واکنش اسرائیل به مذاکرات ایران و آمریکا

اسرائیل همواره بر این موضوع تأکید می‌کند که صرف‌نظر از نتیجه دیپلماتیک جامعه بین‌المللی و ایران، اسرائیل استقلال و آزادی عمل خود را برای اقدام جهت حفظ منافع امنیتی‌اش حفظ خواهد کرد

واکنش اسرائیل به مذاکرات ایران و آمریکا
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان به نقل از اقتصاد نیوز، اسرائیل همواره بر این موضوع تأکید می‌کند که صرف‌نظر از نتیجه دیپلماتیک جامعه بین‌المللی و ایران، اسرائیل استقلال و آزادی عمل خود را برای اقدام جهت حفظ منافع امنیتی‌اش حفظ خواهد کرد

مایکل هرتزوگ، سفیر اسرائیل در ایالات متحده در گفت‌وگو با یکی از سازمان‌های حامی اسرائیل گفت که مذاکرات می‌تواند لزوماً به کاهش تنش پیرامون مسئله ایران و برنامه‌ای هسته‌ای آن کمک کند.

پس لرزه مصاحبه جنجالی همسر رئیسی/ همین که این تعابیر را از زبان وزیر خارجه نشنیدیم جای خوشحالی دارد

بنا بر گزارش روزنامه هاآرتض، هرتزوگ ضمن اذعان به پیشرفت‌های بزرگ ایالات متحده و ایران در مذاکرات هسته‌ای گفت: «تا آنجا ما می‌دانیم، دیپلماسی به‌خودی‌خود و چنین تفاهم‌هایی لزوماً تا جایی که بتوانند به کاهش تنش کمک کنند، بد نیستند». او در ادامه ادعا کرد: «برای اینکه دیپلماسی موفق شود و نتیجه مثبتی به همراه داشته باشد، باید با بازدارندگی بسیار قوی علیه ایران و یک تهدید نظامی معتبر تضمین شود. ایرانی‌ها هیچ‌چیزی را رایگان یا داوطلبانه نمی‌دهند و باید یک بازدارندگی بسیار قوی در برابر آن‌ها وجود داشته باشد».

او بار دیگر موضع اسرائیل در قبال ایران را تکرار کرد، اما همچنین تأکید داشت که علی‌رغم پیشرفت‌ها، «اسرائیل همواره بر این موضوع تأکید می‌کند که صرف‌نظر از نتیجه دیپلماتیک جامعه بین‌المللی و ایران، اسرائیل استقلال و آزادی عمل خود را برای اقدام جهت حفظ منافع امنیتی‌اش حفظ خواهد کرد.»

اظهارات هرتزوگ در پی گزارش هاآرتص بوده که می‌گوید مقامات ارشد اسرائیل معتقدند که ایالات متحده از توافق نامیدن هرگونه تفاهم با ایران خودداری می‌کند تا مجبور نباشد آن را برای تصویب به کنگره بفرستد.

باربارا لیف، دیپلمات ارشد آمریکایی در امور با خاورمیانه این گزارش‌ها را «اطلاعات غلط و نادرست» توصیف کرد و گفت که دولت همواره اعلام کرده است که از ابزارهای دیپلماتیک برای مهار ایران استفاده خواهد کرد. او به کمیته روابط خارجی کنگره آمریکا گفت: «ما در نهایت معتقدیم که بهترین راه برای محدودسازی برنامه هسته‌ای تهران این است که آن را به رژیم نظارتی و بازرسی دقیق برگردانیم. به دلایل مختلف، برجام فعلاً روی میز نیست، اما ما تلاش می‌کنیم به جایی برسیم که بتوانیم ایران را به تنش‌زدایی در حوزه‌های مختلف تشویق کنیم».

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز به همین ترتیب هشدار داد که «شایعات در مورد توافق هسته‌ای موقت یا غیر آن، نادرست و گمراه‌کننده هستند». او افزود که «در مورد توافق موقتی که وجود ندارد، نمی‌توان چیزی گفت».

روز دوشنبه و برای اولین‌بار، یک مقام ارشد ایرانی علناً وجود مذاکره با آمریکا در مورد موضوع هسته‌ای را تأیید کرد. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با بیان اینکه مذاکراتی با میانجیگری عمان در جریان است، گفت: «ما با طرف مقابل پیام ردوبدل کردیم». او افزود: «ایران هرگز از میز مذاکره خارج نشد و همواره آمادگی جدی خود برای انجام مذاکرات عمیق و معنادار جهت به نتیجه‌رساندن مذاکرات را نشان داده است». وی همچنین تأکید کرد که این مذاکرات «محرمانه» نبود.

بنیامین نتانیاهو نیز در پنجشنبه گذشته به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا هشدار داد که هیچ توافقی با ایران برنامه هسته‌ای آن را متوقف نمی‌کند و افزود: «هیچ توافقی با ایران برای اسرائیل الزام‌آور نیست و اسرائیل هر کاری که می‌تواند برای دفاع از خود انجام خواهد داد».


ت ت
کدخبر: 160687 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین