اروپا مستقر در کشور مالت نشان داد سربازی اجباری از دلایل اصلی خودداری سوری ها از بازگشت به کشورشان است.
در سوریه همه مردان بین ۱۸ تا ۴۲ ساله باید خدمت سربازی کنند. افرادی که در خارج از کشور بسر می برند و می توانند جریمه ای تا ۱۰ هزار دلار را بپردازند می توانند از خدمت معاف شوند.
دانمارک ۹۴ سوری را از حق اقامت در این کشور محروم کرده است بسیاری از این افراد در اردوگاه ها منتظر اخراج به کشور دیگری از اتحادیه اروپا هستند.
دانمارک در سوریه سفارت ندارد و بنابراین بعید است که این عده به سوریه فرستاده شوند.
دولت دانمارک در یک ائتلاف اقلیت متشکل از احزاب چپ گرا که عمدتا از سوی سوسیال دموکرات ها هدایت می شود عمدتا در مسائل مهاجرتی به حزب راست افراطی خلق دانمارک متکی است.
تعداد متقاضیان پناهندگی در دانمارک از زمان اتخاذ چنین سیاست هایی کاهش چشمگیری داشته است. بیش از ۱۲۰۰ نفر از سوری ها در سال ۲۰۱۶ در دانمارک تقاضای پناهندگی کردند. سال قبل از آن این تعداد از پناهجویان ۳۴۰ نفر بود.
با برخی استثناها این روند عمدتا مشابه وضعیتی است که پناهندگان سوری در سایر کشورهای اروپایی با آن مواجه اند. در آلمان در سال ۲۰۱۵ میلادی ۲۶۸ هزار نفر از سوری ها تقاضای پناهندگی کردند که در سال ۲۰۱۶ به ۴۰ هزار و ۵۵۵ نفر رسید.